Εκθέσεις φωτογραφίας

EΛΛΗ ΑΓΙΑΝΝIΔΗ: “ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ”

Έκθεση Υποβρύχιας Φωτογραφίας στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Εγκαίνια σήμερα Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, στις 7μμ.

Πόσο διαφορετικά θα βιώναμε την ζωή μέσα στο νερό; Εκεί που το φανταστικό συναντάει το πραγματικό. Εκεί που η ξεχωριστή διάσταση του νερού ανατρέπει τους κανόνες και τα όρια του υπαρκτού. Εκεί που οι μεταμορφώσεις κυριαρχούν δημιουργώντας μια υπερρεαλιστική οπτική των πραγμάτων.

Ο Δήμος Πειραιά και η φωτογράφος Έλλη Αγιαννίδη σας προσκαλούν στην έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας “Piraeus Aquatic”, η οποία εγκαινιάζεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στις «Ημέρες Θάλασσας 2023» στην πόλη του Πειραιά, σήμερα Παρασκευή 26 Μαΐου στις 19:00, στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Η έκθεση φωτογραφίας “Piraeus Aquatic” της Έλλης Αγιαννίδη, αποτυπώνει αφηγηματικά στιγμές και συναισθήματα που βιώνουν οι αθλητές κατά την επαφή τους με το υγρό στοιχείο, αποδίδοντας μια διαφορετική αντίληψη του υδάτινου σύμπαντος. Οι φωτογραφίες που συνθέτουν την έκθεση αναδεικνύουν ένα ξεχωριστό υποβρύχιο κόσμο που περικλείει γαλήνη, μαγεία, φως και ζωντάνια.

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα ενός μακρόχρονου φωτογραφικού project της Έλλης Αγιαννίδη για τις ανάγκες του οποίου πραγματοποιήθηκαν φωτογραφίσεις στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καστέλλας «Ανδρέας Γαρύφαλλος» στις οποίες συμμετείχαν η ομάδα πόλο γυναικών Ολυμπιακού, η ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης της Μαριαλένας Ρεματά , η ομάδα πόλο παιδικό Καστέλλας και αθλητές της ομάδας πόλο Εθνικού.

Mini CV

Η Έλλη Αγιαννίδη είναι πιανίστρια και διπλωματούχος καθηγήτρια πιάνου. Οι τέχνες αποτελούσαν πάντα σημαντικό κομμάτι της ζωής της, με τη φωτογραφία να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά της τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Είναι ιδρυτικό μέλος της δραστήριας φωτογραφικής κοινότητας “Greek Instagramers Events”, με πληθώρα καλλιτεχνικών δράσεων στο βιογραφικό της. Συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση και επιμέλεια ομαδικών εκθέσεων φωτογραφίας που παρουσιάζονται πανελλαδικά, στην δημιουργία ξεχωριστών φωτογραφικών εμπειριών όπως σεμινάρια φωτογραφίας, ταξιδιωτικά φωτογραφικά projects, φωτογραφικά λευκώματα, ενώ έχει συνεργαστεί με δήμους και σημαντικούς φορείς του πολιτισμού όπως μουσεία, θέατρα και καλλιτεχνικά φεστιβάλ, προσφέροντας δυναμικά τις υπηρεσίες της στο χώρο της τέχνης. Η έκθεση “PIRAEUS AQUATIC” είναι η δεύτερη ατομική της έκθεση.

  • Χώρος: Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29
  • Εγκαίνια 26 Μαΐου 2023, ώρα 19:00
  • Διάρκεια : 26/5 – 4/6
  • Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00
  • Είσοδος ελεύθερη