Νέα

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ

Τα εξώφυλλα των σημερινών εφημερίδων του Ην. Βασιλείου είναι αφιερωμένα στη γυναίκα που βασίλεψε στη χώρα από τις 6 Φεβρουαρίου 1952, όταν ήταν μόλις 25 ετών, μέχρι και χτες 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Σύσσωμος ο Τύπος της Βρετανίας προβάλει σχεδόν αποκλειστικά στα πρωτοσέλιδά του την είδηση του χτεσινού θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, η κηδεία της οποίας θα πραγματοποιηθεί δέκα μέρες μετά τον θάνατό της στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ, προτού ταφεί στη βασιλική κρύπτη στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, δίπλα στο σύζυγό της Φίλιππο.

Eντυπωσιακό είναι το γεγονός πώς σε τέσσερις από τις εφημερίδες (Times, Guardian, i, Daily Star) έχει επιλεγεί το ίδιο (επιχρωματισμένο) πορτρέτο της στέψης της, που είχε ληφθεί το 1952 από τον Cecil Beaton.

The Times front page

The Daily Mail front page

The Daily Telegraph front page

The Guardian front page

The Mirror front page

The Sun front page

The i front page

The Daily Express front page

The Daily Star front page

…ως επίλογο επιλέξαμε ένα video που θυμίζει πως η εκλιπούσα, παρότι υπήρξε εγκλωβισμένη στις τυπικότητες αυστηρών πρωτοκόλλων επί δέκα σχεδόν δεκαετίες, ήξερε την αξία μιας καλής ατάκας που ήταν σε θέση να προκαλέσει (έστω φευγαλέα) μια ρηγμάτωση στη σοβαροφάνεια μέσα από ένα συχνά αδιόρατο χαμόγελο.

Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Η Ελισάβετ ποζάρει χαμογελαστή εν έτει 1928, στα δύο της μόλις χρόνια (πηγή: Instagram / @theroyalfamily.uk)

 


Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.