Εκθέσεις φωτογραφίας

“ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ” ΣΤΟ PHOTOMETRIA PHOTOGRAPHY CENTER

Το Photometria Photography Center σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φωτογραφίας του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παρουσιάζει την έκθεση των φοιτητών του!

Το Photometria Photography Center συνεχίζει την προσπάθειά του για την ανάδειξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας της πόλης. Με αυτό το γνώμονα προχωρά στη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων φέρνοντας την σχολή Καλών Τεχνών για ακόμη μία φορά εντός της πόλης.

Η έκθεση «Μια άλλη ματιά» στην οποία συμμετέχουν ενεργοί φοιτητές/τριες, αλλά και απόφοιτοι του ΤΕΤΕΤ της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στοχεύει να αναδείξει τη νεανική δημιουργικότητα και την ποικιλία των εργασιών που μπορούν να παραχθούν, έχοντας ως εκφραστικό μέσο τη φωτογραφία. Ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία, τη φαντασία, τα βιώματα και την τεχνική δεινότητα του κάθε φοιτητή/τριας διαπιστώνεται ότι είναι χωρίς όρια οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αποτυπώσουμε τον κόσμο, ορατό και αόρατο, που μας περιβάλλει.

Το θέμα της έκθεσης είναι ακριβώς αυτό: Οι πολλοί και διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να απεικονίσουμε αυτό που συμβαίνει γύρω μας, αυτό που αισθανόμαστε, αυτό που είμαστε. Τα πάντα είναι φωτογραφήσιμα, αρκεί να βρούμε τον τρόπο να τα προσεγγίσουμε: Οι ηλεκτρικοί πυλώνες της ΔΕΗ, η πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη, μια οικογενειακή στιγμή, μια γυναίκα που περπατά στον δρόμο, το πορτρέτο του πατέρα, της γιαγιάς, του παππού, των φίλων, μια νεκρή φύση, ο χώρος εργασίας, το πορτρέτο του εαυτού μας, ο ιδιωτικός χώρος, το σώμα μας, κ.ά.

Η «άλλη ματιά» είναι η διαφορετική, η προσωπική, η ανατρεπτική ματιά που μας αποκαλύπτει ό,τι δεν είχαμε φανταστεί πως μπορεί να υπάρξει. Η «άλλη ματιά» είναι αυτή που μας αποδεικνύει ότι ο κόσμος δεν είναι κλειστός, συμπαγής στον εαυτό του, οριοθετημένος μέσα σε καλούπια και στεγανά, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά αντίθετα, ως ανοιχτός και εύπλαστος, επιδέχεται πολλές και διαφορετικές ερμηνείες. Η «άλλη ματιά» μάς αποκαλύπτει ότι ο κόσμος είναι ένα ρευστό που πλάθεται κάθε φορά ανάλογα με τη δημιουργική φαντασία του υποκειμένου-καλλιτέχνη, είναι η γεμάτη περιέργεια ματιά για ό,τι μας περιβάλλει, είναι η έκπληξη του φιλοσόφου που κοιτάζει τον κόσμο σαν να ήταν η πρώτη φορά και αναρωτιέται για τον λόγο ύπαρξης των πραγμάτων (γιατί υπάρχει ό,τι υπάρχει;).

Συμμετέχουν

1. Ειρήνη Κλεισιάρη-Δέσποινα Μουράτογλου

2. Ξένια Μουρατίδου

3. Χάρης Γεωργάς

4. Κωνσταντίνα Πολίτη

5. Γεωργία Χριστάνα

6. Αναστασία Τσίτσου

7. Θεοδώρα Παρηγορίτσα

8. Αντιγόνη Μεγαρίτη

9. Γιώργος Ανανιάδης

10. Χρυσοβαλάντου Γρηγοριάδου

11. Μαρία Χατζηαντωνίου

12. Αννίτα Δημητρίου

13. Μαρία Αναγνώστου

14. Ευανθία Παλλικαράκη

15. Όλγα Κοσμίδου

16. Βαγγέλης Βούλγαρης

17. Γιάννης Καραγιαννόπουλος

18. Βάσω Σφαιροπούλου

19. Πολυξένη Γιαννουλάτου

20. Μαρίνα Παππά

21. Βαγγέλης Κατσάνος

22. Μιχάλης Κριθάρης

23. Ελένη Καρακατσάνη

24. Βασιλική Παπαγιάννη

25. Μαρίνα-Ελένη Δερβένη

26. Νένα Κάλπη

27. Δημήτρης Λαπούσης

28. Στέλλα Γιαννακούδη

29. Όλγα Κατσάνου

30. Ιόλη Χαρτζαβάλου

31. Ηρώ Ελένη Δέδε

32. Ευαγγελία Εξηντάρα

33. Βασιλική Σιαταρά

34. Σταυρούλα Καραμάνη

35. Ευτυχία Κιτσανού

36. Εύη Δάσκα

37. Σοφία Κοτσώνη


  • Χώρος: PHOTOMETRIA PHOTOGRAPHY CENTER, 21ης Φεβρουαρίου 184, Ιωάννινα
  • Εγκαίνια: Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 20:00
  • Διάρκεια: 9 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου 2024
  • Ωράριο λειτουργίας: από Πέμπτη ως Κυριακή, 17:00-21:00
  • Είσοδος: Ελεύθερη