Εκθέσεις φωτογραφίας

ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΛΕΙΣΤΡΟ ΕΚΘΕΤΕΙ ΣΤΟ CINEMARIAN!

Διάρκεια: Σάββατο 5 ως Δευτέρα 7 Ιουνίου (ώρες: 18:00 – 22:00)

Η έκθεση ήταν προγραμματισμένη αρχικά για το Σεπτέμβριο του 2020 στο Cinemarian και στη συνέχεια για το Νοέμβριο στο «Διαμαντάκι» του Ιάκωβου Μυλωνά, αλλά λόγω κορωνοϊού αναβλήθηκε… Αυτός είναι ο τρίτος και τυχερός της προγραμματισμός!

18 φωτογράφοι – νέοι αλλά και πιο παλιοί μαθητές- των τμημάτων φωτογραφίας αρχάριων και προχωρημένων του Ανδρέα Κατσικούδη παρουσιάζουν τις καλύτερες φωτογραφίες τους και σας προσκαλούν να τους γνωρίσετε.

Μελαγχολικά αστικά τοπία, ελληνική φύση λουσμένη στο φως, κλειστοφοβικά noir σκηνικά, σκηνοθετημένη φωτογραφία, φωτογραφία δρόμου, έγχρωμες εικόνες σε αντιπαραβολή με ασπρόμαυρες, απλή καταγραφή της ομορφιάς κι από την άλλη στημένα θέματα με κρυμμένα νοήματα… Δηλαδή, η έκθεσή μας δεν έχει θέμα. Το θέμα της είναι το πάθος μας για φωτογραφία!

Οι φωτογραφίες είναι προς πώληση στη συμβολική τιμή των 10€ και τα έσοδα θα δοθούν στο σύλλογο Αμυμώνη, ο οποίος  εδώ και 27 χρόνια, εξυπηρετεί παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, παρέχοντας εκπαίδευση και θεραπείες στους ωφελούμενους και συμβουλευτική υποστήριξη στις οικογένειες τους.

Εκθέτουν οι φωτογράφοι

Κώστας Γαλάνης, Σοφία Γιαννοπούλου, Θανάσης Δουβαλόπουλος, Όλγα Δαβράζου, Χριστίνα Δόμινου, Νίκος Καψιάνης, Όλγα Κονιδάρη, Αγγελική Κούντζου, Έλενα Μάμουνα, Δήμητρα Μόκκα, Νινέττα Μόρδου, Μάκης Ντόβολος, Je_on Papageorgiou , Σωτήρης Πετρουλάκης, Λευτέρης Πολυχρονίδης, Νίκος Σιδέρης, Κώστας Σταμπάνης, Vilma Rodiu.

  • Διάρκεια: Σάββατο 5 – Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021, 18:00 – 22:00
  • Χώρος: Cinemarian – Σισμάνη 16, Νέος Κόσμος (πλησίον μετρό ΦΙΞ, χάρτης)
  • Είσοδος: Ελεύθερη
  • Διοργάνωση: ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΛΕΙΣΤΡΟΔιάφραγμα 26, Cinemarian
  • Συντονισμός έκθεσης και αφίσα: Έλενα Μάμουνα        
  • Επιμέλεια: Ανδρέας Κατσικούδης    
  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Κώστας Σταμπάνης
 


Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.