Νέα μοντέλα

PENTAX K-1 MARK II

Η νέα κορυφαία DSLR της σειράς PENTAX K.

Yπόσχεται εξαιρετική ποιότητα εικόνας και εντυπωσιακή απόδοση!

Ας δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά της:

Νέος ενσωματωμένος επιταχυντής 

Για να δοθεί προτεραιότητα στην ανάλυση εικόνας, η PENTAX K-1 Mark II διαθέτει τον αισθητήρα εικόνας CMOS 35mm-format full-frame με σχεδιασμό AA (anti-aliasing) χωρίς φίλτρο ώστε να μπορεί να παράγει εικόνες υψηλής ανάλυσης με σχεδόν 36.4 αποτελεσματικά MP. Επιπλέον διαθέτει νέα μονάδα επιταχυντή, ο οποίος βελτιστοποιεί τα δεδομένα εικόνας που συλλέγει ο αισθητήρας εικόνας full-frame, πριν τα μεταφέρει στον υψηλής απόδοσης επεξεργαστή εικόνας, PRIME IV. Επίσης σημειώνεται δραστική βελτίωση και στην απόδοση μείωσης θορύβου της κάμερας στο φάσμα υψηλής ευαισθησίας -μέχρι το ISO 819200- για τη διεύρυνση των δημιουργικών δυνατοτήτων σε λήψεις υπέρ-υψηλής ευαισθησίας.

Νέο σύστημα Pixel Shift Resolution System II 

Σε συνδυασμό με το καινοτόμο σύστημα Pixel Shift Resolution System η PENTAX K-1 Mark II διαθέτει επιπλέον το σύστημα Pixel Shift Resolution System II, το οποίο συλλέγει δεδομένα χρωμάτων RGB για το κάθε pixel για την παραγωγή εικόνων υπέρ-υψηλής ανάλυσης με περισσότερες λεπτομέρειες και πιο πιστά χρώματα σε σχέση με αυτά που παράγουν κοινοί αισθητήρες full-frame. Στη νέα λειτουργία Dynamic Pixel Shift Resolution, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λήψεις με το χέρι, αυτό το σύστημα λειτουργεί παράλληλα με τον μηχανισμό απόσβεσης κραδασμών της κάμερας, δεδομένου ότι συνθέτει τις εικόνες υπέρ-υψηλής ανάλυσης ανιχνεύοντας τις μικρές διακυμάνσεις της θέσης του θέματος κατά τις συνεχόμενες λήψεις.

Υψηλής απόδοσης σύστημα 5 αξόνων SR II

Η PENTAX K-1 Mark II διαθέτει το μηχανισμό 5 αξόνων SR II (Shake Reduction II) που επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο του full-frame αισθητήρα με όλους τους εναλλάξιμους φακούς. Επιπρόσθετα με τους κραδασμούς της κάμερας, αυτό το προηγμένο σύστημα αντισταθμίζει τους κραδασμούς που προκαλούνται από οριζόντια και κάθετη μετακίνηση (συχνά στην φωτογράφιση macro) και είναι δύσκολο να εξαλειφθούν από μηχανισμούς ενσωματωμένους στους φακούς. Έχει ένα εύρος εξισορρόπησης μέχρι 5 στοπ (μετρημένα με το πρότυπο CIPA, χρησιμοποιώντας φακό HD PENTAX-D FA 28-105mm F3.5-5, 6ED DC WR σε εστιακό μήκος 105mm). Όταν πραγματοποιούνται λήψεις panning, το σύστημα αυτόματα ανιχνεύει την κατεύθυνση της κίνησης της κάμερας, και ελέγχει αποτελεσματικά την μονάδα SR για να παράγει την καλύτερη δυνατή εικόνα χωρίς να απαιτείται κάποια αλλαγή στις λειτουργίες.

