Photonet

PHOTONET GALLERY: ΑΠΟ 3 ΩΣ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ “ΜΕΛΑΝΥΘΡΟΣ”!

Οι δικές σας εικόνες παρουσιάζονται σε μια μοναδική έκθεση και σε ένα πολυτελές λεύκωμα όπως δεν τις έχετε δει ποτέ μέχρι σήμερα!

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε σήμερα την υλοποίηση μιας νέας δημιουργικής μας ιδέας, που δίνει τη δυνατότητα στις δικές σας φωτογραφίες να παρουσιαστούν στα πλαίσια μιας έκθεσης και ενός πολυτελούς λευκώματος! Θα παρουσιαστούν 115 εικόνες εικόνες, 98 διαφορετικών δημιουργών, που προέρχονται από όλα τα βασικά φωτογραφικά είδη: από το ασπρόμαυρο ως το γυμνό και από το πορτρέτο και το τοπίο ως το macro και τη φωτογραφία δρόμου!

Η εξαγγελία του Photonet Gallery είναι προϊόν μιας διαδικασίας μακρόπνοου σχεδιασμού, καθώς επί σειρά ετών διαπιστώνουμε πως το υλικό που συγκεντρώνεται από τους φωτογραφικούς μας διαγωνισμούς (Your Best Photo, EISA Maestro, Instagram Photo of the Week, Drone Photo Contest, διαγωνισμοί σε συνεργασία με το photocontest.gr) αλλά και τα σεμινάριά μας καθίσταται ολοένα και πιο ενδιαφέρον σε ποιότητα ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται σε ποσότητα.

Τα σχετικά αφιερώματα που παρουσιάζαμε μετά το πέρας κάθε διοργάνωσης, τόσο στα έντυπα όσο και στα online μέσα που διαθέτουμε, μας άφηναν ολοένα και περισσότερο με μια αίσθηση “ανολοκλήρωτης” δουλειάς, παρότι διαρκώς μεγεθύνονται σε έκταση και διάρκεια.

Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με τη σταθερή μας αντίληψη ότι η διαδρομή μιας λήψης βρίσκει την ιδανικότερη κατάληξη μόνο όταν οδηγεί σε μια τυπωμένη εικόνα (η οποία, με τη σειρά της, να μπορεί να συναντήσει το θεατή της και να “συνδιαλλαγεί” με αυτόν στις βέλτιστες δυνατές συνθήκες) μας οδήγησε στην απόφαση να σχεδιάσουμε ένα νέο event στο οποία η εικόνα (και μόνο αυτή) θα είναι ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος!

Ωστόσο δεν σταματήσαμε εκεί: φιλοδοξώντας να κερδίσουμε ταυτόχρονα και το στοίχημα της διαχρονικότητας, πλαισιώνουμε την εξαγγελία της έκθεσης με την κυκλοφορία ενός λευκώματος αφιερωμένου αποκλειστικά στις φωτογραφίες που θα φιλοξενηθούν στα πλαίσιά της, προκειμένου αυτές να παραμείνουν μαζί σας εσαεί, μετά το πέρας του τετραημέρου διεξαγωγής της!

Η πρώτη σχετική διοργάνωση προγραμματίζεται να φιλοξενηθεί στον υψηλής αισθητικής χώρο τέχνης “Μελάνυθρος” (Ζάππα 4, Καλλιμάρμαρο) από την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 έως και την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 με ελεύθερη είσοδο.
Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι το ακόλουθο:
 • Κυριακή 3/3/24: 12μμ – 6μμ
 • Δευτέρα 4/3/24: 5:30μμ – 9μμ
 • Τρίτη 5/3/24: 5:30μμ – 9μμ
 • Τετάρτη 6/3/24: 5:30μμ – 9μμ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ


Η παράθεση των ονομάτων γίνεται με αλφαβητική σειρά:

