Νέα μοντέλα

PENTAX K-3 MARK III

Σχεδιάστηκε για να παρέχει μέγιστη φωτογραφική εμπειρία σε φωτογράφους με πάθος!

Η RICOH IMAGING παρουσιάζει την PENTAX K-3 Mark III, το νέο κορυφαίο μοντέλο της σειράς ψηφιακών μηχανών της PENTAX με φορμάτ APSC!

Κάτω από τον κλασικό σχεδιασμό SLR, η PENTAX K-3 Mark III κρύβει ένα πλήρως αναβαθμισμένο εσωτερικό. Ο νέος αισθητήρας BSI με 25 ΜΡ σε συνδυασμό με την μηχανή απεικόνισης και την μονάδα επιτάχυνσης υπόσχεται υψηλή ποιότητα εικόνας με εξαιρετικά υψηλή ευαισθησία φωτός ISO 1.600.000. Με τα περαιτέρω τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως το νέο σύστημα αυτόματης εστίασης SAFOX 13, ενσωματωμένη λειτουργία μείωσης κραδασμών (IBIS) και μεγάλο ρυθμό καρέ στα 12 καρέ το δευτερόλεπτο, η νέα PENTAX K-3 Mark III δείχνει πως η παραδοσιακή φωτογραφία και η καινοτόμα τεχνολογία μπορούν να συνυπάρξουν.

Επιπρόσθετα, ο εργονομικός σχεδιασμός του σώματος και των ελέγχων έχει βελτιστοποιηθεί για ποικίλα μεγέθη χεριών και μήκη δακτύλων. Ο εξαιρετικά ανθεκτικός σκελετός αλουμινίου και τα πολλαπλά σημεία στεγανοποίησης διασφαλίζουν τη σταθερότητα, την αδιαβροχοποίηση και την αντίσταση στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Η ακτινογραφία της μηχανής

 • Μεγάλο και φωτεινό σκόπευτρο με πρίσμα, που παρέχει 100% πεδίο θέασης και περίπου 1.05x μεγέθυνση: το πρίσμα με γυαλί υψηλής ανακλαστικότητας επιτρέπει ένα ευρύ eye relief παρέχοντας ένα μεγάλο πεδίο θέασης , ισοδύναμο με κάμερας SLR 35mm fullframe. Χρησιμοποιώντας οπτικό στοιχείο διόρθωσης εκτροπών και βελτιστοποιημένες επιστρώσεις στον φακό, το σκόπευτρο παρέχει καθαρές και ζωντανές εικόνες χωρίς παραμορφώσεις. Η φωτεινότητα βελτιώνεται περίπου στο 10 τοις εκατό σε σχέση με το το σκόπευτρο της PENTAX K-3 II. Το σύστημα Natural Bright Matte III προσφέρει εύκολη χειροκίνητη εστίαση και υποστηρίζει τα οφέλη της χρήσης του σκοπεύτρου για την πλαισίωση του θέματος, με πιστή αναπαραγωγή του bokeh στην εικόνα. Επιπρόσθετα, η διάφανη εμφάνιση ποικίλων δεδομένων λειτουργίας στο παράθυρο του σκόπευτρου επιτρέπει τον άμεσο έλεγχο σημαντικών παραμέτρων κατά τη διάρκεια της λήψης. 

 • Nέος αισθητήρας BSI με 25.73 megapixel με μέγιστη ευαισθησία φωτός ISO 1.600.000: η PENTAX K-3 Mark III διαθέτει αισθητήρα BSI για πρώτη φορά. Αυτός ο αισθητήρας οπίσθιου φωτισμού, με αποτελεσματική ανάλυση περίπου 25.73ΜΡ, σε συνδυασμό με τη νέα μηχανή απεικόνισης PRIME V και την πρόσφατα σχεδιασμένη μονάδα επιταχυντή, υπόσχεται υψηλή ποιότητα εικόνας. Διαθέτοντας επιπλέον ένα οπτικό φίλτρο AA (antialiasing), η κάμερα παράγει εικόνες εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης με σαφήνεια, σύμφωνα με την εταιρία. Χάρη στον σχεδιασμό, όχι μόνο επεκτείνεται το εύρος δυναμικής αλλά ελαχιστοποιείται και ο θόρυβος, ακόμη και σε χαμηλό ή πολύ υψηλό εύρος. 