Οθόνη LCD

Στο πίσω πάνελ, η K-1 Μark II διαθέτει μία ευέλικτη “σπαστή” οθόνη LCD με νέο σχεδιασμό. Η οθόνη μπορεί να περιστρέφεται στην επιθυμητή γωνία: οριζόντια, κάθετα ή διαγώνια με μία μόνο κίνηση, χωρίς απόκλιση από τον οπτικό άξονα του φακού. Εκτός από τη περιστροφή της έως 35 μοίρες οριζόντια και 44 κάθετα, η οθόνη μπορεί να αφαιρεθεί από τη βάση της για να δείτε την εικόνα στην οθόνη από ψηλά για φωτογραφήσεις από το ύψος της μέσης. Αυτή η μεγάλη οθόνη LCD, 3.2 ιντσών, έχει περίπου 1.037.000 κουκκίδες σε αναλογία 3:2, και διαθέτει προστατευτικό μπροστινό πάνελ από ψημένο γυαλί για επιπρόσθετη αντοχή.

 

Αισθητήρας SAFOX 12 

Χάρη στη μονάδα αισθητήρα SAFOX 12 AF με 33 AF αισθητήρες (25 αισθητήρες τύπου cross τοποθετημένοι στο κέντρο), η PENTAX K-1 Mark II βελτιστοποιεί τη διαδικασία αυτόματης εστίασης, και διασφαλίζει εξαιρετικά γρήγορη αυτόματη εστίαση σε λειτουργία AF.S (AF Single). Ο κεντρικός αισθητήρας και οι δύο αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι ακριβώς πάνω και κάτω και είναι σχεδιασμένοι να ανιχνεύουν τη ροή φωτός ενός φακού F2.8, διευκολύνουν την ακριβή εστίαση σε ένα θέμα όταν χρησιμοποιούνται φακοί με μεγάλο διάφραγμα.

Αναβαθμισμένο σύστημα PENTAX Real-Time Scene Analysis

Συνδυάζοντας τον αισθητήρα RGB 86.000 pixels με τον καινούργιο επεξεργαστή εικόνας PRIME IV, το προηγμένο σύστημα PENTAX Real-Time Scene Analysis System της K-1 Mark II, εκτελεί σε πραγματικό χρόνο, ανάλυση της κατανομής της φωτεινότητας στο πεδίο της εικόνας στα χρώματα και στην κίνηση του θέματος. Με βάση αυτά τα δεδομένα, μετράει, με μεγάλη ακρίβεια, τις συνθήκες φωτισμού του θέματος και βελτιστοποιεί την έκθεση.

 Οπτικό σκόπευτρο 

Σχεδιασμένο για κάμερες 35mm full-frame DSLR, το σκόπευτρο προσφέρει οπτικό πεδίο σχεδόν 100% και μεγέθυνση περίπου 0.7x. Χάρη στο συνδυασμό συγκεντρωτικού και ασφαιρικού φακού, παρέχει ευρύ πεδίο θέασης και καθαρή εικόνα του αντικειμένου χωρίς διαστρεβλώσεις. Διαθέτει οθόνη εστίασης Natural Bright Matt III, η οποία είναι γνωστή για την ευκολία της εστίασης κατά τη λειτουργία χειροκίνητης εστίασης και για τη ρεαλιστική απεικόνιση των μη εστιασμένων περιοχών στην εικόνα του σκόπευτρου. Επίσης, η διάφανη οθόνη του σκόπευτρου καθιστά δυνατή την θέαση διάφορων φωτογραφικών δεδομένων πάνω από την εικόνα του σκόπευτρου.

Συνεχόμενη λήψη υψηλής ταχύτητας

Η PENTAX K-1 Mark II επιτρέπει στον χρήστη να καταγράφει 17 συνεχείς εικόνες σε μορφή RAW (ή μέχρι και 70 εικόνες σε μορφή JPEG) σε μία ενιαία σειρά, με μια ταχύτητα 4.4 καρέ το δευτερόλεπτο. Σε λειτουργία APC-S Crop, η ταχύτητα μπορεί να αυξηθεί έως και 6.4 εικόνες το δευτερόλεπτο, και έως 50 εικόνες με ενιαία σειρά σε RAW format (ή έως 100 εικόνες σε JPEG Best format) για να διασφαλίσει γρήγορη απόκριση σε γρήγορα κινούμενα αντικείμενα.

