Νέα μοντέλα

RICOH THETA V

Καταγράφει βίντεο 4Κ 360 μοιρών με περιμετρικό ήχο!

Από το 2013 όταν η RICOH THETA κυκλοφόρησε στην αγορά ως η πρώτη κάμερα που απαθανατίζει φωτογραφίες 360 μοιρών με μία μόνο λήψη, χρησιμοποιήθηκε σε ποικίλες εφαρμογές ως ένα εργαλείο απεικόνισης πλήρως σφαιρικών φωτογραφιών.

Αυτή η τεχνολογία 360 μοιρών που υπερβαίνει τη συμβατική έννοια της φωτογραφίας, αναφέρεται ως σύνθεση λήψης και επιτρέπει στον χρήστη να αιχμαλωτίσει εικόνες με ατμόσφαιρα 360 μοιρών ώστε όσοι τις βλέπουν να μπορέσουν να εμπειρευτούν την ίδια ατμόσφαιρα στο μέλλον ενώ οι φίλοι και οι συγγενείς που βρίσκονται μακριά να νιώσουν σαν να βρίσκονταν στο ίδιο μέρος μαζί με τον χρήστη. Επιπλέον, εξαιτίας της ταχείας ανάπτυξης της αγοράς σχετικά με την εικονική πραγματικότητα (VR), της αύξησης των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης που υποστηρίζουν φωτογραφίες 360 μοιρών και της ανάγκης φωτογραφιών 360 μοιρών στον επιχειρηματικό κόσμο, η ζήτηση των συσκευών που παράγουν σφαιρικές φωτογραφίες αναμένεται να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο στο εγγύς μέλλον.

Η  THETA V, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην πρόσφατη IFA σχεδιάστηκε με τη σκέψη να είναι μικρή και ελαφριά ώστε να μεταφέρεται εύκολα, οπουδήποτε. Επιπλέον, προσφέρει μεταφορά δεδομένων σε υψηλή ταχύτητα ώστε να μπορεί να επεξεργαστεί άνετα μεγάλο όγκο δεδομένων, καταγραφή περιμετρικού ήχου 360° υψηλής ποιότητας και βίντεο 4K 360 μοιρών. Η κάμερα μπορεί να συνδεθεί με συσκευές που υποστηρίζουν τεχνολογία Bluetooth ή ασύρματο δίκτυο LAN για ευέλικτη χρήση σύμφωνα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Ακόμη, διαθέτει ένα εξαιρετικά επεκτάσιμο λειτουργικό σύστημα ώστε να δέχεται μελλοντικές βελτιώσεις μέσω αναβαθμίσεων του λογισμικού. Ως αποτέλεσμα ο χρήστης έχει πάντα μια ενημερωμένη κάμερα υψηλών προδιαγραφών.

Βασικά Χαρακτηριστικά

  • Φωτογραφίες και βίντεο 360 μοιρών υψηλής ευκρίνειας

Τόσο η ποιότητα εικόνας των φωτογραφιών όσο και του βίντεο έχουν βελτιωθεί σημαντικά ενώ η κατανάλωση μπαταρίας έχει μειωθεί υιοθετώντας έναν νέο αισθητήρα εικόνας που υποστηρίζει ανάγνωση δεδομένων εικόνας σε υψηλή ταχύτητα και την πλατφόρμα  Qualcomm με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon. Επιπλέον, έχει αλλάξει πλήρως η ακρίβεια έκθεσης και ο αλγόριθμος ισορροπίας λευκού με την αξιοποίηση της τεχνολογίας επεξεργασίας εικόνας που καλλιεργείται μέσω της ανάπτυξης φωτογραφικών μηχανών υψηλής απόδοσης, που περιλαμβάνουν τις κάμερες DSLR της Ricoh καθώς και την GR. Επίσης, μέσω πραγματοποίησης συντονισμού εξασφαλίζεται, σύμφωνα με την εταιρία, ακριβής και φυσική απεικόνιση σφαιρικών φωτογραφιών 360 μοιρών υψηλής ευκρίνειας, με παραγωγή αρχείου 14 ΜΡ για σταθερές εικόνες ακόμη και όταν χρησιμοποιείται η λειτουργία αυτόματης λήψης.

