Εκθέσεις φωτογραφίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΜΗΝΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: ΕΚΘΕΣΗ POL KURUCZ

Το “The ZONE project” είναι μια σειρά λήψεων όπου η καθεμία ορίζεται από ένα ξεχωριστό σχέδιο και μήνυμα.

Η δεύτερη εβδομάδα του Μήνα Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς  συνεχίζεται με την έκθεση του Γάλλου φωτογράφου Pol  Kurucz.

Από την Παρασκευή 11 Μαΐου έως την Πέμπτη 17 Μαΐου, στο ισόγειο της Νεροτριβής, θα φιλοξενηθεί η έκθεση του Pol Kurucz – kolor collective με θέμα: “The ZONE project” με την ευγενική χορηγία του Antiparos International Photo Festival.

Σε ένα σύντομο βιογραφικό του, ο ίδιος ο φωτογράφος αναφέρει  χαρακτηριστικά:

“Ο Pol γεννήθηκε, με δύο διαφορετικά ονόματα, από Γαλλίδα μητέρα, σε μαιευτήριο στην Ουγγαρία. Η παιδική του υπερκινητικότητα αντιμετωπίστηκε με θέατρο, και μετά το θέατρο αντιμετωπίστηκε με χρηματοδότηση. Μέχρι τα 27 του ήταν διευθύνων σύμβουλος την ημέρα και σκηνοθέτης τη νύχτα. Μετά πήγε συνεχόμενα ταξίδια στο Μπαχρέιν και τη Βραζιλία, σε εταιρικά νησιά και φαβέλες. Ταξίδεψε στις ακτές της βιομηχανίας ενηλίκων και του ακτιβιστικού φεμινισμού και ξεκίνησε μια καθώς πρέπει απώλεια χρημάτων μετατρέποντας σε εστιατόριο το indie art υπόγειό του. Μετά πέθανε ξαφνικά από παραλογισμό. Ο Pol ξαναγεννήθηκε το 2015 και συνένωσε τα δύο ονόματά του και τις αντιφατικές του ζωές σε μία, στην οποία ο παραλογισμός έχει νόημα. Σήμερα εργάζεται πάνω σε projects εκκεντρικής μόδας και υψηλής τέχνης από το studio του στο Sao Paulo. Οι φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε πάνω από εκατό εκδόσεις, μεταξύ των οποίων είναι οι: Vogue, ELLE, Glamour, The Guardian (Arts), Adobe Create, Hunger TV, Sleek και Nylon.

Το “The ZONE project” ξεκίνησε το 2015 από τον Kurucz και την κολεκτίβα Kolor Art από την Βραζιλία. Είναι μια σειρά από φωτογραφίες που η καθεμία ορίζεται από ένα ξεχωριστό σχέδιο και μήνυμα. Η φωτογράφιση έγινε στο στούντιο της κολεκτίβας στην καρδιά του Ρίο ντε Τζανέιρο σε ένα αποκαλυπτικό προαστιακό περιβάλλον όπως αυλές, γέφυρες και άλλα χαρακτηριστικά σημεία. Το πρότζεκτ όλο είναι εμπνευσμένο από πραγματικά κοινωνικά θέματα, την Βραζιλιάνικη ντραγκ σκηνή, τους ντόπιους σχεδιαστές μόδας και καλλιτέχνες.

  • Εγκαίνια: Παρασκευή 11 Μαΐου, στις 19:30