Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Διεξάγεται την 1η βδομάδα του Αυγούστου.

Θα φιλοξενηθεί μεταξύ 1/8 – 7/8/2015 στον Τεχνοχώρο Σητείας.

Περιλαμβάνει δυο διαφορετικές θεματικές ενότητες: το κλασικό ασπρόμαυρο του Ελβετού φωτογράφου Hansueli Trachsel με μια σειρά από λαογραφικά θέματα και πορτραίτα, και τις «γυμνές παρουσίες» του Μανόλη Τσαντάκη μπροστά στον αληθινό καμβά της φύσης.

Οι εικόνες φιλοδοξούν να μας ταξιδέψουν σε τόπους και χώρους γνώριμους και οικείους, σε τόπους μυστικούς και απόμακρους σε μια αλληλουχία εικόνων και έντονων συναισθημάτων.

  • Εγκαίνια: Σάββατο 1 Αυγούστου στις 8.30μμ
  • Ώρες λειτουργίας: 10.00 – 13.00 & 19.00 – 22.00 (καθημερινά και σαββατοκύριακο)
Λίγα λόγια για τον Έλληνα φωτογράφο

Ο Μανόλης Τσαντάκης γεννήθηκε στη Κρήτη. Μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και σπούδασε φωτογραφία στη σχολή Α.Κ.Τ.Ο. Έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και μία στη Γερμανία. Είναι μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας κι έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και ανταλλαγές εκθέσεων σε περισσότερες από 50 χώρες του κόσμου. Αντλώντας έμπνευση από τη φύση, ο Μανόλης Τσαντάκης ψάχνει για κίνηση και αρμονία δημιουργώντας εικόνες ονειρικές, εικόνες μαγείας, μυστηρίου και ποίησης. Είναι από τους πιό βραβευμένους Έλληνες φωτογράφους με αρκετά χρυσά και αργυρά μετάλια και φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε φωτογραφικά περιοδικά των Η.Π.Α, Ιαπωνίας, Ευρώπης και Ελλάδας. Στα θέματα του ανήκουν ελληνικά τοπία γενικότερα αλλά και τοπία της Κρήτης, όπως και πολλά γυμνά.