Νέα Νέα μοντέλα

RICOH GR II

Συνδυάζοντας το μικρό μέγεθος με την υψηλή ποιότητα εικόνας.

Μία νέα high end ψηφιακή φωτογραφική μηχανή compact από την Ricoh, με μεγάλο αισθητήρα εικόνας. Η GR II είναι το πρώτο μοντέλο της σειράς με υποστήριξη λειτουργιών Wi-Fi και NFC.

To νέο μοντέλο συνδυάζει άριστα το μικρό μέγεθος με την υψηλή ποιότητα και τις ευκρινείς εικόνες, και φαντάζει ιδανική για φωτογραφία δρόμου. Το μέγεθος του αισθητήρα είναι όμοιο με αυτό που είναι εγκατεστημένο στις φωτογραφικές μηχανές PENTAX DSLR. Παρέχει επίσης δυνατότητες ασύρματου χειρισμού και μεταφοράς εικόνων μέσω smartphone.

RICOH GR II

Διάδοχος της GR (η οποία ανακοινώθηκε το Μάιο του 2013), η GR II κληρονομεί όλα τα χαρακτηριστικά της σειράς GR καθώς και την πλήρη ισορροπία ανάμεσα στην ποιότητα εικόνας και τη φορητότητα. Είναι επίσης η πρώτη μηχανή της σειράς GR, που διαθέτει τεχνολογίες για τον ασύρματο χειρισμό από smartphones και άλλες φορητές συσκευές μέσω του Wi-fi και του NFC (Near Field Communication). Επίσης παρέχει εξαιρετικά βασικά χαρακτηριστικά όπως: φακό υψηλής απόδοσης (ο καλύτερος της σειράς GR) μεγάλο αισθητήρα CMOS APS-C και τον μηχανισμό απεικόνισης GR ENGINE V της σειράς GR υψηλών επιδόσεων. Η απεικονιστική ισχύς του έχει αναβαθμιστεί περαιτέρω με τον επαναπρογραμματισμό του αλγόριθμου της ισορροπίας του λευκού χρώματος, για την μέγιστη ακρίβεια του AWB (Αυτόματη ισορροπία λευκού) και την τελειοποίηση του προγράμματος διόρθωσης του θορύβου στις υψηλές ευαισθησίες. Επίσης φιλοξενεί μία ευρύτερη ποικιλία λειτουργιών όπως είναι τα νέα έξι εφέ και η λειτουργία ασύρματης εξωτερικής μονάδας φλας.

Ricoh GR II (BACK)

Ricoh GR II (TOP)Η GR II παρέχει στο χρήστη δύο εφαρμογές για την υποστήριξη διαφορετικών στιλ φωτογράφισης: Το GR Remote που είναι μία νέα εφαρμογή ειδικά για την GR II, και επιτρέπει τη ρύθμιση των διάφορων εντολών χρησιμοποιώντας την οθόνη ενός smartphone ή ενός tablet, όπως ακριβώς στην οθόνη της φωτογραφική μηχανής, και μία εφαρμογή Image Sync που χρησιμοποιείται στις φωτογραφικές μηχανές DSLR PENTAX για την μετάδοση και αναπαραγωγή των αρχείων σε μία άλλη συσκευή.

Kύρια Χαρακτηριστικά

H GR II διαθέτει έναν υψηλής απόδοσης φακό GR με εστιακή απόσταση 28mm (σε φορμά 35mm). Αυτός ο φακός ενσωματώνει δύο ασφαιρικά οπτικά στοιχεία υψηλής ακρίβειας και ένα οπτικό στοιχείο διασποράς για την ελαχιστοποίηση των παραμορφώσεων και των χρωματικών εκτροπών, ενώ αναπαράγει εικόνες υψηλής αντίθεσης και ευκρίνειας ακόμα και στα άκρα του.

Επίσης διαθέτει μεγάλο αισθητήρα CMOS APS-C με περίπου 16.2 ενεργά ΜΡ, που εξασφαλίζει εικόνες υπέρ-υψηλής ανάλυσης. Η περιοχή απεικόνισης είναι ίδια με αυτή που χρησιμοποιείται στις φωτογραφικές μηχανές PENTAX DSLR. Με τη συνεργασία του μεγάλου αισθητήρα εικόνας και του μηχανισμού απεικόνισης GR ENGINE V, η GR II παρέχει ευαισθησία που φτάνει τα 25.600 ISO. Η απουσία του φίλτρου anti-aliasing ενισχύει την ανάλυση και βελτιστοποιεί το δυναμικό του φακού, χαρίζοντας πολύ ευκρινείς εικόνες με υψηλή ποιότητα ακόμα και στα άκρα.

Ricoh GR II - Photo by Mitsuo Suzuki

Mitsuo Suzuki: ενδεικτική λήψη με τη νέα GR II.

H GR II είναι εξοπλισμένη με λειτουργίες Wi-Fi για ασύρματη σύνδεση με συσκευές όπως smartphones και tablets. Είναι επίσης συμβατή με την τεχνολογία NFC (Near Field Communication) για εύκολη σύνδεση με φορητές συσκευές.

Το υψηλής ταχύτητας σύστημα αυτόματης εστίασης της GR II αιχμαλωτίζει το θέμα σε μόλις 0,2 δευτερόλεπτα, χάρη στην βελτιστοποίηση του μηχανισμού κίνησης του φακού, τον αλγόριθμο του AF και την αναγνώριση των δεδομένων εικόνας πολύ υψηλής ταχύτητας. Παρέχει επίσης γρήγορο χρόνο εκκίνησης: περίπου ένα δευτερόλεπτο! Χάρη στην αυξημένη χωρητικότητα του buffer συλλαμβάνει μέχρι 10 συνεχόμενες εικόνες σε αρχείο RAW. Ακόμα και όταν η GR II βρίσκεται στην λειτουργία αναπαραγωγής, ο χρήστης μπορεί με το πάτημα του κουμπιού της απελευθέρωσης του κλείστρου στην μισή διαδρομή να ενεργοποιήσει την λειτουργία λήψης.

Τέλος, η GR II παρέχει συνολικά 17 εφέ, τα οποία επιτρέπουν στο χρήστη να εφαρμόσει εντός της μηχανής την επεξεργασία των εικόνων με σκοπό την δημιουργία του επιθυμητού αποτελέσματος. Έχουν προστεθεί έξι λειτουργίες εφέ, συμπεριλαμβανομένης της σαφήνειας και της λάμψης (Clarity, Brilliance) επιτρέποντας στο χρήστη να ρυθμίσει κάποιες παραμέτρους. Το επιθυμητό εφέ μπορεί να οριστεί με το πάτημα του πλήκτρου εφέ (Effect) στην πλαϊνή πλευρά της μηχανής.

Ricoh GR II - Photo by Mitsuo Suzuki

Mitsuo Suzuki: ενδεικτική λήψη με τη νέα GR II.