 • Ενσωματωμένο Σύστημα Shake Reduction II (IBIS): όταν η PENTAX πρώτο-εγκατέστησε ένα ηλεκτρομαγνητικό σύστημα μείωσης κραδασμών που αποτρέπει το κούνημα της κάμερας, σε κάμερες SLR 15 χρόνια πριν, στην K100, αυτή η τεχνολογία δεν πάρθηκε αρχικά στα σοβαρά και υποτιμήθηκε ευρέως. Παρ’ όλ’ αυτά, σήμερα, τα συστήματα IBIS αποτελούν τη επιτομή της τεχνολογίας και δεν πρέπει να λείπουν από καμία μοντέρνα κάμερα. Στην PENTAX K-3 Mark III το σύστημα μείωσης κραδασμών πληροί έναν αριθμό διαφορετικών λειτουργιών.
 • Σύστημα αυτόματης εστίασης SAFOX 13 με 101 σημεία εστίασης: το σύστημα αυτόματης εστίασης σύγκρισης φάσης SAFOX 13 σχεδιάστηκε ειδικά για την PENTAX K-3 Mark III. Διαθέτει συνολικά 101 AF αισθητήρες, 25 από τους οποίους είναι τοποθετημένοι κεντρικά σε σχήμα σταυρού (cross type). Για αξιόπιστη εστίαση ακόμη και σε νυχτερινές λήψεις, τρεις ειδικοί αισθητήρες που λειτουργούν σε EV -4 είναι τοποθετημένοι στο κέντρο. Για πρώτη φορά, η κάμερα είναι εξοπλισμένη με μικρό joystick με το οποίο το κάθε σημείο εστίασης μπορεί να επιλεχθεί ξεχωριστά. Το νέο σύστημα AF υποστηρίζεται από έναν νέο αισθητήρα RGBIr με περίπου 307,000 pixels και νέο αλγόριθμο παρακολούθησης εικόνας. Αυτό σημαίνει πως ακόμη και θέματα σε κίνηση μπορούν ανιχνευτούν αξιόπιστα και να εστιασθούν με μεγαλύτερη ακρίβεια.

 • Σύστημα PENTAX Real-time Scene Analysis: τo σύστημα ανάλυσης σκηνής σε πραγματικό χρόνο της PENTAX υποστηρίζει τον έλεγχο της κάμερας με την τελευταία τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Με βάση τον αισθητήρα εικόνας RGBlr με περίπου 307.000 pixels, ο επεξεργαστής χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία αναγνώρισης εικόνας για να βελτιστοποιήσει την έκθεση και την αυτόματη εστίαση. Οι λήψεις αναλύονται ανάλογα με το χρώμα ή τη διανομή της φωτεινότητας, το θέμα καθώς και την ανίχνευση κίνησης, ορισμένες παράμετροι έκθεσης όπως το κλείστρο, η αυτόματη εστίαση, η ισορροπία λευκού ρυθμίζονται αναλόγως και λαμβάνονται υπόψιν στον υπολογισμό της εικόνας. Με την εισαγωγή της τεχνολογίας Deep Learning με την τεχνητή νοημοσύνη, η PENTAX K-3 Mark III υπόσχεται καλύτερη και πιο αξιόπιστη αναγνώριση σκηνής και αξιολόγηση από ποτέ.

