Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: “Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΙΑΣ ΛΕΞΗΣ”

Στείλε τη συμμετοχή σου μέχρι τις 25/2/22 και διεκδίκησε δώρα αξίας 1200€!

Ο φωτογράφος Νίκος Τσαταλιός, εμπνευστής του φωτογραφικού χώρου The Soft Box photography, σε συνεργασία με τον καθηγητή φωτογραφίας Κίμωνα Αξαόπουλο και την εταιρεία φωτογραφικών ειδών Ι. & Β. Γεραμά Ο.Ε., διοργανώνουν το συγκεκριμένο διαγωνισμό, εγκαινιάζοντας το νέο πρόσωπο του χώρου εκδηλώσεων Ploriexclusive (Αλέξανδρου Ζαΐμη 63 στον Πειραιά).

 • Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους τους δημιουργούς φωτογραφικών εικόνων χωρίς ψηφιακές ενθέσεις. Επιτρέπονται μόνο μικρές διορθωτικές παρεμβάσεις.
 • Στείλε τώρα τη συμμετοχή σου και διεκδίκησε δώρα αξίας 1200€!
 • Εικονοποίησε μιά λέξη που σε αγγίζει ή ενα συναισθημα που σε συγκινεί για να διεκδικήσεις τρία (3) βραβεία (1ο βραβείο αξίας 500 ευρώ, 2ο βραβείο αξίας 400 ευρώ, 3ο βραβείο αξίας 300 ευρώ) και εικοσιεπτά (27) αναρτήσεις.
 • Οι τριάντα (30) καλύτερες φωτογραφίες θα αναρτηθούν στον εκθεσιακό χώρο του Ploriexclusive με το πέρας του διαγωνισμού για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Οι ημερομηνίες κλειδιά

Όροι διαγωνισμού

 1. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι ανεξάρτητα από εθνικότητα ή/και τόπο διαμονής. Σε περίπτωση συμμετοχής ανήλικου (-ης) φωτογράφου, απαιτείται έγγραφη γονική συναίνεση.
 2. Έγκυρη θεωρείται η συμμετοχή όταν μέσα στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα έχουν αποσταλεί από μία έως τέσσερις φωτογραφίες ανά συμμετέχοντα, στο μέιλ kimon@otenet.gr, με τίτλο: ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «Η εικόνα μιας λέξης». Η φωτογραφία τύπου JPEG πρέπει να έχει μεγάλη πλευρά τουλάχιστον 1500 pixels σε ανάλυση 300 ppi και να περιλαμβάνει στα λατινικά το όνοματεπώνυμο του φωτογράφου. Π.χ.: Giannis_Adoniou.
 3. Η αποστολή κάθε συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά:
  • από το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου στα ελληνικά (όχι με κεφαλαία γράμματα ή greeklish),
  • η λέξη που οπτικοποιείται ανά φωτογραφία καθώς και από ένα τηλέφωνο επικοινωνίας του. Προσοχή: σε περίπτωση που παραλείπεται ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω στοιχεία, η συμμετοχή δεν θα θεωρείται έγκυρη.
 4. Σε περίπτωση που οι φωτογραφίες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή χωρίς την έγκριση τους, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο φωτογράφος στον οποίο ανήκει το έργο και όχι οι διοργανωτές ή ο χώρος που θα φιλοξενήσει την έκθεση
 5. Από τους διακριθέντες του διαγωνισμού, θα ζητηθεί εγκαίρως να στείλουν τις φωτογραφίες τους σε πλήρη ανάλυση για την έκθεση που θα ακολουθήσει.
 6. Τελευταία ημέρα αποστολής: Παρασκευή 25/02/22 (ώρα: 23:59:59).
 7. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook και Instagram) του The Soft Box photography και Plori Εxclusive ενώ οι νικητές θα ενημερωθούν και μέσω e-mail.
 8. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν.
 9. Η κρίση της επιτροπής είναι οριστική κι αμετάκλητη.
 10. Δεν θα γίνονται δεκτές συμμετοχές με απρεπές, ανήθικο και προσβλητικό περιεχόμενο. Οι εικόνες δεν πρέπει να παραπέμπουν σε εμπορικά σήματα τρίτων.
 11. Κάθε συμμετέχων (-ουσα) ρητά συναινεί στη χρήση του ονόματός του (της) και της λήψης του (της) στο πλαίσιο των προωθητικών ενεργειών του διαγωνισμού άνευ ανταλλάγματος.
 12. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους των διαγωνιζομένων όλων των παραπάνω όρων.
 13. Η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού αποτελεί λόγο αποκλεισμού από αυτόν.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (αλφαβητικά)

 • Κίμων Αξαόπουλος, Καθηγητής Φωτογραφίας
 • Βασίλης Γεραμάς, Εκπρόσωπος της εταιρείας Ι & Β ΓΕΡΑΜΑ Ο.Ε.
 • Φώτης Καγγελάρης, Δρ. Ψυχοπαθολογίας
 • Μενέλαος Μελετζής, Σύμβουλος Εκδόσεων της Nexus Publications AE
 • Νίκος Τσαταλιός, Φωτογράφος

 • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Κίμων Αξαόπουλος