Ενδιαφέρουν

THESSALONIKI PHOTOΒIENNALE 2023: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ Δ. ΜΟΥΓΚΟΥ

Η παρουσίαση θα γίνει στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Προβλήτα Α’, Αποθήκη Α’, λιμάνι Θεσσαλονίκης) αύριο Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2024, στις 19:00.

Ο Δημήτρης Μουγκός καταγράφει για χρόνια στιγμές της παρέας του, αφήνοντάς μας να ρίξουμε μια ματιά στο περίπλοκο μωσαϊκό της φιλίας και της καλλιτεχνικής του δημιουργίας.

Αυτό το ιδιαίτερο μωσαϊκό θα ξεδιπλωθεί στην παρουσίαση του λευκώματος «Κάνα δυο φωτογραφίες», εκδόσεις PetitesMaisons, που θα πραγματοποιηθεί στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Προβλήτα Α’, Αποθήκη Α’, λιμάνι Θεσσαλονίκης), αύριο Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2024 στις 19:00.

Στην έκθεση «Κάνα δυο φωτογραφίες» που παρουσιάστηκε στην γκαλερί The Eye Altering σε επιμέλεια της Ελένης Γιαννακούλη στο πλαίσιο της Thessaloniki Photobiennale το φθινόπωρο του 2023, ο Δημήτρης Μουγκός δεν μοιράστηκε απλά με το κοινό φωτογραφίες από την κοινή και δημιουργική πορεία της παρέας του, αλλά δημιούργησε ένα in situ φωτογραφικό περιβάλλον από αντικείμενα που άφησαν πίσω οι θεατές των συναυλιών του Λεξ, πράγματα που βρέθηκαν στην πορεία του όλα αυτά τα χρόνια, χιλιάδες εκτυπώσεις φωτογραφιών και τυπογραφικά φύλλα από την παραγωγή του λευκώματος.

Ομιλητές:

  • Άρης Στυλιανού, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  • Ηώ Πάσχου, Επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
  • Ορέστης Πάγκαλος, Εικαστικός, Διδάσκων στο ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • Δημήτρης Μουγκός, φωτογράφος

Συντονιστής:

  • Στέργιος Στεφάνου, Εκδότης, εκδόσεις PetitesMaisons

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Δημήτρης Μουγκός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1984. Προερχόμενος από ένα περιβάλλον ταυτισμένο με τις γραφικές τέχνες, σπούδασε φωτογραφία στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Goldsmiths College του Λονδίνου. Από το 2012 ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι μέλος της MOUGOS Image & Communication, που αντικείμενό της είναι η φωτογραφία, η οπτική επικοινωνία και οι γραφικές τέχνες.