Νέα Νέα μοντέλα

PENTAX KP

Η νέα DSLR της εταιρίας θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Η PENTAX KP σχεδιάστηκε ως μοντέλο υψηλής απόδοσης και ευκρίνειας που διευρύνει το πεδίο εφαρμογής της ψηφιακής SLR φωτογραφίας από καθημερινά στιγμιότυπα μέχρι υπαίθριες λήψεις κάτω από απαιτητικές καιρικές συνθήκες.

Μέσα στο μικρό και κομψό σώμα της που κρύβεται μια πλήρως επανασχεδιασμένη εσωτερική κατασκευή,  υπάρχει ο νέας γενιάς αισθητήρας εικόνας CMOS και μια μηχανή απεικόνισης υψηλών επιδόσεων ώστε να παρέχει εξαιρετικά υψηλή ευκρίνεια, εικόνες με πλούσια διαβάθμιση που διασφαλίζονται από 24.32 ενεργά MP.

Επιπλέον, ενσωματώνει και άλλα προηγμένα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβανομένου του Συστήματος Μείωσης Κραδασμών 5 αξόνων, που προσδίδει ένα φαινόμενο αντιστάθμισης 5 βημάτων του κλείστρου (5 stop). Η υψηλής αξιοπιστίας PENTAX KP αντέχει κάτω από δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες σε φωτογραφίσεις στην ύπαιθρο, καθώς είναι ανθεκτική στην σκόνη, στο κρύο (με λειτουργία σε θερμοκρασίες μέχρι και -10°C) και στο νερό.

Επίσης παρέχει μία σειρά λειτουργιών παραμετροποίησης όπως το Σύστημα Εναλλαγής grip ώστε να εξατομικεύεται το grip της κάμερας για να ταιριάζει στον τύπο της φωτογράφισης ή στον εκάστοτε φακό και ένα πίνακα ελέγχου με ευέλικτη διάταξη ώστε να ικανοποιεί τις προτιμήσεις του φωτογράφου.

Χάρη σε αυτά τα προηγμένα χαρακτηριστικά, η PENTAX KP διασφαλίζει μία ευέλικτη και χωρίς καθυστερήσεις απόκριση σε μια ευρεία ποικιλία σκηνών και αντικειμένων, καθιστώντας την προτιμώμενη επιλογή πολλών απαιτητικών φωτογράφων.

Κύρια Χαρακτηριστικά

1Εικόνες υπέρ-υψηλής ευκρίνειας από σχεδόν 24.32 ενεργά megapixels και φωτογραφία υπέρ-υψηλής ευαισθησίας με μέγιστη ευαισθησία ISO 819.200.

Η PENTAX KP διαθέτει τον αισθητήρα APS-C CMOS νέας γενιάς με σχεδόν 24.32 ενεργά megapixels ώστε να παράγει εικόνες υπέρ-υψηλής ευκρίνειας. Συνδυάζοντας  αυτόν τον αισθητήρα με την σχεδίαση οπτικών χωρίς φίλτρο AA, βελτιστοποιείται η δύναμη απεικόνισης του αισθητήρα ώστε να παρέχει καλά καθορισμένες εικόνες με πιστή αναπαραγωγή των διαβαθμίσεων και της υφής.

2Συμπαγές, μικρών διαστάσεων σώμα ιδανικό για στιγμιότυπα και με ανθεκτική δομή για λήψεις κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες στην ύπαιθρο.

Μετά από διεξοδική επανεξέταση της εσωτερικής δομής των σωμάτων, η PENTAX σχεδίασε ένα εντελώς καινούργιο σώμα που είναι πολύ πιο μικρό και κομψό συγκριτικά με τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα για να βελτιστοποιήσει την απόδοση, τη λειτουργικότητα και την εύκολη μεταφορά της PENTAX KP.  Όταν συνδυάζεται με κάποιον μικρό και ελαφρύ φακό από τη σειρά DA της PENTAX, μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα σε μία πολύ ευρεία γκάμα εφαρμογών, από καθημερινά στιγμιότυπα μέχρι απαιτητικές φωτογραφίσεις στην ύπαιθρο κατά τη διάρκεια αναρρίχησης ή πεζοπορίας.

3Μια σειρά από λειτουργίες παραμετροποίησης, συμπεριλαμβανομένων των εναλλάξιμων  grip. 

H PENTAX KP παρέχει ένα σύστημα Εναλλαγής grip ώστε ο χρήστης να μπορεί εύκολα και γρήγορα να αλλάζει το grip που εξυπηρετεί καλύτερα το στιλ της φωτογράφισης του ή τον εκάστοτε φακό. Εκτός από το βασικό Grip S, η συσκευασία περιλαμβάνει 2 επιπλέον grips (Grip M and Grip L). Επιπλέον, μια ποικιλία από λειτουργίες παραμετροποίησης απλοποιούν και ενισχύουν την λειτουργικότητα της κάμερας, όπως η λειτουργία Smart Function για γρήγορη και εύκολη επιλογή των επιθυμητών λειτουργιών χρησιμοποιώντας τα κουμπιά Fx (Function); και η προσαρμογή της διάταξης του πίνακα ελέγχου στα μέτρα του χρήστη ώστε να ικανοποιούνται οι προτιμήσεις του.

