Photonet Περιοδικά

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ PHOTONET & PHOTO CONTEST

Το Photonet μαζί με την μεγαλύτερη ελληνική φωτογραφική κοινότητα!

Tο Photo Contest είναι η πρώτη ελληνική φωτογραφική κοινότητα που δημιουργήθηκε με σκοπό την διεξαγωγή εβδομαδιαίων διαγωνισμών φωτογραφίας, μέσα από τους οποίους οι συμμετέχοντες φωτογράφοι μπορούν να μοιράζονται τις ιδέες τους, προκειμένου να αναδεικνύονται δημιουργικά οι ικανότητές τους στο θέμα αυτό. Πίσω από τη δημιουργία του κρύβονται δύο νέοι άνθρωποι, με ιδιαίτερη αγάπη για το μέσο και μεγάλη διάθεση για δημιουργική δουλειά: πρόκειται (αλφαβητικά) για τους Δημήτρη Βακρινό και Γιώργο Μασχαλίδη, με τους οποίους άρχισε ήδη η συνεργασία μας!

Το Photo Contest ξεκίνησε το 2011, ως μία σελίδα στο Facebook που σκοπό είχε τη δημιουργία εβδομαδιαίων διαγωνισμών φωτογραφίας, στα πλαίσια της έμπνευσης και της δημιουργικότητας. Η ιδέα αγαπήθηκε άμεσα από τον κόσμο και παρόλο που δεν υπήρχε υλικό έπαθλο για τους νικητές, αναπτύχθηκε ραγδαία! Όσο οι συμμετέχοντες αυξάνονταν, τόσο μεγάλωνε και ο ενθουσιασμός των δύο δημιουργών, με αποτέλεσμα να θέλουν να προσφέρουν περισσότερα. Έτσι, μετά από δύο χρόνια, έφτιαξαν το site www.photocontest.gr με σκοπό να στεγάσουν την κοινότητα αυτή.

www.photocontest.gr - screenshot Δούλεψαν και δουλεύουν το project τους με ενθουσιασμό, μεράκι αλλά και επαγγελματισμό ασυνήθιστο για την ηλικία τους (είναι 23 και 20 ετών αντίστοιχα). Το Photonet δεν άργησε να ανακαλύψει και να ξεκινήσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της προσπάθειάς τους, η οποία αποσπά το ενδιαφέρον ολοένα και περισσότερων χρηστών του διαδικτύου. Τα πλεονεκτήματα της δημιουργίας της δικής τους αποκλειστικής σελίδας είναι πολλά. Οι διαγωνισμοί τους πλέον διεξάγονται με μεγαλύτερη ευκολία, καθώς ο κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει το δικό του προσωπικό προφίλ, να ψηφίσει τις εικόνες που του αρέσουν και να ακολουθήσει τους αγαπημένους του δημιουργούς. Επίσης μπορεί να εμπνέεται από εκατοντάδες φωτογραφίες άλλων χρηστών και να ενημερώνεται μέσα από μία ποικιλία άρθρων καθώς και tutorials & snap tips. Οι καλύτερες λήψεις τοποθετούνται στο κεντρικό banner τού photocontest.gr.

www.photocontest.gr - screenshot Επίσης φτάνουν στα μάτια χιλιάδων φωτογράφων, καθώς δημοσιεύονται σε Facebook, Instagram, Behance και Twitter, κερδίζοντας έτσι μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ

Photo of the Week & Photo of the Month

Πλέον οι καλύτερες φωτογραφίες που προκύπτουν από τους ημερήσιους διαγωνισμούς του Photo Contest στο Instagram, διεκδικούν, σε εβδομαδιαία και μηνιαία βάση, την αξιολόγησή τους από το δυναμικό των έμπειρων συνεργατών του Photonet. Aναλυτικά:

Στο  Photonet Newsletter κάθε Πέμπτης επιλέγουμε και βραβεύουμε μία φωτογραφία την εβδομάδα ως Photo of the Week.

Κάθε 2η Πέμπτη του μήνα επιλέγουμε τη Photo of the Month.

Οι λήψεις προέρχονται αποκλειστικά από το υλικό που στέλνετε καθημερινά στο hashtag #photocontestgr στο Instagram. Αναφορά για τους νικητές και τις φωτογραφίες τους γίνεται την επόμενη ημέρα (Παρασκευή) και από τις επίσημες σελίδες του Photonet στα Social Media (Facebook, Google+, Twitter, Instagram).