 1. Πέτια Αγγέλοβα
 2. Σοφιάννα Αγγελοπούλου
 3. Δήμητρα Αμβροσιάτου
 4. Αθανασία Αναστασοπούλου
 5. Βασίλης Αναστόπουλος
 6. Αποστόλης Ανδριώτης
 7. Σάκης Αντύπας
 8. Κίμων Αξαόπουλος
 9. Δημήτρης Αραμπατζής
 10. Ειρήνη Βαρδαούλλη
 11. Παναγιώτης Βασιλοπούλος
 12.  Δημήτρης Βεντούρης
 13.  Άγγελος Βουρδάκης
 14. Σταμάτης Γελές
 15. Ηλίας Γεωργουλέας
 16. Αλέξανδρος Γιαννακάκης
 17. Άντα Δάβαρη
 18. Μαρεύη Δεναξά
 19. Άννα Δημητροκάλη
 20. Πάνος Δημόπουλος
 21. Μιχάλης Ευσταθίου
 22. Πηνελόπη Θεοτικού
 23. Ευαγγελία Θεοχάρη
 24. Φώτης Καζάζης
 25. Δημήτριος Καλαματιανός
 26. Εύα Καλπαδάκη
 27. Ιβελίνα Καμηλάκη
 28. Αναστάσιος Καραβούλιας
 29. Ελευθερία Καρασμάνογλου
 30. Αναστασία Καρεκλά
 31. Παρασκευή – Γιορδαμνή Κασσανή
 32. Νικόλαος Κατσουλώτος
 33. Θοδωρής Κεφαλόπουλος
 34. Άρης Κόκκας
 35. Μαριλένα Κότσιρα
 36. Γιώργος Κουλουρίδης
 37.  Γιώργος Κυπριωτάκης
 38. Ειρήνη Κώνστα
 39. Κώστας Λαγός
 40. Μανώλης Λαμπαρδάκης
 41. Μαρία Λαμπριάδου
 42. Έφη Λάσκαρη
 43. Μανώλης Λεβεντέλης
 44. Αννίτα Λεούση-Χαρτοφύλακα
 45. Ανθή Λουίζου
 46. Σταύρος Μακρίδης
 47. Κωνσταντίνος Μανιός
 48. Τούλα Μάντη
 49. Παναγιώτης Μινέτος
 50. Τζέφη Μιχαλοπούλου
 51. Σταύρος Μοσχόπουλος
 52. Φωτεινή Μουρελάτου
 53. Χρήστος Μπάκας
 54. Κυριακή Μπαμπάνη
 55. Εύα Μπέρλερ
 56. Χαράλαμπος Μπεσλεμές
 57. Μαρία Μποζίκη
 58. Λιλή Μπουκουβάλα
 59. Κατερίνα Μωραΐτου
 60. Άγγελος Μωρέτης
 61. Σταύρος Νιάφας
 62. Χρήστος Νικόλης
 63. Μελίσσα Πανταζή
 64. Σπύρος Παπαδάτος
 65. Θοδωρής Παπαδημητρίου
 66. Κωνσταντίνος Παπαντώνης
 67. Γεώργιος Παπαποστόλου
 68. Άννα Παπαχρήστου
 69. Διονύσης Παρθενιάδης
 70. Χριστίνα Πιερράκου
 71. Κωνσταντίνος Πουλάκος
 72. Μαρία Πυργιώτη
 73. Βασίλης Ρούβαλης
 74. Αλέξης Σαβεριάδης
 75. Γιώργος Σαμαρτζής
 76. Γιάννης Σιμητόπουλος
 77. Ιάκωβος Σπέτσιος
 78. Φοίβος Σταμπολιάδης
 79. Bασίλης Συκάς
 80. Ανδρέας Συμεωνίδης
 81. Γιάννης Σωτηριάδης
 82. Κατερίνα Ταλιαδούρου
 83. Ελευθέριος Ταλιακός
 84. Αυγουστής Τατάκης
 85. Σοφία Τζιράρκα
 86. Στέλλα Τζιτζιλή
 87. Θωμάς Τσάβαλος
 88. Αντώνης Τσεργούλας
 89. Μανιάννα Τσερκέζου
 90. Ιωάννης Τσιλίδης
 91. Μαρία Φάλαρη
 92. Κωνσταντίνος Φιλιππαίος
 93. Φίλιππος Φιλίππου
 94. Γιάννης Χατζηνικολαΐδης
 95. Γιώργος Χουσιάδας
 96. Δομνίκη Χρηστίδου
 97. Αννίτα Χριστοφίδου
 98. Στέφανος Χρόνης

Για να είναι ακόμα πιο πλήρης η εμπειρία των φωτογράφων που συμμετέχουν με εικόνες τους στο 1o Photonet Gallery, έχουν την ευκαιρία (εφόσον το επιθυμούν) κατά τη διάρκειά της να μας παραχωρήσουν μια mini συνέντευξη on camera μπροστά στη δική τους λήψη, η οποία θα αναρτηθεί σε όλα τα online μέσα του Photonet!

