Εκθέσεις φωτογραφίας

“EKEINH”: ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΙΣΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»

Επιμέλεια έκθεσης: Ιουλία Λαδογιάννη – οργάνωση έκθεσης: Τάσος Παπαδόπουλος

Μουσική, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, street art, θέατρο και βαριετέ, δράσεις και παραστατικές τέχνες δρόμου, διαλέξεις, “tables rondes”, εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις και σκάκι φιλοξενεί το φετινό 5ο μικρό Παρίσι των Αθηνών! Συμμετέχοντας στα δρώμενα αυτά, μια ομάδα γυναικών φωτογράφων εικονοποιεί τους ρόλους, τους χαρακτήρες και τα στοιχεία της γυναικείας φύσης.  

Το θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι «Η Γυναίκα στην Ευρώπη» – μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των καιρών μας, άλλωστε, είναι η θέση της γυναίκας στην Ευρώπη του σήμερα και του αύριο. Το θερμό κλίμα που έχει προκληθεί παγκοσμίως από κάθε είδους κρίση έχει άμεση αντανάκλαση στη μέχρι πρότινος κοινωνική ευρωπαϊκή πορεία που καθορίστηκε σημαντικά από την ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών στο δημόσιο βίο. Οι τέχνες καλούνται και πάλι να φωτίσουν το παρόν και το μέλλον των κοινωνιών μας, αφού είναι το αιώνιο βήμα της ελευθερίας της σκέψης και του λόγου. Η γυναίκα που γεννιέται ή φτάνει στην Ευρώπη από οπουδήποτε, έχει δικαίωμα στη δημιουργία και την έκφραση περισσότερο από κάθε άλλο σημείο του πλανήτη.Γυναίκες και άνδρες καλλιτέχνες-δημιουργοί και φυσικά καλλιτεχνικές ομάδες  «υπερασπίζονται» με τον τρόπο τους αυτό το δικαίωμα, επιλέγοντας σχετική θεματολογία στην καλλιτεχνική τους πρόταση.

Στα πλαίσια αυτά, τα 9 μέλη της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας «Εκείνη» σχολιάζουν τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και αναστοχάζονται πάνω στα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις αλλά και τις συγκρούσεις των δύο φύλων.

Συμμετέχουν: Ιουλία Λαδογιάννη, Εμανουέλα Αντωνιάδου, Demie Αποστόλου, Μικαέλα Ευλογιάδη, Τόνια Καραλέκα,  Κέβα Μάλαϊ, Μαρία Μπελεγρίνη, Ίρια Σπηλιοπούλου, Ανέττα Ψαρρού.

Η έκθεση φιλοξενείται στην γκαλερί Match Point (Αινιανού 1, Αθήνα) ως τις 15 Οκτωβρίου.