Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: “ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΙΣΟΤΗΤΑ – ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ”

Αναδείξτε την ποικιλομορφία των ανθρώπινων εκφράσεων, την ισότητα των δικαιωμάτων και τη σημασία της συμπερίληψης όλων των ατόμων. Deadline αποστολής συμμετοχών: Σάββατο 10 Ιουνίου (23:59:59)!

Για τη συμμετοχή σας, ανεβάστε με ένα κλικ εδώ τις καλύτερες λήψεις σας (έως 3 εικόνες γίνονται δεκτές), τις οποίες απαθανατίσατε αποκλειστικά με μηχανές Canon, παρουσιάζοντας τη δική σας ερμηνεία σε μία από τις παραπάνω έννοιες!

Ο διαγωνισμός διεξάγεται στο πλαίσιο της δράσης «Γεφυρώνοντας Γενεές – μία ιστορία Διαφορετικότητας, Ισότητας, Συμπερίληψης». Μετά από μία σειρά εργαστηρίων, άνθρωποι από 5 ετών και άνω, απαθανάτισαν τις εν λόγω έννοιες. Οι φωτογραφίες από τα εργαστήρια, αλλά και οι πέντε φωτογραφίες που θα ξεχωρίσουν από τις  συμμετοχές του διαγωνισμού, θα παρουσιαστούν στην ομώνυμη έκθεση φωτογραφίας που θα λάβει χώρα μεταξύ 16-18 Ιουνίου, στο Πάρκο πρώην Ναυτικής Βάσης (Λ. Πεντέλης  Καλλιανίου, Βριλήσσια 15235).

Αυτή η πρωτοβουλία διοργανώνεται με σκοπό να προάγει την κατανόηση, τον σεβασμό και την κοινωνική συνοχή στην κοινωνία μας. Μέσα από τις φωτογραφίες σας, έχετε την ευκαιρία να αναδείξετε την ποικιλομορφία των ανθρώπινων εκφράσεων, την ισότητα των δικαιωμάτων και τη σημασία της συμπερίληψης όλων των ατόμων.

Η δράση διοργανώνεται από την Canon, καθοδηγούμενη από το πνεύμα και τις αξίες της φιλοσοφίας Kyosei, και τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων. Τη συνολική επιμέλεια και υλοποίηση της δράσης έχει αναλάβει η κοινωνικοπολιτισμική εταιρεία πeripatos. Η ομάδα ενισχύθηκε από τον οργανισμό Genderhood για την παρουσίαση των θεματικών Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης και από το συνεργάτη μας και Canon Photographer Γιώργο Μασχαλίδη για την εκπαίδευση στη φωτογραφία και τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Δυο λόγια για τη θεματική του διαγωνισμού

Διαφορετικότητα – Ισότητα – Συμπερίληψη: τρεις θεμελιώδεις έννοιες που προάγουν την κατανόηση, τον σεβασμό και την κοινωνική συνοχή, ενδυναμώνουν τα άτομα και δημιουργούν μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς. Η διαφορετικότητα γιορτάζει τη μοναδικότητα και τις διαφορετικές προοπτικές.

Η ισότητα εξασφαλίζει την ισονομία. Η συμπερίληψη καλλιεργεί την αίσθηση του ανήκειν και της συμμετοχής. Τόσο η παρουσία όλων αυτών, όσο και η απουσία τους επηρεάζει την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής μας.

Οι φωτογράφοι, πώς θα μπορούσαν να αποτυπώσουν αυτές τις έννοιες, ώστε να συμβάλλουν στην ευημερία της κοινωνίας;