ΓΙΩΤΑ ΧΡΗΣΤΟΥ: POP ART ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Σε αυτό το δίωρο σεμινάριο θα δούμε πώς επηρέασε η φωτογραφία τους εκπροσώπους της Pop Art!
Η εξάπλωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) και ιδιαίτερα της διαφήμισης, επέβαλε την εντατικότερη μελέτη των επιδράσεων της εικόνας στη σύγχρονη κοινωνία και είχε σημαντική επίδραση στην καλλιτεχνική παραγωγή. Η τέχνη βρέθηκε πιο κοντά στη φωτογραφία και τη γραφιστική.
Οι εκπρόσωποι της Pop Art σε Βρετανία και Αμερική είναι προκλητικοί και σαρκαστικοί. Εμπνέονται και αντλούν το υλικό τους από τη σύγχρονη πραγματικότητα, όπως αυτή απαθανατίζεται από τους φωτογράφους και εν συνεχεία προβάλλεται μέσα από τα ΜΜΕ. Σε αυτό το 2ωρο σεμινάριο θα δούμε πώς ακριβώς επηρέασε η φωτογραφία τους εκπροσώπους της Pop Art και θα επιχειρήσουμε να δώσουμε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως τα παρακάτω:
- Πώς ασκεί κριτική στην σύγχρονη καταναλωτική κοινωνία η βρετανική Pop Art;
- Γιατί ο Andy Warhol αναπαράγει την Coca-Cola, την προσωπογραφία της Marylin Monroe, του Elvis Presley ή τον Mao Zedong;
Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο
- Σπουδαστές, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες φωτογράφους, γραφίστες, καλλιτέχνες και ιστορικούς τέχνης.
- Σε όσους ασχολούνται με τα εικαστικά ή τις εφαρμοσμένες τέχνες και θέλουν να γνωρίσουν την Pop Art, τις μεθόδους της και να αντλήσουν υλικό για έμπνευση και δημιουργία.
Το σεμινάριο με μια ματιά
- Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020
- Χώρος: Αίθουσα σεμιναρίων Νexus Publications AE (Γράμμου 2, Άγιοι Ανάργυροι)
- Ώρα έναρξης: 11πμ
- Διάρκεια: 2 ώρες
- Κόστος συμμετοχής: 40€
Η Γιώτα Χρήστου αποφοίτησε από το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συνέχισε τις σπουδές της στην Ιστορία της Τέχνης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Αντικείμενο έρευνας των μεταπτυχιακών σπουδών της ήταν η αλληλεπίδραση μεταξύ εικαστικών τεχνών και φωτογραφίας. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει Ιστορία της Τέχνης και Ιστορία της Φωτογραφίας σε διάφορους φορείς της Θεσσαλονίκης. Της αρέσει το γράψιμο και η τεχνολογία και δημιούργησε τη δική της ιστοσελίδα για τις τέχνες με την επωνυμία artycle.gr.