 • Εξελιγμένα συστήματα λειτουργίας για μετατροπή εικόνας: το αποκλειστικό “Hyper Operation System” χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στην PENTAX Z-1 και αποτελεί ακόμη σημαντικό στοιχείο για τον έλεγχο της έκθεσης σήμερα. Όχι μόνο μπορεί να αλλάξει μεταξύ ταχύτητας διαφράγματος και κλείστρου χωρίς καμία αλλαγή στο πρόγραμμα στην αυτόματη λειτουργία, αλλά τώρα μπορεί να γίνει και ανίχνευση της ευαισθησίας ISO.
 • Βάση PENTAX K bayonet: η PENTAX είναι το σύστημα κάμερας με την μεγαλύτερη συμβατότητα φακών στην αγορά. Αυτό σημαίνει πως ακόμη και οι αρχικοί φακοί με βάση K bayonet μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς πρόβλημα στο νέο αυτό μοντέλο APSC, επιπλέον με έναν αντάπτορα μπορεί να χρησιμοποιηθούν ακόμη και φακοί M42. Αυτοί οι θησαυροί του ψηφιακού παρελθόντος προσφέρουν πολύ μεγάλη ευχαρίστηση σε πολλούς φωτογράφους σήμερα. Η πληροφορία του εστιακού μήκους που απαιτεί το IBIS μπορεί να αποθηκευτεί ή να γραφτεί στα δεδομένα EXIF.
 • Οθόνη υψηλής ανάλυσης LCD με έξυπνους ελέγχους αφής: για πρώτη φορά σε σύστημα PENTAX, η LCD οθόνη 3.2″, με ανάλυση περίπου 1.620.000 pixels, διαθέτει λειτουργία αφής με έξυπνο μενού και λειτουργία zoom κατά την αναπαραγωγή εικόνων. Η PENTAX K-3 Mark III χρησιμοποιεί επίσης μία δοκιμασμένη κατασκευή οθόνης με τεχνολογία “Air Gapless” για βελτιωμένη ορατότητα. Μία ειδική ρητίνη εισάγεται μεταξύ των στρωμάτων της οθόνης, που μειώνει αποτελεσματικά τις αντανακλάσεις και τη διασκόρπιση του φωτός. Κάτω από το σκόπευτρο, βρίσκεται ένας αισθητήρας ματιού που προαιρετικά απενεργοποιεί την οθόνη όταν ο φωτογράφος βλέπει μέσα από το σκόπευτρο. Άλλο ένα πλεονέκτημα ειδικά για τη νυχτερινή φωτογραφία, είναι η λειτουργία νυχτερινής όρασης στην οθόνη LCD για γρήγορη προσαρμογή της φωτεινότητας ανάλογα με την τοποθεσία λήψης.

 • Υψηλός ρυθμός καρέ: το κάτοπτρο και ο μηχανισμός του κλείστρου επανασχεδιάστηκαν για την PENTAX K-3 Mark III. Σε συνδυασμό με την νέα τεχνολογία επεξεργαστή και τις γρήγορες παραμέτρους επεξεργασίας εικόνας, η PENTAX K-3 Mark III καθιστά δυνατή την λήψη εικόνων σε προηγουμένως άγνωστο ρυθμό καρέ. 32 RAW αρχεία μπορούν αιχμαλωτιστούν με ρυθμό 12 καρέ το δευτερόλεπτο. Στα 2.5 καρέ ανά δευτερόλεπτο και σε φορμάτ JPEG, η σειρά λήψεως αυξάνει στις 90 εικόνες προτού η κάμερα χρειάζεται να αποθηκεύσει. Παρόλο το υψηλότερο φορτίο, το κλείστρο έχει σχεδιαστεί για τουλάχιστον 300.000 λήψεις.
 • Λειτουργία Video με ανάλυση 4K: η PENTAX K-3 Mark III αναπτύχθηκε με την παραδοσιακή τεχνολογία SLR, αλλά η επιθυμία πολλών φωτογράφων PENTAX για λειτουργία 4K video δεν μπορούσε να αγνοηθεί. Έτσι, η κάμερα μπορεί τώρα να καταγράφει βίντεο σε ανάλυση 4K (3840 x 2160 pixels; 30p/24p frame rate) ή Full HD (1920 x 1080 pixels; 60p/30p/24p frame rate) σε φορμάτ H-264. Για τον ήχο, υπάρχει θύρα για στερεοφωνικό μικρόφωνο και ακουστικά ώστε να μπορεί ο χρήστης να ρυθμίζει και να ελέγχει το επίπεδο καταγραφής ήχου. Μία από τις δύο θύρες κάρτας SD είναι προετοιμασμένη να δέχεται UHSII ώστε να μπορεί να επεξεργάζεται όγκο δεδομένων σε υψηλούς ρυθμούς καρέ ή καταγραφές βίντεο αντίστοιχα. Παράλληλα η μηχανική σταθεροποίηση 5.5 stop είναι διαθέσιμη και στην καταγραφή video.
 • Αυθεντική αξιοπιστία PENTAX: ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του συστήματος APSC system είναι το μικρό μέγεθος. Για να εξασφαλιστεί ότι η κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε κατάσταση, ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο μικρό μέγεθος και βάρος μαζί με υψηλή στιβαρότητα. Το σώμα κατασκευάζεται από ελαφρύ αλλά υψηλής αντοχής κράμα μαγνησίου-αλουμινίου. Το σώμα είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες καθώς και στις χαμηλές θερμοκρασίες έως -10°C και διαθέτει 95 τσιμούχες που το προστατεύουν από τη σκόνη και την υγρασία.
 • Επεξεργασία εικόνας και βίντεο μέσα στην κάμερα και αρχεία RAW: η PENTAX K-3 Mark III προσφέρει ποικίλες επιλογές επεξεργασίας βίντεο και εικόνας απ’ ευθείας από την κάμερα. Ποικίλα φίλτρα και η πρωτότυπη λειτουργία της PENTAX Custom Image, η οποία προσομοιώνει διάφορους τύπους φιλμ, είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια των λήψεων. Επιπλέον φίλτρα και επεξεργασία αρχείων RAW επεκτείνουν τις επιλογές. Για καταγραφή βίντεο υπάρχουν απλές επιλογές επεξεργασίας φιλμ. Χάρη στις πολλές δυνατότητες, δεν είναι αναγκαίο κάποιο πολύπλοκο πρόγραμμα επεξεργασίας, για να δημιουργήσετε το δικό σας ξεχωριστό στιλ εικόνας.
 • Έλεγχος κάμερας και μεταφορά εικόνων μέσω της εφαρμογής “Image Sync“: η PENTAX K-3 Mark III μπορεί να συνδεθεί με συσκευές όπως smartphones ή tablets μέσω Bluetooth ή WiFi. Εγκαθιστώντας την δωρεάν εφαρμογή Image Sync σε μία φορητή συσκευή, ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει αναπαραγωγή εικόνων στην οθόνη της συσκευής του, να αλλάξει τις ρυθμίσεις της κάμερας και να τραβήξει φωτογραφίες. Οι απαθανατισμένες εικόνες μπορούν να μεταφερθούν στη συσκευή και να κοινοποιηθούν απευθείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Προαιρετικά αξεσουάρ