Ο χρήστης μπορεί να ανεβάσει απευθείας τις σφαιρικές φωτογραφίες που έχει τραβήξει με την κάμερα στο Facebook και το LINE, ή στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα theta360.com και να τις κοινοποιήσει στα social networks όπως το Twitter και το Tumblr. Ειδικά “κροπαρισμένες” εικόνες μπορούν να κοινοποιηθούν στο Instagram. Επίσης είναι δυνατή η υποβολή σφαιρικών βίντεο στο κανάλι 360 του YouTube και  εικόνων στο Google Maps.

  • Βίντεο 4K 360 μοιρών υψηλής ευκρίνειας

Η κάμερα μπορεί να καταγράψει ομαλό βίντεο υψηλής ευαισθησίας στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο και σε ανάλυση 3840 x 1920 pixels, το οποίο είναι ισοδύναμο με 4K. Ο χρήστης μπορεί να απολαύσει μεγαλύτερο ρεαλισμό δημιουργώντας βίντεο εικονικής πραγματικότητας (VR) και βλέποντάς τα σε μεγάλη οθόνη. Επιπρόσθετα  εκτός  από το γεγονός ότι υποστηρίζει τη μορφή αρχείου H.264 για την καταγραφή βίντεο, υποστηρίζει και  το πιο πρόσφατο πρότυπο συμπίεσης αρχείων βίντεο H.265.

  • Καταγραφή περιμετρικού ήχου 360 μοιρών για απόλυτα ρεαλιστική αναπαραγωγή

Η κάμερα διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο 4 καναλιών που υποστηρίζει περιμετρική καταγραφή ήχου. Η καταγραφή ήχου από όλες τις κατευθύνσεις, όχι μόνο οριζοντίως αλλά και καθέτως καθιστά δυνατή την αναπαραγωγή του ήχου και του βίντεο όπως ακριβώς ήταν στο περιβάλλον όπου έγινε η λήψη του βίντεο, συνδέοντας το βίντεο 360 μοιρών μαζί με τον ήχο. Επιπλέον, το εξειδικευμένο προαιρετικό αξεσουάρ “3D Microphone TA-1” το οποίο  είναι προγραμματισμένο να λανσαριστεί ταυτόχρονα με την κάμερα, επιτρέπει στον χρήστη να καταγράφει φυσικούς ήχους με μεγάλο όγκο πληροφοριών σε χαμηλή έως υψηλή συχνότητα.

Μεταφορά δεδομένων σε υψηλή ταχύτητα

Η ταχύτητα επικοινωνίας είναι τώρα γύρω στις 2.5 φορές γρηγορότερη σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα, χάρη στη βελτίωση της μονάδας ασύρματης επικοινωνίας και την αύξηση της ταχύτητας επεξεργασίας δεδομένων. Η αλλαγή σε υψηλότερες αναλύσεις συνοδεύεται από μεγαλύτερο όγκο δεδομένων εικόνας που η κάμερα πλέον μπορεί άνετα να αναγνώσει και να μεταφέρει σε άλλες συσκευές.

Remote PlaybackRi

Η λειτουργία “Remote Playback” για βίντεο 360 μοιρών είναι εγκατεστημένη στην κάμερα. Χρησιμοποιώντας μια συσκευή δέκτη γενικής χρήσεως όπως ένα συμβατό ασύρματο αντάπτορα οθόνης είναι δυνατή η αναπαραγωγή φωτογραφιών και βίντεο 360 μοιρών ενώ βρίσκονται ακόμη αποθηκευμένα μέσα στην κάμερα. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη  να απολαύσει εντυπωσιακά βίντεο 360 μοιρών σε μεγάλη οθόνη ή σε προτζέκτορα χρησιμοποιώντας μόνο την κάμερα.

