Εκθέσεις φωτογραφίας

PHOTOGLOBE: EKΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

29 μαθητές φωτογραφίας, επιχειρούν να καταγράψουν μέσα από το φακό τους όλες τις διαστάσεις και τις εκφάνσεις της διαφορετικότητας, με τον τρόπο που τις αντιλαμβάνεται ο καθένας.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα τέχνης Remezzo (Ν. Πλαστήρα 2) στην Καλαμαριά.

Mε τις εικόνες της θα επιχειρήσει να αναδείξει τις διαφορετικές προοπτικές και τα ταλέντα των σπουδαστών της Photoglobe και παράλληλα να γιορτάσει τη διαφορετικότητα και τη συμμετοχικότητα στην τέχνη.

Θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα φωτογραφικών στυλ και θεμάτων, όπως φωτογραφία τοπίου και πορτρέτου, φωτογραφία δρόμου και still life. Κάθε φωτογραφία αφηγείται μια μοναδική ιστορία και η έκθεση έχει ως στόχο να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει το κοινό σχετικά με την ποικιλομορφία του κόσμου και πώς αυτή μπορεί να αποτυπωθεί μέσω της φωτογραφίας.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε την ετήσια έκθεση φωτογραφίας μας και που αναδεικνύουμε το ταλέντο των μαθητών μας”, δήλωσε η Βασιλική Ελευθερίου, διευθύντρια της Photoglobe. “Αυτή η έκθεση είναι μια ευκαιρία για τους μαθητές μας να μοιραστούν το όραμά τους και για το κοινό να ανακαλύψει την ομορφιά και την ποικιλομορφία του κόσμου μέσα από το φακό τους”.

Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 11 Φεβρουαρίου στις 7:00 μ.μ. στα οποία θα έχετε ευκαιρία να γνωρίσετε και τους φωτογράφους. Θα διαρκέσει έως τις 16 Φεβρουαρίου 2023.

Χριστίνα Πέτσιου

Συμμετέχουν

Αλεξάνδρα Φιλιππίδου, Ανθή Σπάργια, Άρης Ψάλτης, Αφροδίτη Διαμαντοπούλου, Βαρβάρα Σενγκιέργκη, Γιώτα Μιχελή, Δέσποινα Παπασταματίου, Δήμητρα Καπακτσή, Δημήτρης Καρκαλής, Δημήτρης Μπλιούμης, Ελεάννα Γιαγμούρογλου, Ελένη Ελευθεριάδου, Ευαγγελία Καρατζιώλη, Ευγενία Σαρρή, Ευδοκία Ιωαννίδου, Ηλιάνα Παζαΐτη, Ιωάννα Βασιλειάδου, Κατερίνα Γκεσούλη, Κλαίρη Ζήση, Κυριάκος Καρράς, Μαρία Ραπτίδου, Μουγέ Αλή, Νίκη Νεράντζη, Νίκος Πολυχρονάκος, Ξανθίππη Βασιλειάδου, Στέλλα Βράνη, Φώτης Συμεωνίδης, Χριστίνα Δεληγιάννη, Χριστίνα Πέτσιου.

Ελένη Ελευθεριάδου

  • Φωτό: Κυριάκος Καρράς