Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

O ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΛΙΑΚΑΚΗΣ ΣΤΗΝ DEPOT ART GALLERY

Μια σύνθεση οπτικοακουστικών µέσων και φωτογραφίας που παρουσιάζεται για πρώτη φορά.

Η Dépôt Art Gallery φιλοξενεί τη ∆ευτέρα 24 Απριλίου (8μμ) τα εγκαίνια της εγκατάστασης του συνθέτη και φωτογράφου Περικλή Λιακάκη µε τίτλο “AUDIOGRAPHY#1: I sing the city”.

Ο Περικλής Λιακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Σύνθεση στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης. Ζει στην Βιέννη όπου και διδάσκει Σύνθεση και Ανώτερα Θεωρητικά στο µουσικό Πανεπιστήµιο, ως Επίκουρος καθηγητής. Είναι µόνιµος συνεργάτης των µουσικοθεατρικών οργανισµών Sirene Operntheater και Dramagraz της Αυστρίας, µε αναθέσεις έργων από την Ακαδηµία του Ensemble Modern, την πόλη Trossingen της Γερµανίας, την ορχήστρα της ΕΡΤ κ.λπ. Για τα έργα του, έχει λάβει υποτροφίες και βραβεία από το Αυστριακό πρωθυπουργικό γραφείο, την πόλη της Βιέννης, το µουσικό Πανεπιστήµιο του Γκρατς και της Βιέννης, την αυστριακή µουσική εταιρία Musikfonds, καθώς και άλλους φορείς όπως τον σύνδεσµο συνθετών της πόλης Gotha της Γερµανίας και την ελληνική εταιρεία «Φίλοι της Μουσικής».

Η «Ηχογραφία» (AUDIOGRAPHY) είναι µια σύνθεση οπτικοακουστικών µέσων και φωτογραφίας που παρουσιάζεται για πρώτη φορά. ∆ύο πόλεις, η Βιέννη και η Αθήνα, παρείχαν το υλικό για αυτό το πρότζεκτ. Εικόνες και ήχοι συλλέχθηκαν, συνδυάστηκαν, επεξεργάστηκαν και ανασυντέθηκαν µε σκοπό τη δηµιουργία µιας νέας πόλης «τσέπης». Το αποτέλεσµα αποτελεί έναν ύµνο και συγχρόνως ένα ρέκβιεµ της καθηµερινότητας.

  • Χώρος: Dépôt Art Gallery, Νεοφύτου Βάµβα 5, Κολωνάκι, Αθήνα – Τηλ.: 210 36 481