Ενδιαφέρουν Νέα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

NAI και OXI σε απόσταση αναπνοής!

Οι έρευνες της Public Issue για το site της Αυγής, της GPO για το Mega και της Alco για το www.protothema.gr εκτιμούν πως οδηγούμαστε σε μια απολύτως οριακή, ως προς τα αποτέλεσμα, ψηφοφορία!

Συγκεκριμένα, η έρευνα της Public Issue του Γιάννη Μαυρή, η οποία διενεργήθηκε από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου σε δείγμα 1.053 ατόμων, για το site της Αυγής κατέγραψε πως στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 0,5% το “Όχι”. Ωστόσο, αν συνεκτιμηθεί στην πρόθεση ψήφου η πιθανή ψήφος των αναποφάσιστων, τα αποτελέσματα μεταβάλλονται οριακά μεν, αλλά αρκετά για να αλλάξει ο νικητής, καθώς το “Ναι” φαίνεται να προηγείται με 0,5%.

Στην πρόθεση ψήφου το “Όχι” έχει 43%, το “Ναι” έχει 42,5%, οι αναποφάσιστοι είναι 9%, δεν θα ψηφίσει το 3,5%, λευκό/άκυρο είναι 1%, και δεν γνωρίζουν/δεν απαντούν 1%. Στην πρόθεση ψήφου, με πιθανή ψήφο των αδιευκρίνιστων, το “Όχι” έχει 45%, το “Ναι” έχει 45,5%, οι αναποφάσιστοι είναι 3,5%, δεν θα ψηφίσει το 4%, λευκό/άκυρο είναι 1,5% και δεν γνωρίζουν/δεν απαντούν 0,5%.

Referendum Poll - Avgi

Παρόμοια είναι η διαφορά μεταξύ του “Ναι” και του “Όχι” για το δημοψήφισμα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η GPO για το MEGA, από την 1η έως την 3η Ιουλίου, σε πανελλαδικό δείγμα 2.453 ατόμων. Οι πολίτες δηλώνουν πως θα ψηφίσουν σίγουρα ή προσανατολίζονται προς το “Ναι” σε ποσοστό 44,1%, ενώ σίγουρα ή μάλλον “Όχι” επιλέγει το 43,7%.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη σε ποσοστό 75,2%, ενώ το “Όχι” επιλέγει το 23,5%.

Referendum Poll - Mega

Σκληρό ντέρμπι, με μικρό προβάδισμα του «Ναι», καταγράφει και η μεγάλη δημοσκόπηση της Alco για το www.protothema.gr.  Στην πρόθεση ψήφου της έρευνας, η οποία διενεργήθηκε το τελευταίο τριήμερο (1η με 3 Ιουλίου) σε δείγμα 1400 ψηφοφόρων, το 41,7% δηλώνει ότι θα ψηφίσει «Ναι», ποσοστό το οποίο είναι μόλις κατά 0,6% υψηλότερο από εκείνους που προτιμούν το «Όχι», το οποίο επιλέγεται από το 41,1% των ερωτηθέντων. Στο 10,7% ανέρχεται το ποσοστό των αναποφασίστων, ενώ 4,1% δηλώνει ότι θα απέχει από την κάλπη και 2,4% θα προτιμήσει το λευκό.

Η διαφορά ανάμεσα στο «Ναι» και στο «Όχι» φαίνεται να βαίνει μειούμενη, καθώς στην αντίστοιχη έρευνα της Alco που ολοκληρώθηκε μια μέρα νωρίτερα, η διαφορά ήταν στο 1,3%, γεγονός που δείχνει ότι μέσα σε ένα 24ωρο υπήρξε ελαφρά μεταστροφή που έκλεισε την ψαλίδα και έκανε ακόμη πιο αμφίρροπη την έκβαση του δημοψηφίσματος.

Referendum Poll - Proto Thema

Δείτε  τι δείχνουν οι πανελλαδικές έρευνες της Alco για το Έθνος

και του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας για το πρακτορείο Bloomberg

που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα

 εδώ