Ενδιαφέρουν

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΟΖΑΝΗ – ΧΑΛΚΙΔΑ

Νέες κινήσεις και δράσεις των σωματείων της ΠΟΦ.

Oι συναντήσεις των μελών του Σωματείου Φωτογράφων Ιωαννίνων & Περιχώρων «Ο Ήλιος» και των φωτογράφων Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 21 Μαρτίου, σε Ιωάννινα και Κοζάνη αντίστοιχα. Μια μέρα αργότερα έγινε η συνάντηση με τους φωτογράφους της Χαλκίδας και όλης της Εύβοιας.

Ας δούμε λεπτομέρειες για τις τρεις εκδηλώσεις:

Φωτογράφοι Δυτικής Μακεδονίας

Η συγκέντρωση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, με ομιλητή τον πρόεδρο του Σωματείου Φωτογράφων Βέροιας, Δημήτριο Κοντζίδη. Έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τον τρόπο  έκδοσης της νέας ταυτότητας και την ανάγκη να παραμείνει η λήψη της σχετικής φωτογραφίας στα φωτογραφικά καταστήματα, λόγω του ότι είναι πλέον μία από τις κύριες εργασίες που τους απέμειναν. Η συζήτηση έκλεισε με την ελπίδα να εισακουστεί από την πολιτεία η πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων ώστε να παραμείνουν οι επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας στον κλάδο.

Φωτό: Δημήτρης Στραβός

Φωτό: Δημήτρης Στραβός

Σωματείο Φωτογράφων Ιωαννίνων & Περιχώρων «Ο Ήλιος»

Η συνάντηση των μελών του Σωματείου Φωτογράφων Ιωαννίνων & Περιχώρων «Ο Ήλιος» πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Επιμελητηρίου στα Ιωάννινα και σε αυτήν παρευρέθηκαν φωτογράφοι από τους υπόλοιπους νομούς της Ηπείρου αλλά και την Κέρκυρα.

Επίσης καλεσμένος και ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της ΠΟΦ Σπύρος Διαμαντόπουλος ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με όλους τους παριστάμενους συναδέλφους για σοβαρά και καίρια θέματα του κλάδου μέσα σε ένα κλίμα συναδελφικότητας αλλά και έντονων προβληματισμών, μια και τα προβλήματα είναι κοινά και η παρουσία του κάθε συναδέλφου ουσιαστική και ωφέλιμη για την σωστή συνέχιση του σωματείου.

Στιγμιότυπα από τη συνάντηση του Σωματείου Φωτογράφων Ιωαννίνων & Περιχώρων.

Ένα από τα θέματα που τέθηκαν είναι και η μελλοντική διεύρυνση του σωματείου με τη συνεργασία των επαγγελματιών φωτογράφων Ηπείρου και Κέρκυρας,  στα πλαίσια της διεκπεραίωσης όλης της γκάμας των υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Θα υπάρξει συνέχεια αλλά και θα πραγματοποιηθούν δράσεις μέσα στο άμεσο μέλλον.

Συνάντηση φωτογράφων Χαλκίδας – Εύβοιας

Ο πρόεδρος της ΠΟΦ Σπύρος Διαμαντόπουλος και το μέλος Βασίλης Στάμος ενημέρωσαν τους συναδέλφους του νησιού για τις ταυτότητες την Πέμπτη 22 Μαρτίου.

Φωτό: Κωνσταντίνος Ρομωσιός

Φωτό: Βασίλης Στάμος

Προσωπικά χαιρετίζω τις παραπάνω πρωτοβουλίες, τις οποίες θεωρώ ιδιαίτερα χρήσιμες στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Από την πλευρά μας, όπως καταδείξαμε και στο θέμα της φωτογράφισης των νέων ταυτοτήτων, είναι αυτονόητη η δημοσιογραφική στήριξη και η δημοσιοποίηση των δράσεων όλων των φορέων πανελλαδικά για την ενίσχυση της συνολικής δυναμικής του κλάδου.