Ακολουθούν οι πρώτες σχετικές αναρτήσεις που θα εμπλουτίζονται διαρκώς!


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΠΑΡΑΛΑΒΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ – ΛΕΥΚΩΜΑΤΩΝ


Μετά το πέρας της έκθεσης, κάθε φωτογράφος θα παραλάβει από εμάς τόσο την εκτυπωμένη λήψη του όσο και ένα αντίτυπο του λευκώματος που ετοιμάστηκε!
Οι παραδόσεις ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα 11/3/24 απο τα γραφεία μας (Γράμμου 2, Άγιοι Ανάργυροι) καθημερινά (Δευτέρα ως Παρασκευή) μεταξύ 11πμ-5μμ.
Όσοι (-ες) διαμένετε εκτός Αθηνών επικοινωνήστε τηλ. με το 2108320843 για την παραλαβή τους!

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ


Εξυπακούεται πως τα πνευματικά δικαιώματα των εικόνων παραμένουν αποκλειστική ιδιοκτησία των φωτογράφων και πως το Photonet δεν θα (επανα)χρησιμοποιήσει ποτέ με οποιοδήποτε τρόπο τις εικόνες της έκθεσης & του λευκώματος. Ωστόσο κάθε φωτογράφος ρητά συναινεί στη χρήση του ονόματός του (της) και της λήψης του (της) στο πλαίσιο των προωθητικών ενεργειών του 1ου Photonet Gallery άνευ ανταλλάγματος.

Άποψη του χώρου τέχνης “Μελάνυθρος”.


Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ


H Creative Director μας Αναστασία Γαλάτη ανέλαβε το διπλό βάρος (τόσο για την έκθεση όσο και για το λεύκωμα) της ομαδοποίησης/ομογενοποίησης των απολύτως ετερογενών εικόνων που επιλέχτηκαν μία προς μία (είτε μέσα από τις διακριθείσες λήψεις των περασμένων διαγωνισμών και σεμιναρίων μας είτε μέσα από τις λήψεις που μας πρότειναν αναγνώστες μας φωτογράφοι κατόπιν δικής μας πρόσκλησης) για να παρουσιαστούν στο Photonet Gallery.

Eκμεταλλευόμενη την υπερεικοσαετή εμπειρία της στην οργάνωση και παρουσίαση εικόνων μέσα από τα έντυπα της εταιρία μας για τις ανάγκες portfolios, συνεντεύξεων, αφιερωμάτων κ.λπ. είχε την ευθύνη να συντεριάξει αρμονικά τις εικόνες, αφήνοντάς τους την άνεση να σταθούν και να συνομιλήσουν με απόλυτη ελευθερία (τόσο κατά μόνας όσο και ως σύνολο) με τους/τις θεατές έκθεσης και λευκώματος, χωρίς να εγκλωβίζονται από προκαθορισμένες στερεότυπες κατηγορίες (π.χ. ανά είδος λήψης ή θεματική συγκεκριμένου διαγωνισμού).


ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΔΩΡΩΝ ΑΞΙΑΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 500€


Αποκλειστικά την Κυριακή 3 Μαρτίου, καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας της έκθεσης, θα υπάρχουν συνεχείς κληρώσεις δώρων αξίας άνω των 500€, προσφορά των χορηγών της διοργάνωσης αλλά και του Photonet μέσω του Τροχού της Τύχης του περιοδικού. Το μόνο που χρειάζεστε για να συμμετέχετε είναι να έχετε μαζί σας το κινητό σας τηλέφωνο!

