Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

EΚΘΕΣΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΩΒΟΥΣΑΣ

Το φεστιβάλ διεξάγεται μεταξύ 1-7 Αυγούστου.

Μένουν δύο μόλις εβδομάδες για την έναρξη του Ορεινού Φεστιβάλ Βωβούσας, και το πρόγραμμά είναι έτοιμο προς εξερεύνηση. Με αφετηρία την “τέχνη του φακού” – δηλαδή εφτά διαφορετικές εκθέσεις φωτογραφίας – ακολουθήστε τα παρακλάδια του προγράμματος και κλείστε θέση για τις δραστηριότητες που σας ταιριάζουν περισσότερο.

Εφτά εκθέσεις φωτογραφίας σε αποθήκες και εργοστάσια ξυλείας σε όλα τα μήκη και πλάτη του χωριού δίνουν νέα πνοή σε παροπλισμένους χώρους και αναδεικνύουν τη δουλειά μιας μεγάλη γκάμας φωτογράφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στο νέο project του Αχιλλέα Ζαβαλλή, του πρώτου καλλιτέχνη που συμμετείχε στο πρόγραμμα φιλοξενίας της Βωβούσας (15 Μαΐου – 15 Ιουνίου 2015), χρησιμοποιώντας ασπρόμαυρη φωτογραφία για να εξερευνήσει τη σχέση των κατοίκων με τον ποταμό Αώο και το φράγμα που απειλεί να ισοπεδώσει τη ζωή τους. Άλλοι αριστοτέχνες του φακού που θα σκαρφαλώσουν μέχρι τη Βώβουσα -εκτός των κλασσικών Κώστα Μπαλάφα και Fred Boissonnas (φωτό)- είναι οι Enri Canaj, Κώστας Ζήσης, Κώστας Ταματέας και Στράτος Καλαφάτης. Οι εκθέσεις θα εγκαινιάζονται διαδοχικά μέχρι τις 8 Αυγούστου και θα παραμείνουν ανοιχτές για το κοινό μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Τα φωτογραφικά εργαστήρια δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν (φωτογραφία γάμου, τοπίου και photoshop) από το φωτογενές τοπίο της Πίνδου, αν και το φυσικό περιβάλλον είναι εξίσου ιδανικό για εμπνευσμένους λογοτεχνικούς στοχασμούς (εργαστήριο δημιουργικής γραφής με την Αμάντα Μιχαλοπουλου), περισυλλογή και παρατήρηση (εργαστήριο αστρονομίας), αλλά και παιχνιδιάρικες δραστηριότητες με πρωταγωνιστή το παιδί (γνωριμία με τα μουσικά όργανα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, εργαστήριο animation και θεατρικό παιχνίδι). Η βεντάλια δραστηριοτήτων ολοκληρώνεται με ένα masterclass ντοκιμαντέρ από τον Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο που θα σας αποδείξει περίτρανα ότι υπάρχουν αναρίθμητοι τρόποι για να καταγράψει κανείς την αγάπη του για τα ψηλά βουνά!

Μάθετε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή εδώ