Software & Apps

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ!

Το νεό Luminar 4 φιλοδοξεί να μας προσφέρει συναρπαστικές δυνατότητες!

Η εταιρία Skylum συνεχίζει να εκπλήσει με τις ανακοινώσεις της για τη νέα (4η) έκδοση του προγράμματος Luminar, το οποίο έχει βραβευτεί ως EISA PHOTO SOFTWARE 2019-2020! 

Είχα τη χαρά να παρακολουθήσω το ιντερνετικό σεμινάριο που προετοίμασε η εταιρία για δημοσιογράφους, με τον έμπειρο σε θέματα διδασκαλίας Richard Harrington, καθώς και να συμμετέχω στην έκδοση beta του προγράμματος. Τα νέα εξελιγμένα εργαλεία που θα δουλεύουν αυτοματοποιημένα με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), έχουν ήδη τινάξει το hype στον αέρα!

Ας δούμε αναλυτικά τα εργαλεία που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί:

1. AI Sky Replacement

Το εργαλείο αυτό στην πραγματικότητα είναι ένα φίλτρο το οποίο αναγνωρίζει ταχύτατα και αυτοματοποιημένα την επιφάνεια του ουρανού στις φωτογραφίες και δημιουργεί μια κρυφή μάσκα. Έτσι, ο χρήστης, χωρίς καθυστερήσεις ή την ανάγκη εργαλείων επιλογής (π.χ. Lasso Tool) και χωρίς τη χρήση πολλαπλών layers, μπορεί να αντικαταστήσει τον ουρανό μιας λήψης του με έναν εντελώς διαφορετικό (και προφανώς πολύ πιο ενδιαφέροντα), σε μερικά μόλις δευτερόλεπτα! Η αντικατάσταση μάλιστα είναι τόσο επιτυχημένη ώστε οι (νέοι) χρωματικοί τόνοι του ουρανού αντανακλούν στην επιφάνεια των υπόλοιπων στοιχείων της φωτογραφίας, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο ένα πολύ ικανοποιητικό και ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

2. AI Structure tool

Το δεύτερο καινοτόμο εργαλείο έρχεται να προσδώσει μεγαλύτερη λεπτομέρεια στην υφή των αντικειμένων μιας φωτογραφίας. Aναγνωρίζει θέματα όπως ανθρώπους, πρόσωπα, δέρμα, ουρανό, κτίρια και άλλα, και προσθέτει υφή με αυτοματοποιημένες ρυθμίσεις, ξεχωριστά για το καθένα. Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν τη βελτίωση του dynamic range, την προσθήκη υφής και του τονισμού του clarity της εικόνας. Όλα αυτά, χωρίς φυσικά να αποδίδει ή να προσθέτει θόρυβο, φως στα περιγράμματα (αγγλ. halos) ή ενοχλητικά pixels.

3. AI Skin Enhancer & Portrait Enhancer

Χάρη στην τεχνολογία AI, το Luminar 4 αναγνωρίζει αυτόματα τα πρόσωπα και το δέρμα. Το AI Skin Enhancer επιτρέπει στους χρήστες να απομακρύνουν αυτόματα διάφορες ατέλειες του δέρματος, όπως ακμή, φακίδες και περιττά κιλά, δίνοντας ταυτόχρονα μια λεία αίσθηση στο δέρμα. Επιπλέον, διατηρούνται οι πόροι του δέρματος και άλλες μικρές λεπτομέρειες όπως τα μαλλιά και οι βλεφαρίδες, έτσι ώστε το δέρμα να φαίνεται φυσικό.

Όσον αφορά το εργαλείο Portrait Enhancer, εμπεριέχει ένα σύνολο οκτώ υπο-εργαλείων που ενεργοποιούνται με τη χρήση απλών slide bars. Εδώ μπορεί κανείς να βρεί τις κατάλληλες ρυθμίσεις για την αφαίρεση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, το φωτισμό του προσώπου ή τη βελτίωση του όγκου των ματιών και του τονισμού του εσωτερικού της ίριδας κάνοντας πιο εκφραστικά τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας AI τα εργαλεία δουλεύουν άμεσα και στοχευμένα για κάθε μέρος του προσώπου ξεχωριστά. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι και τα δύο εργαλεία πορτρέτου που αναφέρθηκαν έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν άψογα με φώτια στούντιο, εξωτερικό φλας αλλά και με φυσικό φωτισμό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΜΕΣΩ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ
Με το Νίκο Κατσουλώτο: Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 – Ώρα έναρξης: 6μμ – Διάρκεια: 120’ – Κόστος: 25€. Δήλωσε τώρα συμμετοχή!

Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   



Aρθρογράφος

Νίκος Κατσουλώτος

Διδάκτορας Ψηφιακών Τεχνών, με ειδίκευση στο cinemagraph (Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Εφαρμοσμένες Τέχνες, με θέμα την πολιτική αφίσα (Ακαδημία Τεχνών του Νόβι Σαντ). Είναι Πτυχιούχος Γραφιστικής από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και συνεργάτης της Νexus Publications AE από το 2009, ως graphic designer και αρθρογράφος. Έχει συγγράψει τα βιβλία "Photoshop ...απλά!" και "Cinemagraph" που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας. Από το 2019 είναι contributing writer στην "ΗuffPost Greece" και συνεργάτης της "Εφημερίδας των Συντακτών". Από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2022 εργάστηκε ως Εκπαιδευτής στο Τμήμα «Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων» του Δημοσίου ΙΕΚ Αμπελοκήπων. Από τον Οκτώβριο του 2022, διδάσκει στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;