Διεθνείς Διαγωνισμοί

CORINTH EXPOSED PHOTOGRAPHY FESTIVAL 2023: ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ “ΑΕΝΑΟΣ ΧΟΡΟΣ / PERPETUAL DANCE”

Αιχμαλωτίστε μέσα από το φακό σας την ουσία της αιώνιας και διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης μεταξύ της ανθρωπότητας και της φύσης! Προθεσμία υποβολής: 31 Ιουλίου 2023, στις 18:00.

Προσκαλούνται φωτογράφοι από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό φωτογραφίας και στην έκθεση με επιλογές των κριτών, με τίτλο “Αέναος χορός”.

Το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών με τη Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2023 / Corinth Exposed International Photography Festival 2023. Ο διαγωνισμός αποτελεί επί μέρους δράση του Φεστιβάλ και οι 20 φωτογραφίες που θα επιλεγούν από αρμόδια Κριτική Επιτροπή θα εκτεθούν τον Σεπτέμβριο του 2023 σε ένα από τα ομορφότερα μουσεία της Ελλάδας.

Ο Αναστάσης Πρωτοπαπάς, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2023, σημειώνει σχετικά: “Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου θα φιλοξενηθεί τον Σεπτέμβριο η έκθεση των 20 επιλεγμένων φωτογραφιών που απεικονίζουν τη βαθιά σχέση μεταξύ του ανθρώπου και του φυσικού κόσμου.

Εμπνευσμένοι από διάσημους φωτογράφους που έχουν εμβαθύνει σε αυτό το θέμα, όπως ο Ansel Adams και ο Sebastião Salgado, σας ενθαρρύνουμε να εξερευνήσετε την περίπλοκη χορογραφία που εκτυλίσσεται μεταξύ αυτών των δύο δυνάμεων.

Μη χάσετε αυτή την ευκαιρία να παρουσιάσετε το έργο σας σε μια έκθεση κύρους στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου. Υποβάλετε τις καλύτερες φωτογραφίες σας και αφήστε τις να γίνουν μέρος του αέναου χορού που μας ενώνει όλους.”

Κάθε συμμετοχή θεωρείται έγκυρη εφόσον πληρούνται οι όροι και οι κανόνες του διαγωνισμού, όπως περιγράφονται παρακάτω.

Τρόπος συμμετοχής στον διαγωνισμό

1) Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος φυσικά πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία.

2) Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει μία μόνο φορά, και να στείλει, σε μία μοναδική αποστολή, από μία (1) έως πέντε (5) φωτογραφίες στην επιτροπή παραλαβής μέσω της online φόρμας συμμετοχής.

3) Στην αποστολή πρέπει να αναγράφονται υποχρεωτικά τα παρακάτω στοιχεία. Α) όνομα Β) επώνυμο Γ) πατρώνυμο Δ) τηλέφωνο Ε) χώρα/πόλη ΣΤ) email Ζ) αριθμός φωτογραφιών (1-5) Η) Σύνδεσμος/οι WeTransfer προς τα αρχεία των φωτογραφιών σας.

4) Κάθε αρχείο φωτογραφίας .jpg πρέπει να αποσταλεί σε μεγάλο μέγεθος έτσι ώστε αν επιλεγεί να μπορεί να εκτυπωθεί στην πρέπουσα ανάλυση. Στέλνετε όλες τις φωτογραφίες σας μέσω WeTransfer με την επιλογή “Get a link” και εισάγετε το link που σας δίνει το WeTransfer στο πεδίο “Σύνδεσμος/οι WeTransfer προς τις φωτογραφίες σας” της online φόρμας συμμετοχής που θα βρείτε εδώ! 

Όροι και προϋποθέσεις

1) Δεκτές θα γίνουν φωτογραφίες που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις και μόνο.

2) Κάθε διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλλει και να δημοσιοποιήσει φωτογραφίες τις οποίες έχει αποκλειστικά δημιουργήσει ο ίδιος. Αν δημοσιευθούν ή χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες τρίτων, κατά παράβαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων, υπεύθυνος είναι ο διαγωνιζόμενος. Ρητά δηλώνεται ότι το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών, τα μέλη του Corinthian Photography Club ή οποιοσδήποτε φορέας τα εκπροσωπεί, ή οι διοργανωτές της έκθεσης ή το Δημόσιο δεν φέρουν καμία ευθύνη.

3) Εφόσον στις φωτογραφίες διακρίνονται πρόσωπα, για να μπορούν αυτές να εκτεθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων, ο δημιουργός είναι υποχρεωμένος να έχει λάβει εγγράφως τη συγκατάθεση των εικονιζομένων. Σε αντίθετη περίπτωση, ρητά δηλώνεται ότι το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών, τα μέλη του Corinthian Photography Club ή οποιοσδήποτε φορέας τα εκπροσωπεί, ή οι διοργανωτές της έκθεσης ή το Δημόσιο δεν φέρουν καμία ευθύνη. Την ευθύνη έχει ο δημιουργός.

4) Βραβείο. Η Κριτική Επιτροπή θα επιλέξει ικανό αριθμό φωτογραφιών για την δημιουργία έκθεσης φωτογραφίας σε Μουσείο ή γκαλερί.

5) Τα έξοδα των εκτυπώσεων δεν βαραίνουν τους διακριθέντες διαγωνιζόμενους, αλλά τους διοργανωτές.

6) Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να εσωκλείουν γραφιστικά το όνομα του καλλιτέχνη.

7) Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της ακύρωσης του διαγωνισμού.

8) Μέσω της ιστοσελίδας θα ανακοινώνονται νεότερα σχετικά με τις ακριβείς ημερομηνίες των εκθέσεων και των δράσεων.

9) Ο διοργανωτής έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που αποστέλλονται από τους συμμετέχοντες για οποιαδήποτε προωθητική ή διαφημιστική ενέργεια που έχει σχέση με το φεστιβάλ αναγράφοντας το όνομα του δημιουργού σε υποσημείωση.

10) Ο συμμετέχων, δημιουργός, αποδέχεται όλους τους παραπάνω όρους και η αποστολή των έργων του ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας συμμετοχής θεωρείται ως ενυπόγραφη δήλωση αποδοχής.

  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Γρηγόριος Καρκάλης