Ενδιαφέρουν

“ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ” ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΒΟΛΟΥ

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος!

Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου διοργανώνει και φέτος το «Νοέμβριο Φωτογραφίας», τον 16ο από την ίδρυσή της το 2006.

Κάθε φορά προσπάθειά μας είναι να προωθήσουμε με εκθέσεις και εκδηλώσεις την καλλιτεχνική φωτογραφία.

Ο Λέων Μουρτζούκος, Πρόεδρος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου σχολιάζει χαρακτηριστικά σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook:


Κάθε φορά προσπάθειά μας είναι να προωθήσουμε με εκθέσεις και εκδηλώσεις την καλλιτεχνική φωτογραφία. Να αναδείξουμε τη διαγωνιστική φωτογραφία, μέσα από τον διαγωνισμό «Δημήτρης Λέτσιος», που προκηρύσσουμε κάθε χρόνο στη μνήμη του μεγάλου φωτογράφου, που υπήρξε εν ζωή επίτιμο μέλος της Λέσχης μας. Φέτος θα εκθέσουμε τα έργα που διακρίθηκαν στον 13ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό με θέμα: «Looking Glass».

Να φέρουμε σε επαφή με το κοινό της περιοχής μας φωτογραφικές Λέσχες και Ομάδες από όλη την Ελλάδα. Φέτος θα παρουσιάσουμε φιλοξενούμενη έκθεση από την «Φωτογραφική Ομάδα Λαμίας».

Τέλος να αναδείξουμε τη δουλειά των μελών μας μέσα από ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Φέτος θα παρουσιάσουμε ομαδική έκθεση μελών της Λέσχης μας με τίτλο: «Ταξιδεύοντας».

May be an image of 2 people

Το ενδιαφέρον μας για τις ιστορικές πτυχές της φωτογραφίας, αλλά και των ιστορικών τεκμηρίων γενικότερα, υπήρξε από την ίδρυσή μας ιδιαίτερα έντονο. Φέτος αρχίζουμε τις εκθέσεις του «Νοεμβρίου Φωτογραφίας 2022» με την έκθεση: «Τεκμήρια κοινωνικής και πολιτισμικής ιστορίας των Ιωαννίνων» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Σας περιμένουμε να μας επισκεφθείτε στις εκθέσεις που διοργανώνουμε στον «Νοέμβριο Φωτογραφίας 2022», αλλά και να έλθετε σε επαφή μαζί μας, στο χώρο της Λέσχης μας στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, όπου συγκεντρωνόμαστε κάθε Τετάρτη, στις 7:30 μμ, και να συμμετάσχετε μαζί μας στο μαγικό ταξίδι στον κόσμο της φωτογραφίας.


  • Φωτό: Βασίλης Ζαβέρδας – 1ο Βραβείο στο φετινό 13ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Λέσχης.