Ενδιαφέρουν

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

Στόχος η εξοικείωση των συμμετεχόντων με την αισθητική και πρακτική της σύγχρονης φωτογραφίας.

Το Φωτογραφικό Εργαστήρι Αίγινας ξεκινάει τα μαθήματά του, σήμερα Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 στο χώρο του Μορφωτικού συλλόγου Αίγινας (Νοσοκομείου και Αγίου Νεκταρίου).

Το Εργαστήρι λειτουργεί εδώ και 12 χρόνια ως τμήμα του συλλόγου, με πολλές εκθέσεις και φωτογραφικές δράσεις στο νησί.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη από το φωτογράφο Άρη Παύλο. Θα λειτουργήσει  τμήμα ενηλίκων (αφορά και μαθητές Λυκείου) με 2 τμήματα: ένα για αρχάριους -καινούργια μέλη (6-8μ.μ.) και ένα για προχωρημένους – παλιά μέλη (8-10μ.μ.)

Στόχος είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με την αισθητική και πρακτική της σύγχρονης φωτογραφίας καθώς και με τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις που θα βοηθήσoυν στην κατανόηση και χρήση της φωτογραφικής γλώσσας, ως μέσο έκφρασης και εξερεύνησης, αναδεικνύοντας την προσωπική τους δημιουργική προσέγγιση.

Στο μάθημα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη φωτογραφική σύνθεση. Στην καλλιέργεια δηλαδή ενός φωτογραφικού βλέμματος και στην ανάπτυξη της οπτικής αντίληψης. Η συνειδητοποίηση της προνομιακής σχέσης που αποκτά ο φωτογράφος με το περιβάλλον του και η συνακόλουθη αποκάλυψη της φωτογραφικής εκδοχής του κόσμου μέσα από το προσοφθάλμιο της μηχανής, αποτελεί κεντρικό στόχο του σεμιναρίου. Οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με το έργο των σπουδαίων καλλιτεχνών του παρελθόντος καθώς επίσης και με το έργο σύγχρονων δημιουργών.

Η ιστορία της φωτογραφίας και οι εφαρμογές της, η ανάλυση των τεχνικών στοιχείων, η επεξεργασία της φωτογραφίας(Photoshop – Lightroom), η σημειολογία και  η αισθητική ανάλυση της εικόνας, η φωτογραφία σαν γλώσσα-τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας, οι ασκήσεις σε φωτογραφικά θέματα,οι επισκέψεις φωτογράφων στο χώρο μας, η δημιουργία φωτογραφικών θεμάτων με προσωπικό ύφος(portfolios) και η παρουσίασή τους, η συμμετοχή σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς και η προετοιμασία της ομαδικής έκθεσης στο τέλος είναι κάποια από τα θέματα που θα απασχολήσουν τους ενδιαφερόμενους.

  • Πληροφορίες στο τηλ. 6934793002

 – Φωτό: Renardo Mico (από την έκθεση φωτογραφίας “Εργασία” που διοργάνωσε το Φωτογραφικό Εργαστήρι Αίγινας το 2014)