Βοηθητικές λειτουργίες λήψης 

  • Η λειτουργία υποβοήθησης με λειτουργία φωτός LED σε 4 διαφορετικά σημεία στο σώμα της μηχανής (πάνω από την μοντούρα του φακού, πίσω από την οθόνη, στην υποδοχή της κάρτας μνήμης και στην υποδοχή των καλωδίων) διευκολύνει την απρόσκοπτη λειτουργία σε συνθήκες χωρίς φωτισμό.
  • Βασική λειτουργία κλειδώματος η οποία αποτρέπει το άσκοπο πάτημα των βασικών πλήκτρων.
  • Έξυπνη λειτουργία η οποία επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει γρήγορα τις λειτουργίες από τον επιλογέα στο πάνω μέρος της μηχανής χωρίς να χρειαστεί να ανατρέξει στην οθόνη LCD.
  • Πίνακας ελέγχου λειτουργίας που επιτρέπει την αλλαγή της θέσης των λειτουργιών του μενού.

Κατασκευή

Το πάνω πάνελ, τα μπροστινά και πίσω μέρη της κάμερας  είναι κατασκευασμένα από ένα στιβαρό αλλά ελαφρύ κράμα μαγνησίου. Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει ένα αξιόπιστο και ανθεκτικό κλείστρο που μπορεί να αντέξει μέχρι και 300.000 λήψεις (μετρημένο υπό πραγματικές συνθήκες λήψης), πράγμα που την καθιστά ιδανική για επαγγελματική χρήση. Τα 87 τμήματα στεγανοποίησης που έχουν ενταχθεί στο σώμα προσφέρουν ανθεκτικότητα ενάντια στη σκόνη, τις καιρικές συνθήκες και το κρύο, εξασφαλίζοντας σταθερή λειτουργία σε θερμοκρασίες μέχρι και τους -10°C. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν την K-1 Μark II μία αξιόπιστη φωτογραφική μηχανή, για χρήση ακόμη και στις πιο απαιτητικές συνθήκες λήψης.

Full HD βίντεο 

Το σώμα είναι εξοπλισμένο με ένα στερεοφωνικό μικρόφωνο και μπορεί να καταγράψει κινούμενες εικόνες με ανάλυση Full High Definition (1920x1080pixels 60i/30p) σε μορφή εγγραφής H.264 μαζί με στερεοφωνικό ήχο. Διαθέτει επίσης είσοδο για εξωτερικό μικρόφωνο και ακουστικά με στάθμες για απόλυτο έλεγχο της καταγραφής του ήχου καθώς και μία νέα λειτουργία μείωσης του θορύβου του αέρα. Εξασφαλίζει επίσης άψογη ευκρίνεια ακόμη και σε κινούμενα αντικείμενα καθώς και μία σειρά από οπτικά εφέ για την εγγραφή ταινιών. Διαθέτει επίσης λειτουργία καταγραφής συνεχόμενων φωτογραφιών σε ορισμένο χρονικό διάστημα (timelapse) με ανάλυση 4K (3840 x 2160 pixels).

Ενσωματωμένη μονάδα GPS

Χάρη στην ενσωματωμένη μονάδα GPS, η K-1 παρέχει μία ποικιλία προηγμένων λειτουργιών GPS, συμπεριλαμβανομένης της καταγραφής θέσης, του γεωγραφικού πλάτους, του υψομέτρου, της ώρας και της κατεύθυνσης κατά την διάρκεια της λήψης. Ο χρήστης έχει εύκολη πρόσβαση στα δεδομένα του GPS χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή για να περιηγηθεί σε αυτά, να ελέγξει την θέση ή να αποθηκεύσει τα δεδομένα. Ο χρήστης μπορεί επίσης να επωφεληθεί από τα μοναδικά εργαλεία όπως: το αρχείο καταγραφής GPS το οποίο παρακολουθεί την κίνηση του φωτογράφου, την ηλεκτρονική πυξίδα η οποία εμφανίζει την κατεύθυνση της κάμερας στην οθόνη LCD της μηχανής και τη λειτουργία ASTROTRACER, η οποία απλοποιεί την ανίχνευση και τη φωτογράφιση των ουράνιων σωμάτων με σύζευξη των δεδομένων του GPS και του μηχανισμού σταθεροποίησης (SR) της κάμερας.