Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

PHOTOGRAPHY NEVER LIES

Η φωτογραφία λέει ψέματα; Και εάν η φωτογραφία δεν λέει μήπως λένε ψέματα οι φωτογράφοι;

Το Booze Cooperativa φιλοξενεί μια έκθεση όπου 4 φωτογράφοι ανταγωνίζονται με την ιδέα της αναγνώρισης της λεπτής γκρίζας ή έγχρωμης γραμμής που χωρίζει την απεικόνιση της πραγματικότητας από την αναπαράσταση της. Τι είναι τελικά πραγματικότητα; Μπορούμε να την περιγράψουμε με δικά μας λόγια; Με δικές μας φράσεις; Υπάρχει πιθανότητα όλες οι περιγραφές να είναι ίδιες;

Οι φωτογράφοι της έκθεσης αυτής, χρησιμοποιώντας κώδικες από την προσωπική εκφραστική τους γλώσσα προσπαθούν να προσεγγίσουν την έννοια της πραγματικότητας, δημιουργώντας μια διαφορετική ερμηνεία των σκηνών που ξεδιπλώνονται μπροστά τους.

photography-never-lies

Άκης Δέτσης

Ο Κώστας Ορδόλης περιγράφει τη σκληρή, σκοτεινή και δυσοίωνη πλευρά της, ο Δημήτρης Μυτάς δημιουργεί μια πιο χαρούμενη και παιχνιδιάρικη εικόνα της που γεμίζει με διάθεση για ζωή, ο Άκης Δέτσης εκφράζει την πιο συναισθηματική και ρομαντική πλευρά της, ενώ ο Βασίλης Γεροντάκος μιλάει για τις ψευδαισθήσεις που δημιουργούνται σε ένα ονειρικό ταξίδι μεταξύ ύπαρξης και απώλειας.

Ποιος είναι λοιπόν ο ρόλος της φωτογραφίας; να λέει αλήθειες ή ψέματα; Μπορεί να μην είναι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Τα εργαλεία που οι φωτογράφοι χρησιμοποιούν για να κατασκευάσουν εικόνες πιθανόν να αποτελούν μια στρέβλωση της πραγματικότητας. Αλλά αυτή η στρέβλωση αντιπροσωπεύει μια πραγματικότητα που καθορίζεται από τις προσωπικές επιλογές οι οποίες συγκροτούν τη διαδικασία της δημιουργικής τους έκφρασης.

photography-never-lies-2

Βασίλης Γεροντάκος

Ο ρόλος πάντως της φωτογραφίας για αυτούς που συμμετέχουν σε αυτή την έκθεση είναι να υπηρετεί πιστά την ίδια τη φωτογραφία.

Επιμέλεια έκθεσης: Δρ. Νίνα Κασσιανού

  • Xώρος: Booze (BaseGALLERY & :OVERVIEW-IKON), Κολοκοτρώνη 57 Αθήνα (Μετρό Μοναστηράκι)
  • Εγκαίνια: Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:00
  • Διάρκεια: 10 Δεκεμβρίου 2016 – 8 Ιανουαρίου 2017
  • Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 11:00-22:00
  • Είσοδος Ελεύθερη
photography-never-lies-1

Κώστας Ορδόλης