Νέα

Π.Ο.Φ.: ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

Τα αποτελέσματα της συνάντησης με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

“Υπάρχει σαφής κατεύθυνση, ώστε η λήψη των φωτογραφιών να μη γίνεται από τους επαγγελματίες φωτογράφους” το συμπέρασμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων! 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε (14/2/18) με το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτριο Αναγνωστάκη και τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γεώργιος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Φ. Σπύρος Διαμαντόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Ανδρέας Ανδρεόπουλος. Το παρών έδωσαν επίσης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών, Αντιπροσώπων & Εμπόρων Φωτογραφικών Ειδών & Συστημάτων Εικόνας (ΣΕΚΑΦ) Γιώργος Μαρνελάκης και ο Αντιπρόεδρος Κώστας Τάγκαλος.

Στο σχετικό δελτίο τύπου που μας έστειλε η ΠΟΦ τονίζεται πως:

Μας ανακοινώθηκε ότι (από) το Υπουργείο υπάρχει σαφής κατεύθυνση, ώστε η λήψη των φωτογραφιών να μην γίνεται από τους Επαγγελματίες  Φωτογράφους .

Επικαλούνται λόγους ασφαλείας και οικονομικό κόστος.

Η ΠΟΦ συνεπικουρούμενη από ΓΣΕΒΕΕ και ΣΕΚΑΦ αντέκρουσε τα επιχειρήματα της ασφάλειας  τονίζοντας ότι το ασφαλέστερο δημόσιο έγγραφο το Διαβατήριο, έχει φωτογραφία από τους φωτογράφους.

Επίσης αντέκρουσε και το επιχείρημα του κόστους, εξηγώντας ότι φεύγοντας η φωτογραφία από τους φωτογράφους  θα χαθούν φόροι και ασφαλιστικές εισφορές που θα κληθούν ξανά οι Έλληνες πολίτες να πληρώσουν στο πολλαπλάσιο.

Θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση έχει μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση της μονοπώλησης ενός ακόμη τμήματος της οικονομίας , όσο και την εισροή χρήματος για την αποπληρωμή  των μνημονίων. Θέτουμε μπροστά στις ευθύνες τους το Υπουργείο και την Κυβέρνηση.

Η ΠΟΦ αποφάσισε μια σειρά ενεργειών προκειμένου να ενημερώσει το κοινό και να ανατρέψει μια τέτοια εξέλιξη, η οποία θα είναι καταστροφική για τον κλάδο.

Ενόψει των παραπάνω εξελίξεων, ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες της Βορείου Ελλάδας, η παρουσία τους στην ενημέρωση που θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος του ΔΣ της Π.Ο.Φ. Σπύρος Διαμαντόπουλος την Κυριακή 11 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Porto Palace, με ώρα έναρξης τις 12μμ, στα πλαίσια του 11ου Photonet Show είναι καθοριστικής σημασίας!