 • D-BG8 – Battery Grip: το battery grip έχει σχεδιαστεί για αποκλειστική χρήση με την PENTAX K-3 Mark III. Όπως και η κάμερα, το battery grip είναι ανθεκτικό στη σκόνη και διαθέτει κατασκευή ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες. Για να διασφαλιστεί η άνετη λειτουργία ακόμη και σε προσανατολισμό πορτρέτου, πολλοί σημαντικοί έλεγχοι μπορούν να γίνουν τόσο από την κάμερα όσο και από το ίδιο το grip. Tο battery grip τροφοδοτείται από μπαταρία DLI90, διπλασιάζοντας τον αριθμό των λήψεων σε περίπου 1,800, και μπορεί να φορτιστεί μέσω της θύρας USBC της κάμερας.

 • O-HC177 – Κάλυμμα Hot shoe: ένα προαιρετικό μεταλλικό κάλυμμα hot shoe ενισχύει την εμφάνιση της κάμεράς σας.

 • K-BC177E – Κιτ ταχυφορτιστή: φορτιστής μπαταρίας για την επαναφορτιζόμενη μπαταρία Lithiumion DLI90. Μια άδεια μπαταρία μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε 150 λεπτά.

 • D-BC177 – Φορτιστής USB: ο φορτιστής DBC177 είναι επίσης διαθέσιμος χωρίς τον αντάπτορα γρήγορης φόρτισης και μπορεί να φορτιστεί εν κινήσει μέσω καλωδίου USBC.

Διαθεσιμότητα – τιμή

Η PENTAX K-3 Mark III θα είναι διαθέσιμη σε μαύρο και ασημί χρώμα από τον Απρίλιο του 2021.

 • Η προτεινόμενη τιμή της είναι 1.999€. Και οι δύο εκδόσεις θα κυκλοφορίσουν σε μια περιορισμένη έκδοση Limited Premium Kit, που περιλαμβάνει το DBG8 battery grip, μια δεύτερη μπαταρία και ένα αποκλειστικό δερμάτινο λουράκι. Η προτεινόμενη τιμή του kit, που περιορίζεται στα 1.000 κομμάτια, είναι 2.379€
 • Η τιμή για το battery grip DBG8 είναι 349€
 • Η τιμή για το Kit ταχυφορτιστή KBC177E είναι 129,90€
 • Η τιμή για τον φορτιστή USB DBC177 is 79,90€


Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!


Aρθρογράφος

Γιώργος Ατσαμετάκης

Freelance φωτογράφος, που ασχολείται με το μέσο πάνω από σαράντα χρόνια. Τα πιο αγαπημένα του θέματα είναι οι άνθρωποι, τα σπορ και η φύση. Εικόνες του έχουν διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχουν δημοσιευτεί τόσο σε διεθνή μέσα, μέσω πρακτορείων, όσο και σε πληθώρα ελληνικών περιοδικών. Έχει διατελέσει επί μακρά σειρά ετών Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων για το περιοδικό Photonet.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;
   

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο