Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί

PHOTOMETRIA FESTIVAL: PARALLEL VOICES 2023

Τελευταία ημέρα αποστολής των φωτογραφιών ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2022.

Το Photometria International Photography Festival θέλοντας να συνεχίσει την ανάδειξη της σύγχρονης φωτογραφικής δημιουργίας, προκηρύσσει διαγωνισμό portfolio από την 1 Νοεμβρίου – 31 Δεκεμβρίου 2022.

Από τους συμμετέχοντες ζητείται ένα (1) portfolio δεκαπέντε (15) φωτογραφιών, εκ των οποίων, θα επιλεγούν οι οκτώ (8).  Μέσα από αυτές, ο φωτογράφος θα πραγματεύεται ένα θέμα της αρεσκείας του, μια ιδέα ή ακόμα και την αφήγηση μιας ιστορίας.

Τα καλύτερα εννέα (9) portfolio που θα επιλεγούν θα αποτελέσουν το υλικό της έκθεσης με τίτλο “Parallel Voices”, για το 2023.

 Η επιλογή θα γίνει βάσει των εξής χαρακτηριστικών των portfolios:

Α. Η συνάφεια των φωτογραφιών με το θέμα.

Β. Η συνοχή των φωτογραφιών ως ένα ενιαίο σύνολο.

Γ. Η καλλιτεχνική και αισθητική ποιότητα του συνόλου των φωτογραφιών.

Κριτική Επιτροπή

 • Παναγιώτης Παπουτσής, Ιδρυτής – Photometria Festival
 • Αχιλλέας Τζιάκος, Ιδρυτής – Photometria Festival
 • Παναγιώτης Παππάς, Καλλιτεχνικός Διευθυντής – Photometria Festival

 Οδηγίες

 • Το κόστος κάθε συμμετοχής ανέρχεται στα 15€. Κάθε φωτογράφος θα πρέπει να στείλει τις φωτογραφίες του σε ψηφιακή μορφή μέσω WeTransfer στο portfolio@photometria.gr. Επίσης, στο ίδιο WeTransfer θα πρέπει να αποσταλούν σε PDF και τα παρακάτω στοιχεία (στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα):
 • Φωτογραφία δημιουργού (αυτοπορτραίτο)
 • Τίτλος έργου/ Project title
 • Ονοματεπώνυμο/ Full name
 • Εθνικότητα/ Nationality
 • Διεύθυνση, Πόλη/ Address, City
 • Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (E-mail)
 • Τηλέφωνο/ Phone number
 • Ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα ( έως 150 λέξεις)/ A short CV (up to 150 words)
 • Σύντομη περιγραφή του έργου (έως 150 λέξεις)/ Short description of the project (up to 150 words)
 • Αναλυτική περιγραφή έργου (έως 300 λέξεις)/ Detailed project description (up to 300 words) (αν υπάρχει)

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την 1η Φεβρουαρίου του 2023 στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ (www.photometria.gr), στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι νικητές θα ενημερωθούν και μέσω e-mail.Τα καλύτερα εννέα (9) portfolio που θα επιλεγούν θα αποτελέσουν το υλικό της έκθεσης με τίτλο “Parallel Voices”, για το 2023.

Όροι Συμμετοχής

1. Για να κριθεί έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει να έχει αποσταλεί το portfolio και να έχει κατατεθεί και το ποσό συμμετοχής.

2. Σε περίπτωση που οι φωτογραφίες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή χωρίς την έγκριση τους, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο φωτογράφος στον οποίο ανήκει το έργο και όχι το Photometria International Photography Festival.

3. Η μεγάλη πλευρά των φωτογραφιών που θα αποσταλούν θα πρέπει να είναι 1500 pixels, ανάλυση 300 ppi

4. Από τους διακριθέντες του διαγωνισμού, θα ζητηθεί εγκαίρως να στείλουν τις φωτογραφίες τους σε πλήρη ανάλυση για την έκθεση που θα ακολουθήσει.

5. Τελευταία ημέρα αποστολής των φωτογραφιών ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2022.

6. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την 1η Φεβρουαρίου του 2023 στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ (www.photometria.gr), στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι νικητές θα ενημερωθούν και μέσω e-mail.

7. Τα εννιά (9) portfolios που θα διακριθούν θα αποτελέσουν το υλικό της έκθεσης με τίτλο “Parallel Voices”, για το 2023, που θα πραγματοποιηθεί σε χώρο που θα ανακοινωθεί από το φεστιβάλ.Το Photometria International Photography Festival διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που θα διακριθούν στην προώθηση των εκθέσεων  αυτών, καθώς και σε μελλοντικές προωθητικές ενέργειες του φεστιβάλ με αναφορά στον δημιουργό στον οποίο ανήκει το έργο. Τα εκτυπωμένα portfolio θα κρατηθούν στο αρχείο του φεστιβάλ, το οποίο διατηρεί το δικαίωμα διαχείρισής τους και μελλοντικής επανέκθεσής τους.

Η αποστολή των portfolio σημαίνει την αποδοχή των παραπάνω όρων του φεστιβάλ από τον εκάστοτε συμμετέχοντα.