Ενδιαφέρουν

Π.Ο.Φ. – ΣΕΚΑΦ: ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ

Διαβάστε τα πλήρη κείμενα!

Ακολουθούν οι σχετικές ανακοινώσεις (με ημερομηνία 19/7/23) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων και του ΣΕΚΑΦ αναφορικά με το πολύ σημαντικό για τον κλάδο θέμα!


Στις 18 Ιουλίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων μαζί με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών, Αντιπροσώπων και Εμπόρων Φωτογραφικών Ειδών και Συστημάτων Εικόνας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Κώστα Κατσαφάδο, με θέμα τη διαδικασία έκδοσης των νέων δελτίων αστυνομικής ταυτότητας για τους πολίτες.

Την Π.Ο.Φ. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, Ηρακλής Σολιόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Β’, Δημήτρης Κοντσίδης.

Η συνάντηση ορίστηκε μετά από ενέργειες της Π.Ο.Φ. σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Κ.Α.Φ. και αποστολή επιστολών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και κατά την διάρκεια της συζητήθηκε το σημαντικό θέμα της λήψης φωτογραφιών για τις νέες ταυτότητες, μετά και τις εξαγγελίες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Νότη Μηταράκη, για το θέμα.

Ο Υφυπουργός ανέλαβε να διαβιβάσει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τις ανησυχίες και τα αιτήματα της Π.Ο.Φ. και δεσμεύτηκε για εκ νέου συνάντηση, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με σκοπό την επίλυση του σημαντικού αυτού ζητήματος για τον φωτογραφικό κλάδο.

Την συνάντηση στο Υπουργείο ακολούθησε διαδικτυακή ενημέρωση των εκπροσώπων των συλλόγων που ανήκουν στην Π.Ο.Φ.

Η Π.Ο.Φ., η δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των φωτογραφικών ενώσεων της Ελλάδας και μέλος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), συνεχίζει τις ενέργειες της για να προασπίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα του επαγγελματία φωτογράφου στην Ελλάδα.


Σχετικά με το θέμα της ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ, ο ΣΕΚΑΦ θα ήθελε να ενημερώσει για τα παρακάτω:
Σε συνέχεια της κοινής επιστολής ΣΕΚΑΦ ΠΟΦ και των πιέσεών μας, επετεύχθη στις 18/7 συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Κατσαφάδο.
Η συνάντηση ήταν πολύ σημαντική καθώς ήταν η πρώτη επίσημη ενημέρωση και συζήτηση μετά από την επίμαχη ΚΥΑ που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψεων εντός των αστυνομικών τμημάτων. Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΚΑΦ καθώς και το προεδρείο της ΠΟΦ ανέπτυξαν πλήρως τα επιχειρήματα μας από κάθε σκοπιά.
Ο κύριος Υφυπουργός μας άκουσε με μεγάλη κατανόηση και ζήτησε να στείλουμε υπόμνημα με τις θέσεις μας στον Υπουργό και τον Πρωθυπουργό ώστε να ακολουθήσει και δεύτερη συνάντηση για την οποία δεσμεύθηκε.
Μας εξήγησε οτι δεν έχουν παραληφθεί μηχανήματα λήψεως φωτογραφιών, ωστόσο από τη στιγμή που αυτό το ενδεχόμενο παραμένει (σύμφωνα και με την ΚΥΑ), οφείλουμε να συνεχίσουμε την πίεση και την επιχειρηματολογία μας μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής των λήψεων των αστυνομικών ταυτοτήτων στα φωτογραφεία.

  • Δείτε τις εξαγγελίες Μηταράκη εδώ!
  • Δείτε την αντίδραση της ΕΚΦΑ εδώ!


Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;