Χορηγίες Επικοινωνίας

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ

Διεξάγεται από τις 5 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2017.

Με το όνομα Photosphere  ξεκινάει φέτος  το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στην Πάτμο, με την ιδιαιτερότητα  ότι οι φωτογραφίες θα εκτεθούν σε εξωτερικό χώρο,  κάτω από τον λαμπερό έναστρο ουρανό του Αιγαίου. Το Photonet είναι χορηγός επικοινωνίας!

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου της Πάτμου. Οι διοργανωτές του,  φιλοδοξούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για  μια συνάντηση  φωτογράφων  από όλο τον κόσμο,  στην Πάτμο, το νησί  του οποίου το  brand name είναι διεθνώς γνωστό και αποτελεί τουριστικό προορισμό με επισκέπτες υψηλού μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου.

Δικαίωμα  συμμετοχής θα έχουν με ένα μικρό αντίτιμο, επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι, με θέματα της δικής τους επιλογής, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα πώλησης των φωτογραφιών τους χωρίς η οργάνωση να αξιώνει κάποιο ποσοστό.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν προς το κοινό και ο χώρος που έχει επιλεγεί φέτος είναι το κατάλληλα διαμορφωμένο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου «ΠΑΤΜΙΟΝ» το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του πολυσύχναστου λιμανιού του νησιού.

Για την επιλογή των φωτογραφιών έχει δημιουργηθεί καλλιτεχνική επιτροπή από Έλληνες και ξένους καταξιωμένους επαγγελματίες στον χώρο της φωτογραφίας και όχι μόνο, οι οποίοι είναι οι: Darran Rees (φωτογράφος), Κοσμάς Κουμιανός (φωτογράφος), Βασιλίκα Σαριλάκη (Ιστορικός τέχνης, δημοσιογράφος, τεχνοκριτικός), Πάνος Κέκας (σκηνοθέτης) και Κώστας Ματθαίου (αρχιτέκτων / σκηνογράφος).

Οι φωτογραφίες που θα εκτεθούν θα συμπεριληφθούν στο ετήσιο λεύκωμα του Φεστιβάλ.

H διοργάνωση αυτού του πολιτιστικού γεγονότος αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία των Ελένης Δερμεντζόγλου και Θεολόγου Πέντε (φωτό επάνω), που έχουν την γνώση και το μεράκι να θεμελιώσουν μια εκδήλωση με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα γίνει θεσμός.