Photonet

2o PHOTONET ART NUDE WORKSHOP (MALE – FEMALE): ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

Το δεύτερο workshop θα διεξαχθεί στην Αθήνα την Κυριακή 28 Μαΐου 2023! Διαβάστε όλες τις σχετικές λεπτομέρειες και εξασφαλίστε ΤΩΡΑ τη θέση σας!

Tην τελευταία Κυριακή του ερχόμενου Μαΐου (28/5/23) υλοποιούμε το δεύτερο workshop που φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή ευκαιρία λήψης εικόνων γυμνού για όλους και όλες εσάς που δεν προλάβατε να δηλώσετε συμμετοχή στο πρώτο!

Για το πρώτο Photonet Art Nude Workshop (που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 7/5/23) έγινε φανερό από τις πρώτες κιόλας ώρες που ακολούθησαν την ανακοίνωσή του πως η εξάντληση των διαθέσιμων θέσεων ήταν θέμα χρόνου – τελικά αυτό συνέβη πριν καν ολοκληρωθεί ο Μάρτιος! Παρά το sold out, το δικό σας ενδιαφέρον συμμετοχής παρέμεινε αμείωτο, οπότε το μόνο ερωτηματικό που απέμενε ήταν η εξεύρεση και η ανακοίνωση της ημερομηνίας για τη δεύτερη υλοποίησή του: αφού πλέον τη γνωρίζετε, απλά σπεύστε!
Ξέρετε τι λένε για το δις εξαμαρτείν, έτσι δεν είναι; Συνεπώς, μην μας πείτε πως δεν σας προειδοποιήσαμε εγκαίρως για την αναγκαιότητα να κλείσετε τη συμμετοχή σας το συντομότερο δυνατό!
Το Photonet Art Nude Workshop που ετοίμασε ο Γιώργος Κούκος, ο οποίος φέτος συμπληρώνει μισό αιώνα συνεχούς επαγγελματικής φωτογραφικής ενασχόλησης και τριάντα χρόνια ως δάσκαλος φωτογραφίας, σας προσφέρει μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να εμπλουτίσετε το portfolio σας με συναρπαστικές φωτογραφίες γυμνού!
Φωτογραφίστε σε δύο από τα πλατώ του μεγαλύτερου φωτογραφικού studio της πόλης, με ταυτόχρονη παρουσία δύο μοντέλων (άντρα – γυναίκας) με τη βοήθεια του πιο πλήρους και ποικίλου φωτογραφικού εξοπλισμού που μπορείτε να φανταστείτε και με τη χρήση απειράριθμων props που θα υφίστανται διαθέσιμα για να εμπλουτίσουν τη δική σας δημιουργική φαντασία!

Ο Γιώργος Κούκος ασχολείται με τη φωτογραφία επί 50 χρόνια ως επαγγελματίας δημιουργός και 30 ως καθηγητής. Το 1993 άρχισε να συνεργάζεται, ως καθηγητής διαφημιστικής φωτογραφίας, με τη νεοσύστατη σχολή του Ανδρέα Σμαραγδή Blow Up. Κατόπιν συνέχισε να διδάσκει στη Leica Academy, κάνοντας και εκπαιδευτικά ταξίδια, με αυτοκινούμενο, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παράλληλα με τις παραπάνω συνεργασίες, εκπαιδεύει διαρκώς και επαγγελματίες φωτογράφους μέσα από σεμινάρια και εργαστήρια που οργανώνουν οι φωτογραφικοί σύλλογοι της Ελλάδας (σε συνεργασία με ΚΕΚ – ΓΕΣΕΒΕ) ενώ παραδίδει σεμινάρια και σε κλαδικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα.

Το Studio Kοukos (Κώστα Βάρναλη 56Γ, Χαλάνδρι – τηλ.: 210 4819006) είναι ένα από τα πληρέστερα και πιο άρτια οργανωμένα studio της Αθήνας: προσβάσιμο και για ΑΜΕΑ (διαθέτει μεγάλο ασανσέρ και WC) έχει έκταση 800τμ (είναι το μεγαλύτερο της Αθήνας) διαθέτει έξι (6) διαφορετικά πλατώ και είναι πλήρως ανακαινισμένο! Διαθέτει φωτιστικά πυρακτώσεως κάθε τύπου και ισχύος (ενδεικτικά: spot, flood, soft, κανόνια, οπτικές ίνες) φωτιστικά HMI, φθορισμού και LED, στούντιο φλας και απεριόριστη δυνατότητα χρήσης διαχυτήρων τόσο για το συνεχή όσο και για το στιγμιαίο φωτισμό.

 • HMEΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ 2ου WORKSHOP: ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΪΟΥ 
 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ΩΡΕΣ 
 • ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 10πμ – 3μμ
 • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: ΩΣ 20 ΑΤΟΜΑ (ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ)
 • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΙΑ DSLR Ή CSC ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΘΩΣ & ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ
 • ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ: ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ ΛΗΨΗΣ
 • ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 65€

Πριν τη συμμετοχή

Οι συμμετέχοντες (-ουσες) του δεύτερου workshop (28/5/23) μπορούν πριν τη διενέργειά του να στείλουν, μέχρι και τη Δευτέρα 22/5/23 στις 5μμ, ένα email στον εισηγητή (στην ηλ. διεύθυνση kukosg@otenet.gr) στο οποίο να περιγράφουν (με τη βοήθεια φωτογραφικών παραδειγμάτων) ακριβώς το ύφος μίας συγκεκριμένης λήψης που θα ήθελαν να επιτύχουν προκειμένου (χωρίς να χαθεί χρόνος κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου) να τους υποδειχθεί πώς να την υλοποιήσουν στην πράξη.


Ημέρα συμμετοχής 

1o ΜΕΡΟΣ, ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ:
ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ, ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ WORKSHOP
KAI ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΛΗΨΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΗΓΗΤΗ

Προτού ξεκινήσουν οι λήψεις των συμμετεχόντων, ο εισηγητής και ο βοηθός του θα παρουσιάσουν στην πράξη τον τρόπο υλοποίησης ενός ευρέως φάσματος εικόνων με τη βοήθεια των δύο μοντέλων (άντρας – γυναίκα) που θα συμμετέχουν στο workshop!

Ενδεικτικά θα γίνουν:

 • Λήψεις τόσο ατομικές για κάθε μοντέλο όσο και κοινές (ως ζευγάρι).
 • Λήψεις στατικές και δυναμικές.
 • Λήψεις από χαμηλά, από το ύψος των ματιών και από ψηλά (κάθετα, μέσα από ειδική καταπακτή που διαθέτει το studio ή από εξέδρα).
 • Λήψεις με ένα πλάνο (λ.χ. το μοντέλο μπροστά σε ουδέτερο φόντο), δύο πλάνα (λ.χ. το μοντέλο με ένα θέμα μπροστά ή πίσω του) και με τρία πλάνα (λ.χ. το μοντέλο ανάμεσα σε δύο θέματα, τοποθετημένα μπροστά και πίσω του).
 • Λήψεις low key και high key, με μαλακό και σκληρό φωτισμό.
 • Λήψεις που θα κρύβουν τα επίμαχα σημεία των μοντέλων με κίνηση, καπνό, νερό, υφάσματα, σχοινιά, ρινίσματα και άλλα.
 • Λήψεις ανάδειξης/απόκρυψης τατουάζ μέσω του κατάλληλου φωτισμού.
2o ΜΕΡΟΣ, ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 4 ΩΡΩΝ:
ΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΔΥΟ ΠΛΑΤΩ (ΕΝΑ ΑΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ) ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΣΚΗΝΙΚΩΝ

Για τις ανάγκες των λήψεων, θα υπάρχει επίσης διαθέσιμη μια ιδιαίτερα μεγάλη ποικιλία από props – ενδεικτικά:

 • Κούκλες
 • Μάσκες
 • Μουσικά όργανα (ακορντεόν, πιάνο, κιθάρες κ.λπ.)
 • Φυτά – κλαδιά – άνθη
 • Γυαλικά
 • Σωλήνες σπιράλ
 • Κύβοι
 • Παλαιά φωτιστικά
 • Παλαιές φωτογραφικές & κινηματογραφικές μηχανές (αντίκες)
 • Υφάσματα
 • Είδη γραφείου – αντίκες (fax, εκτυπωτές, τηλέφωνα, γραφομηχανές)

Όλα τα παραπάνω props θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες κατά τη διάρκεια των προσωπικών τους λήψεων, που θα πραγματοποιηθούν με τη διαρκή υποστήριξη του εισηγητή και του βοηθού του, στα δύο ειδικά διαμορφωμένα, για τις ανάγκες του σεμιναρίου, πλατώ που θα χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα.


Μετά τη συμμετοχή

Μετά την ημέρα υλοποίησης των workshop, οι συμμετέχοντες (-ουσες) θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν έως και πέντε (5) από τις λήψεις που θα πραγματοποιήσουν και να τις αποστείλουν μέσω email στο photonet@nexusmedia.gr (ανάλυση αρχείου κάθε λήψης: 300dpi – μέγεθος μικρότερης πλευράς αρχείου: τουλάχιστον 2500 pixels) με τίτλο: “PHOTONET NUDE WORKSHOP”. Οι καλύτερες από αυτές θα παρουσιαστούν τόσο στο έντυπο Photonet (τεύχος Ιουνίου) όσο και online (site – social media – Νewsletter).

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