Photonet Show Εμπορικές εκθέσεις & Σεμινάρια

PENTAX K-1: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟ 9ο PHOTONET SHOW!

Θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα highlights της διοργάνωσης!

Πιστή στην ονομασία 1, η PENTAX K-1 φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει την άφιξη μιας νέας εποχής σε φορμά 35mm full-frame! Tα αποκαλυπτήρια για τη νέα ναυαρχίδα της εταιρίας θα πραγματοποιηθούν στο 9ο Photonet Show!

H K-1 διαθέτει ενσωματωμένο ένα νέο αισθητήρα εικόνας 35mm full-frame CMOS, που διασφαλίζει την υψηλότερη ποιότητα εικόνας απ’ όλα τα μοντέλα της σειράς K. Χάρη στη μεγάλη περιοχή απεικόνισης και τον μεγάλο βαθμό των pixel, αυτός ο αισθητήρας παρέχει ζωηρές και ζωντανές εικόνες, με πλούσια διαβάθμιση και ελάχιστο θόρυβο. Το μικρό βάθος πεδίου σάς επιτρέπει να ελέγχετε την αίσθηση του βάθους και το εφέ του bokeh όπως επιθυμείτε.

Pentax K-1

Eίναι εξοπλισμένη με το νέο επεξεργαστή PRIME IV. Συγκρινόμενος με τoν PRIME III, ο ΙV τελειοποιήθηκε για να επεξεργάζεται εικόνες υψηλότερης ανάλυσης, ενώ ενισχύει τη συχνότητα λειτουργίας κατά περίπου 50%. Ο αλγόρυθμος επεξεργασίας θορύβου έχει και αυτός αναβαθμιστεί για να αιχμαλωτίζει εικόνες με λεπτή διαβάθμιση σε υψηλότερες ευαισθησίες. Ο συνδυασμός του προηγμένου συστήματος ανάλυσης σκηνής και των νέων λειτουργιών επεξεργασίας εικόνας βοηθά στην βελτίωση της ακρίβειας και της πιστότητας της αναπαραγωγής εικόνας.

Η  νέα Pentax παρέχει κορυφαία ευαισθησία αγγίζοντας τα ISO 204800. Αυτό όχι μόνο έχει ως αποτέλεσμα εικόνες υψηλής ευκρίνειας με ομαλές τονικές διαβαθμίσεις αλλά και βελτίωση της ποιότητας εικόνας σε συνθήκες στο φάσμα πιο χαμηλής ευαισθησίας. Εφόσον η K-1 σας επιτρέπει να αυξάνετε τα επίπεδα ευαισθησίας για να αιχμαλωτίσετε εικόνες ίσης ποιότητας με μικρότερου επίπεδου ευαισθησίας, επεκτείνει τα όρια της φωτογραφικής σας έκφρασης.

Τα οπτικα φίλτρα AA (anti-aliasing) βοηθούν μεν στη μείωση του moiré και των χρωματικών εκτροπώ, αλλά ταυτόχρονα επηρεάζουν την ισχύ ανάλυσης της εικόνας. Γι’ αυτό και η K-1 διαθέτει ενσωματωμένο ένα τέτοιο σχεδιασμό AA, αλλά χωρίς φίλτρο, έτσι ώστε να βελτιστοποιήσει την ισχύ ανάλυσης εικόνας του αισθητήρα εικόνας high-pixel.

Pentax K-1

Χάρη στα 36.4 ενεργά megapixels ανάλυσής της, η K-1 υπόσχεται να “αιχμαλωτίσει” ακόμα και το φύλλο ενός μακρινού δέντρου ή μια σταγόνα ενός σπρέι με κάθε λεπτομέρεια. Τα αρχεία εικόνων έχουν αρκετό μέγεθος ώστε να παράγονται εκτυπώσεις μεγέθους A2 (στα 300dpi). Έτσι ο φωτογράφος αποκτά μεγάλη ευελιξία στη σύνθεση κάθε λήψης, είτε κροπάροντας την εικόνα κατά τη διάρκεια της λήψης της , είτε κόβοντάς την ενώ την επεξεργάζεται. Η K-1 παρέχει όμορφες εικόνες πλούσιας διαβάθμισης, έχοντας δυνατότητα να επεξεργαστεί μεγάλους όγκους δεδομένων με τα 14-bit του συστήματος επεγεργασίας εικόνας που διαθέτει.

