Ενδιαφέρουν

ΠΟΦ: “ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ”

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων προχωράει άμεσα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων που έχει ημερομηνία 9/3/23!


Η Κυβέρνηση χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων (Π.Ο.Φ.) προχώρησε σε τροποποίηση της ΚΥΑ υπ. αριθμ. 8200/0-297647/2018 σχετικά με την έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας των πολιτών, στην οποία αυθαίρετα ερμηνεύει το άρθρο 6, χωρίς να λαμβάνει υπόψη το αποτέλεσμα της διαβούλευσης μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων με τον τότε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα και εντεταλμένους αρμόδιους του Υπουργείου, με την συμμετοχή του Προέδρου της Γενική Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) κ. Γ. Καββαθά και του τότε προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών, Αντιπροσώπων & Εμπόρων Φωτογραφικών Ειδών & Συστημάτων Εικόνας (Σ.Ε.Κ.Α.Φ.) κ. Κ. Τάγκαλου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων επικοινώνησε με επιστολή της με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στις 23 Φεβρουαρίου 2023, ζητώντας διευκρινήσεις σχετικά με τη συγκεκριμένη τροποποίηση χωρίς να λάβει απάντηση. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων για συνάντηση με το αρμόδιο Υπουργείο για το συγκεκριμένο θέμα, μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάποια απάντηση.

Η άρνηση του Υπουργείου να μας δεχτεί σε συνάντηση για το θέμα είναι ύποπτη. Κατόπιν τούτου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων προχωράει άμεσα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και εάν και πάλι δεν υπάρξει αποτέλεσμα θα κλιμακώσει την αντίδραση της με περαιτέρω δράσεις, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Κλάδου και της Ελληνικής Κοινωνίας.

Οι φωτογράφοι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με το μέλλον τους και τα συμφέροντα των Πολιτών της χώρας.

 


Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.