Φωτογραφικός Διαγωνισμός

Το Photonet και το Photo Contest ξεκίνησαν μια σειρά μηνιαίων φωτογραφικών διαγωνισμών που διεξάγονται μέσα από την ιστοσελίδα www.photocontest.gr. Eνδεικτικά παραθέτουμε τα θέματα των πρώτων από αυτούς: Χmas Lights, Ηuman Portrait, Slow Shutter και Buildings.

Ειδικό άρθρο – αφιέρωμα στους 3 πρώτους νικητές και τις νικήτριες φωτογραφίες του κάθε διαγωνισμού φιλοξενείται στο Photonet. Αναφορά γίνεται επίσης στο site μας, στο Newsletter, όσο και από τις επίσημες σελίδες του Photonet στα Social Media.

Επικεφαλής της κριτικής επιτροπής που επιλέγει τις φωτογραφίες είναι ο Μενέλαος Μελετζής, ο οποίος διαθέτει 35η εμπειρία συμμετοχής σε αντίστοιχες επιτροπές ελληνικών και διεθνών διαγωνισμών. Μέλη της είναι τόσο οι συνεργάτες των περιοδικών μας όσο και καταξιωμένοι επαγγελματίες φωτογράφοι. Tα δώρα που προσφέρονται περιλαμβάνουν βιβλία και συνδρομές του Photonet και αποτελούν προσφορά της εταιρίας μας.

Βιβλία από την Nexus Publications AE

Συνεντεύξεις

Όπως ήδη γνωρίζετε, στη στήλη Newcomer του Photonet παρουσιάζουμε, με δικά τους λόγια και εικόνες, νέους, ταλαντούχους και ανερχόμενους φωτογράφους. Με αφετηρία το σχετικό κοινό αφιέρωμά μας στον Φάνη Παυλόπουλο, πλέον, όσοι φιλοξενούνται σε αυτή, έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και στη σειρά #Phototalks που ξεκίνησε ήδη στο κανάλι του Youtube που έχει δημιουργήσει το Photo Contest.

Στην ίδια σειρά έχουν μιλήσει και δύο από τους εισηγητές των σεμιναρίων Photonet Studies: o Γιώργος Κούκος και ο Βασίλης Ζαχαριάδης.

Το δημιουργικό δίδυμο του Photo Contest ήταν μαζί μας και στην τελευταία κλαδική φωτογραφική έκθεση της Αθήνας, όπου μάλιστα γνώρισε και τον Γιώργο Νικολαΐδη, υπεύθυνο της διαδικτυακής εκπομπής PHOTOMANIAX, που προβάλλεται ζωντανά κάθε Παρασκευή, στις 22:10, μέσω της Web TV του Star. Ο Ο οπερατέρ-φωτογράφος του καναλιού φιλοξένησε, στο στούντιο, το Δημήτρη και το Γιώργο στην εκπομπή της Παρασκευής 17 Απριλίου 2015, όπου μίλησαν για τις δράσεις τους αλλά και τη μεταξύ μας συνεργασία, που φυσικά μόλις ξεκινά με όλα τα παραπάνω! Θα υπάρξουν, προσεχώς, κι άλλες εκπλήξεις, για τις οποίες και θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα!

OΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ PHOTO CONTEST

ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ

Δημήτρης Βακρινός: Είμαι 23 χρονών και τελειόφοιτος της σχολής Γραφιστικής στην Αθήνα. Χρησιμοποιώ τη φωτογραφία τόσο σε συνδυασμό με τη γραφιστική όσο και από μόνη της, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πορτραίτα και τον φωτοσουρεαλισμό. Μέσω του Photo Contest ευελπιστώ να μεταφέρω τη μαγεία τής φωτογραφίας σε άτομα που δεν την έχουν ανακαλύψει ακόμα και να δώσω ένα παραπάνω λόγο σε αυτούς που ασχολούνται, για να ανακαλύψουν τις πραγματικές τους δυνατότητες.
Γιώργος Μασχαλίδης: Έχω ακούσει ότι οι δυσλεκτικοί και οι φωτογράφοι, σκέφτονται με εικόνες. Εγώ είμαι και τα δύο! Είμαι 20 χρονών και σπουδάζω Λογιστική. Μαθαίνοντας τα βασικά από τον Δημήτρη, ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη φωτογραφία το 2011. Χάρη στην έμπνευση και τον ενθουσιασμό που μου προκάλεσε ο κόσμος της φωτογραφίας, γεννήθηκε μέσα μου η ιδέα του Photo Contest την οποία μοιράστηκα με τον Δημήτρη και υλοποιήσαμε μαζί.

PHOTOCONTEST LOGO