Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί

“PORTRAIT”: ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ!

Πώς τα πήγατε αντιμετωπίζοντας το δημοφιλέστερο, ίσως, φωτογραφικό είδος;

Ο διαγωνισμός αυτός, με θέμα το πορτρέτο, ξεπέρασε κάθε προσδοκία όσον αφορά την ποσότητα και την ποιότητα των συμμετοχών, γεγονός που κατέστησε ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της κριτικής επιτροπής.

Ας δούμε τις επιλογές της!

1ος νικητής – Charie

Charie

Ιδιαιτέρως εκφραστική λήψη σε όλα της τα στοιχεία. Η στάση και το βλέμμα, τόσο ως προς το χρώμα όσο και ως προς την ένταση, αιχμαλωτίζουν αμέσως τον θεατή. Την δύναμη της εικόνας εντείνει και η ενδιαφέρουσα υφή του δέρματος της γυναίκας με τις ελαφριές φακίδες, ενώ η ασπρόμαυρη απόδοση προσδίδει το παραπάνω στοιχείο “ρομαντισμού” που αναδεικνύει τελικά την εικόνα. Εξαιρετική και η επιλογή της γωνίας λήψης, που σαφώς ενθάρρυνε την ένταση του βλέμματος.

2ος νικητής – Θεόδωρος Χατζόπουλος

Θεόδωρος Χατζόπουλος

“Κινηματογραφικής” αναφοράς εικόνα, με έντονο το στοιχείο της υποβόσκουσας αίσθησης της κίνησης, του ταξιδιού κι ενός ρομαντισμού που κυρίως δυναμώνει χάρη στην έκφραση της γυναίκας με το φευγαλέο βλέμμα και τα μισάνοιχτα χείλη, αλλά και τις αντανακλάσεις επάνω στο τζάμι μπροστά της. Και σε αυτή την περίπτωση, η απόδοση σε ασπρόμαυρο ενισχύει τόσο την πιο καλλιτεχνική όσο και την πιο “ποιητική” αίσθηση της εικόνας.

3ος νικητής – Mιχάλης

Mιχάλης

Αν και πρόκειται για ένα αρκετά κλασικό φωτογραφικό πείραμα, ωστόσο η εικόνα είναι άκρως επιτυχημένη και εκφραστική, επιτυγχάνοντας να αποδώσει και μια ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα αλλά και την ίδια την ομορφιά της γυναίκας. Η προσθήκη στην εικόνα του τζαμιού, με την υγρασία, απαλύνει τη μορφή της γυναίκας πίσω από αυτό, ενώ το σταδιακό “σβήσιμο” της έντασης, με τη σκιά στα δεξιά, προσδίδουν και ένα στοιχείο “σκηνοθεσίας” που αναδεικνύει το πιο φωτεινό τμήμα της ακόμη περισσότερο.

Best of the Rest

  • Oι νικητές του διαγωνισμού έχουν ανακοινωθεί στο τ. 183 του Photonet.