Ενδιαφέρουν

ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Έρχεται από το Photopolis και τον Hossein Farmani και υπόσχεται να φέρει διεθνείς συνεργασίες και εκθέσεις φωτογραφίας στην πόλη!

Το Photopolis Photo & Film Festival ανακοινώνει τη δημιουργία ενός νέου πολιτιστικού χώρου στο Αγρίνιο, σε συνεργασία με τον Hossein Farmani, διεθνώς αναγνωρισμένο γκαλερίστα και ιδρυτή των Lucie Awards και IPA Awards.

Ο νέος χώρος θα λειτουργήσει στην οδό Σπύρου Τσικνιά 41, σε κομβικό σημείο κοντά στο κέντρο της πόλης. Στόχος του είναι να αποτελέσει έναν δυναμικό πυρήνα πολιτισμού, φιλοξενώντας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους εκθέσεις Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, καθώς και δράσεις που ενισχύουν τον διάλογο γύρω από τη φωτογραφία και τις σύγχρονες εικαστικές πρακτικές.

Η δημιουργία του χώρου αποτελεί αποτέλεσμα μιας διετούς συνεργασίας ανάμεσα στον Hossein Farmani και το Photopolis Photo & Film Festival. Η πρωτοβουλία εντάσσεται σε ένα ευρύτερο όραμα ανάπτυξης διεθνών συνεργασιών και ενίσχυσης της παρουσίας της φωτογραφίας στην Ελλάδα, δημιουργώντας νέες γέφυρες με την παγκόσμια καλλιτεχνική κοινότητα.

Ο χώρος φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως σημείο συνάντησης καλλιτεχνών, επιμελητών και πολιτιστικών οργανισμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, θα αποτελέσει βασική πλατφόρμα δράσεων του φεστιβάλ, συμβάλλοντας στην πολιτιστική εξωστρέφεια του Αγρινίου και ενισχύοντας τη θέση του στον διεθνή φωτογραφικό χάρτη.