Αναλυτικά τα δώρα που θα κληρωθούν είναι:

Δώδεκα λευκώματα, αξίας 240€
προσφορά του Photonet

Ένας φορητός Εκτυπωτής Canon SELPHY QX10
προσφορά της εταιρίας Canon Greece, αξίας 169€

Μια Εκτύπωση σε Metal Print 40x60cm
προσφορά της εταιρίας ColorDROP, αξίας 100€


ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ PHOTONET GALLERY


Η παράθεση των άρθρων γίνεται με βάση τη χρονική σειρά της ανάρτησής τους:

 • Διαβάστε το σχετικό άρθρο στο fmag.gr με ένα κλικ εδώ
 • Διαβάστε το σχετικό άρθρο στο zougla.gr με ένα κλικ εδώ
 • Διαβάστε το σχετικό άρθρο στο athensvoice.gr με ένα κλικ εδώ
 • Διαβάστε το σχετικό άρθρο στο photo.gr με ένα κλικ εδώ
 • Διαβάστε το σχετικό άρθρο στη lifo.gr με ένα κλικ εδώ
 • Διαβάστε το σχετικό άρθρο στη mcnews.gr με ένα κλικ εδώ
 • Διαβάστε το σχετικό άρθρο στo happeningnext.com με ένα κλικ εδώ
 • Διαβάστε το σχετικό άρθρο στo artandlife.gr με ένα κλικ εδώ
 • Διαβάστε το σχετικό άρθρο στo voliotaki.gr με ένα κλικ εδώ

OI XOΡΗΓΟΙ ΜΑΣ 


H οργανωτική προσπάθειά μας θα ήταν πολύ πιο απαιτητική αν δεν είχαμε από τη πρώτη στιγμή δίπλα μας την Canon Greece που επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πόσο κοντά στέκεται στον Έλληνα και την Ελληνίδα, που αγαπούν τη φωτογραφία, σε κάθε τους βήμα!

Η Canon είναι μια εταιρία με ιστορία 87 ετών (ιδρύθηκε το 1937) σταθερά αφοσιωμένη στο στόχο της να βοηθά τους ανθρώπους να επανεφευρίσκουν και να υπερβαίνουν τα όρια των δυνατοτήτων τους μέσω των τεχνολογιών απεικόνισης. Η ιαπωνική λέξη “Kyosei” είναι ο πυρήνας της εταιρικής φιλοσοφίας της, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και των χορηγιών της: σημαίνει “συμβίωση και συνεργασία για το κοινό καλό”. Σε συνεργασία με την εταιρία ετοιμάζουμε πολλές εκπλήξεις κατά τη διάρκεια του 1oυ Photonet Gallery, oι οποίες θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες!

Αντίστοιχα μακραίωνη είναι και η ιστορία της AlbaPV αφού οι ρίζες της εταιρίας ξεκινούν από το 1927. Βασικός προσανατολισμός της επί μακρά σειρά ετών ήταν ο επαγγελματικός εξοπλισμός στούντιο, ωστόσο τα τελευταία χρόνια, με την έλευση της ψηφιακής τεχνολογίας στην φωτογραφία, οι περισσότερες από τις εταιρίες που αντιπροσωπεύει στράφηκαν προς την παραγωγή προϊόντων για την ευρύτερη φωτογραφική αγορά. Το ίδιο έπραξε και η ίδια, εισάγοντας προϊόντα ευρύτερης κατανάλωσης με κριτήριο τη γνώση του αντικειμένου και γνώμονα την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής. Παράλληλα με το επαρκές απόθεμα εμπορευμάτων που διατηρεί, φροντίζει σχολαστικά το after sales service.Ένας άλλος σημαντικός χορηγικός πυλώνας του 1oυ Photonet Gallery είναι η εταιρία ColorDROP που έχει αναλάβει την ιδιαίτερα σημαντική ευθύνη όλων των εκτυπώσεων του event: τόσο των φωτογραφιών που θα εκτεθούν δηλαδή όσο και του συνοδευτικου λευκώματος!

Ο Μάνος (Δασκαλάκης) και η Εύα (Κόννα), ζευγάρι σχεδόν 25 χρόνια, αφού πρώτα ίδρυσαν την Albumake μέσω της οποίας συνεργάζονται για 10 και πλέον χρόνια με εκατοντάδες φωτογράφους, δημιούργησαν μια ακόμα εταιρία και πλέον (αξιοποιώντας τα 30 άτομα προσωπικό και τις μοντέρνες εγκαταστάσεις έκτασης 1.000τ.μ. που διαθέτουν στο Κορωπί) παρέχουν καινοτομίες και κορυφαία προϊόντα για κάθε λάτρη της φωτογραφίας και του μοναδικού δώρου. Η εμπειρία τους στον κλάδο των εκτυπώσεων για 25 ολόκληρα χρόνια, αποτελεί εγγύηση για τις εικόνες που θα απολαύσουν οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες του event!