4Πρωτότυπο Σύστημα Μείωσης Κραδασμών 5 αξόνων, PENTAX SR II που χρησιμοποιεί το σύστημα Pixel Shift Resolution

  • Χάρη στον ενσωματωμένο μηχανισμό μείωσης κραδασμών SR II, η PENTAX KP ελαχιστοποιεί αποτελεσματικά τους κραδασμούς της κάμερας και προσδίδει ξεκάθαρες εικόνες χωρίς θολούρα ακόμη και σε καταστάσεις επιρρεπείς στα κουνήματα όπως σε λήψεις με χρήση τηλεφακού, νυχτερινές φωτογραφίσεις χωρίς τη χρήση φλας ή απαθανατίσεις ηλιοβασιλέματος.
  • Η PENTAX KP διαθέτει το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα Pixel Shift Resolution, που συλλαμβάνει 4 φωτογραφίες της ίδιας σκηνής μετατοπίζοντας τον αισθητήρα εικόνας κατά ένα pixel για κάθε φωτογραφία και ύστερα συνθέτει μία ενιαία εικόνα.

  • Εφαρμόζοντας μικροσκοπικές δονήσεις στον αισθητήρα εικόνας σε επίπεδο υπο-pixel κατά την έκθεση της εικόνας, ο προσομοιωτής φίλτρου ΑΑ (anti-aliasing) της PENTAX KP παρέχει το ίδιο επίπεδο μείωσης του moiré όπως και σε ένα οπτικό φίλτρο ΑΑ. Αντίθετα όμως από το οπτικό φίλτρο, που πάντα δημιουργεί πανομοιότυπα αποτελέσματα, αυτός ο καινοτόμος προσομοιωτής επιτρέπει στον χρήστη να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει το φίλτρο AA και να ρυθμίσει το επίπεδο της επίδρασης του, καθιστώντας δυνατή την ιδανική επίδραση για κάθε συγκεκριμένη εφαρμογή, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες φωτογράφησης.

5Ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μονάδα κλείστρου για υπέρ-υψηλή ταχύτητα λήψης στα 1/24000 second

Η μονάδα κλείστρου της PENTAX KP συνδυάζει έναν αξιόπιστο μηχανικό μηχανισμό κλείστρου (με μέγιστη ταχύτητα 1/6000 second) με έναν ηλεκτρονικό μηχανισμό κλείστρου. Η λειτουργία ηλεκτρονικού κλείστρου παρέχει υπέρ-υψηλή ταχύτητα 1/24000 second με μειωμένο θόρυβο και δόνηση κατά την απελευθέρωση, καθιστώντας το ιδανικό σε λήψεις χαμηλού θορύβου και χαμηλών δονήσεων όπως στις εφαρμογές Live-view και mirror-up. Η κάμερα παρέχει επιπλέον και λειτουργία συνεχόμενων λήψεων υψηλής ταχύτητας με κορυφαία ταχύτητα 7 εικόνων το δευτερόλεπτο.

6Οπτικό σκόπευτρο με σχεδόν 100% οπτικό πεδίο

Μέσα στο μικρό της σώμα, η PENTAX KP ενσωματώνει ένα σκόπευτρο γυάλινου πρίσματος  που διαθέτει τα ίδια οπτικά μέρη και επιστρώσεις που χρησιμοποιούνται σε μοντέλα ανώτερης κλάσης. Με σχεδόν 100% οπτικό πεδίο και μεγέθυνση περίπου 0.95 φορές, προσφέρει ευρύ, φωτεινό πεδίο εικόνας για εύκολη εστίαση και καδράρισμα.

7Γρήγορο σύστημα εστίασης 27 σημείων με μονάδα SAFOX 11

Η PENTAX KP διαθέτει τη γρήγορη μονάδα αντιστοίχισης φάσεων αυτόματης εστίασης SAFOX 11 για να προσδώσει αξιόπιστη και άμεσα αποκρινόμενη λειτουργία αυτόματης εστίασης. Από τους 27 αισθητήρες εστίασης, οι 25 είναι τύπου σταυρού και βρίσκονται στο κέντρο για να διασφαλίσουν ακριβή εστίαση του αντικειμένου σε ελάχιστο επίπεδο φωτεινότητας μέχρι και -3 EV.

8Καταγραφή ταινιών Full HD με μια σειρά από λειτουργικές ρυθμίσεις

Η PENTAX KP αιχμαλωτίζει αψεγάδιαστο βίντεο υψηλής ανάλυσης Full HD (1920 x 1080 pixels; 60i/30p frame rate) σε φορμάτ H-264. Επίσης παρέχει εξωτερικό μικρόφωνο  για χειροκίνητη ρύθμιση της έντασης εγγραφής ήχου και  του επιπέδου καταγραφής ήχου και παρακολούθηση της στάθμης της ηχητικής πίεσης.

Tέλος, η οθόνη LCD 3.0 ιντσών της PENTAX KP έχει περίπου 921,000 dots, και προσφέρει κλίση σε κατακόρυφο άξονα για να διευκολύνει τις φωτογραφίσεις μικρής και μεγάλης γωνίας. Επιπρόσθετα με αυτόν το σχεδιασμό, διαθέτει αεροστεγή κατασκευή, στην οποία εξαλείφεται το κενό αέρος μεταξύ των στρωμάτων LCD για την αποτελεσματική μείωση    των αντανακλάσεων και της διάθλασης του φωτός για βελτιωμένη ορατότητα κατά τη διάρκεια υπαίθριων φωτογραφίσεων.