Pentax K-1

O συνδυασμός των 87 στεγανών σημείων της K-1 και του προαιρετικού αδιάβροχου D-BG6 Battery Grip αποτρέπει την είσοδο νερού και σκόνης στο εσωτερικό του σώματος. Όταν χρησιμοποιείτε φακό από τις σειρές AW ή WR, η  K-1 μετατρέπεται σε ένα ψηφιακό σύστημα απεικόνισης ανθεκτικό ακόμα και στις πιο απαιτητικές περιβαλλοντικές συνθήκες  (λ.χ. θερμοκρασίες χαμηλές μέχρι και  –10°C) που μπορεί να φτάσει τα 300.000 κλικ στο κλείστρο της!

Pixel Shift Resolution

Ενισχυμένη με το μηχανισμό SR (Shake Reduction) η K-1 διαθέτει επίσης το σύστημα Pixel Shift Resolution, το οποίο πραγματοποιεί λήψη 4 εικόνων της ίδια σκηνής (μετατοπίζοντας τον αισθητήρα εικόνας κατά ένα pixel για κάθε εικόνα) και ύστερα τις συνθέτει σε μία φωτογραφία υπερ-υψηλής ευαισθησίας. Σε σύγκριση με τον συμβατικό Bayer system, αυτό το καινοτόμο σύστημα προμηθεύει όλες τα δεδομένα χρωμάτων RGB σε κάθε pixel για να φτιάξει όμορφες εικόνες με πολύ πιο αξιόπιστα χρώματα και πιο ακριβείς λεπτομέρειες, χωρίς ίχνος χρωματικών εκτροπών και μειώνοντας το θόρυβο υψηλής ευαισθησίας στο ελάχιστο. Οι φωτογραφίες που λαμβάνονται με το σύστημα Pixel Shift Resolution μπορούν να αποθηκευτούν σε φακέλους ως RAW-format. Μπορείτε να αναπτύξετε τέτοιους φακέλους μέσα στο σώμα της κάμερας, ρυθμίζοντας ποικίλες παραμέτρους ή ενεργοποιώντας το εφέ Pixel Shift Resolution για να δημιουργήσετε μια νέα εικόνα.

Διόρθωση Εκτροπών Φακού

Η K-1 διορθώνει αποτελεσματικά τις παραμορφώσεις, το βινιετάρισμα και τις χρωματικές εκτροπές που προκαλούνται από συγκεκριμένες ιδιότητες των φακών και αιχμαλωτίζει εικόνες υψηλής ποιότητας με ευκρίνεια “από άκρη σε άκρη”. Επιπλέον διορθώνει και το φαινόμενο του fringe κατά την ανάπτυξη δεδομένων RAW.

Pentax K-1 (3)

Ενσωματωμένος μηχανισμός SR II

Ο πρότυπος μηχανισμός μείωσης κουνήματος της PENTAX (original sensor-shift-type) αναβαθμίστηκε για να παρέχει κορυφαία αντιστάθμιση σε όλους τους φακούς που χρησιμοποιούνται για χειροκίνητη λήψη φωτογραφιών. Ο νέας γενιάς μηχανισμός SR II (Shake Reduction II) διαθέτει μηχανισμό 5 αξόνων για να αντισταθμίζει το κούνημα της κάμερας που προκαλείται από οριζόντια και κάθετη μετατόπιση (συχνά δημιουργείται στη macro φωτογραφία) αλλά και το κούνημα που προκαλείται από περιστροφή (που είναι πιο δύσκολο να μειωθεί από τους μηχανισμούς μείωσης που υπάρχουν ενωσματωμένοι σε φακούς) επιπρόσθετα με το πιο κοινό κούνημα που προκαλείται από αλλαγή κλίσης. Η μονάδα  SR II  ελέγχεται με μεγάλη ακρίβεια από τη στιγμή που ενεργοποιείτε την φωτογραφική σας, και παρέχει ένα μεγάλο εύρος αντιστάθμισης  μέχρι και -5 step του κλείστρου- για να διευρύνει τα όρια της χειροκίνητης φωτογραφίας.