Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟ-ΓΡΑΦΕΣ!

Ένα πολύμορφο φωτογραφικό μωσαϊκό, άνευ τίτλου αλλά πλήρες περιεχομένου!

Eγκαινιάζεται σήμερα Τρίτη 22/11 στις 8 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κύπρου, η πρώτη ομαδική έκθεση από τις «Φωτο – γραφές».

Με αφορμή το ξεκίνημα της έκθεσης, ο επικεφαλής της ομάδας Βαγγέλης Δελέγκος μοιράστηκε μαζί μας τις παρακάτω σκέψεις:

Τον Οκτώβριο του 2015, κάτι λίγο περισσότερο από έναν χρόνο πριν, οι «Φωτο – γραφές», ακριβώς όπως τις είχα φανταστεί όλα αυτά τα χρόνια διδασκαλίας, φωτογραφίσεων και συγγραφής, ξεκίνησαν να φτιάχνουν μιαν όμορφη και γεμάτη όρεξη ομάδα, αποτελούμενη από δημιουργούς κάθε ύφους, στυλ, τεχνικής κατάρτισης και επιπέδου.

 Παράλληλα με τα μαθήματα, τις εξορμήσεις και τα workshops της περσινής σαιζόν, η διάθεση και ο προγραμματισμός για την πρώτη καλή και ουσιαστική ομαδική έκθεση Φωτογραφίας, υπήρχε ως δημιουργική εκκρεμότητα και υπόσχεση για το εγγύς μέλλον, μέχρι τη στιγμή που αυτές οι αράδες καλούνται αισίως να παίξουν τον ρόλο πρόσκλησης και άτυπου δελτίου τύπου για τα εγκαίνια μας αλλά και για όλη την χορταστική διάρκεια της συγκεκριμένης έκθεσης.

takis-vasilatos

Τάκης Βασιλάτος

 Τα πράγματα, τουλάχιστον για να συμβαδίζουν με την ιδιοσυγκρασία τη δική μου αλλά και των «μαθητών» μου, έπρεπε να είναι απλά. Άντληση υλικού από τις περσινές δράσεις της ομάδας (με ελεύθερη βέβαια συμμετοχή έργων και εκτός αυτής), ειλικρινής κριτική διάθεση και από την αρχή ανέβασμα του ποιοτικού πήχη αρκετά ψηλά. Το θέμα ελεύθερο, οι τυμπανοκρουσίες, τα μεγάλα λόγια και οι δήθεν εικαστικές προσεγγίσεις με τους φιλοσοφημένους τίτλους, μακριά από εμάς εκ προοιμίου.

 Έτσι, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, το Πολιτιστικό Κέντρο Κύπρου (Μεθώνης 11 και Ιπποκράτους), υπό την πολύτιμη βοήθεια της διευθύντριας του, Ελένης Σεβαστή, θα φιλοξενήσει τα εγκαίνια ενός πολύμορφου φωτογραφικού μωσαϊκού, άνευ τίτλου αλλά πλήρους περιεχομένου, δίνοντας αποκλειστικά χώρο στην στατική εικόνα και στον δημιουργικό μόχθο των ανθρώπων που αποτελούν τις «Φωτο – γραφές».

delxas-kostas

Κώστας Δέλχας

 Η παρουσία των επισκεπτών και ο αντικειμενικός σχολιασμός τους, θα αποτελέσει για όλους εμάς την προφανή ανταμοιβή και το κίνητρο για ακόμα περισσότερη καλή Φωτογραφία στο μέλλον. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά… Καλή αρχή και καλή επιτυχία σε όλους!

photografes

  • Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο Κύπρου (Μεθώνης 11 και Ιπποκράτους)
  • Διάρκεια: 22/11 (εγκαίνια), έως και 9/12/2016
  • Ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή, 14:00 – 19:00, Σάββατο, 11:00 – 14:00

 – Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Ανδρέας Καμουτσής