Διπλή επικοινωνία μέσω Bluetooth and ασύρματου δικτύου LAN

Η κάμερα μπορεί να είναι μόνιμα συνδεδεμένη με ένα smartphone μέσω Bluetooth χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Μέσω του smartphone μπορεί ο χρήστης να τραβήξει φωτογραφίες και να ενεργοποιήσει την κάμερα από την εφαρμογή όταν βρίσκεται σε λειτουργία ύπνου. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η χρηστικότητα της κάμερας. Χρησιμοποιώντας την ασύρματη σύνδεση LAN, ο χρήστης μπορεί να αξιοποιήσει όλες οι λειτουργίες της κάμερας όπως τη ζωντανή αναπαραγωγή στο smartphone και τη μεταφορά εικόνων. Επίσης, μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στη σύνδεση μέσω Bluetooth ή ασύρματου LAN ανάλογα με τις ανάγκες της φωτογράφισης.

Χρησιμοποιώντας plug-ins μπορούν να προστεθούν νέες λειτουργίες

Χρησιμοποιώντας το λειτουργικό σύστημα Android ο χρήστης έχει την ελευθερία να επεκτείνει τις δυνατότητες της κάμερας. Υιοθετώντας ποικίλα plug-ins όπως τη λειτουργία “external memory recording” που βρίσκεται υπό κατασκευή, συμπεριλαμβανομένης της νέας λειτουργίας “Remote Playback”, ο χρήστης μελλοντικά θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την κάμερά του με νέους τρόπους όπως να εναλλάξει ρυθμίσεις και να χρησιμοποιήσει νέες λειτουργίες μέσω της εφαρμογής στο smartphone του. Ένα περιβάλλον όπου θα μπορούν διάφοροι προγραμματιστές να προσθέσουν και να χρησιμοποιήσουν νέα plug-ins έχει προγραμματιστεί για το εγγύς μέλλον.

Προγραμματισμένες μελλοντικές αναβαθμίσεις

Η κάμερα έχει εξαιρετική επεκτασιμότητα που επιτρέπει τακτικές βελτιώσεις μέσω αναβαθμίσεων του λογισμικού της εφαρμογής.

Υποστήριξη  live streaming βίντεο 360 μοιρών σε ανάλυση 4K

Η κάμερα υποστηρίζει ζωντανή μετάδοση των σφαιρικών εικόνων σε υψηλή ανάλυση 4Κ. Έτσι όλοι μπορούν να μοιράζονται μέσω Internet την ατμόσφαιρα σαν να βρίσκονται στη τοποθεσία όπου ο χρήστης καταγράφει το βίντεο.

Λοιπά χαρακτηριστικά

・Διαθέτει εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα κλείστρου  μέχρι και 1/25000 sec.

・Υποστηρίζει λήψεις υψηλής ευαισθησίας με ISO3200 (χρησιμοποιώντας χειροκίνητη λειτουργία σε σταθερές φωτογραφίες).

・Μεγάλη εσωτερική μνήμη περίπου 19 GB με την οποία μπορούν να γίνουν περίπου 4,800 λήψεις σταθερών εικόνων.

・Η εφαρμογή THETA+ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επεξεργασία σταθερών εικόνων και εξαγωγή δεδομένων εικόνας για εκτύπωση.

・Η εφαρμογή THETA+ Video είναι μια εξειδικευμένη εφαρμογή για smartphone με την οποία γίνεται επεξεργασία των βίντεο 360 μοιρών.

・Αυξημένη ακρίβεια για επεξεργασία επάνω/κάτω διόρθωσης χρησιμοποιώντας το συνδυασμό ενός νέου γυροσκοπικού αισθητήρα και ενός εσωτερικού αισθητήρα επιτάχυνσης.

・Το ελάχιστο διάστημα σε διαλειμματική φωτογράφιση έχει μειωθεί στα 4 δευτερόλεπτα, περίπου ο μισός χρόνος σε σχέση με άλλα συμβατικά μοντέλα.

・Χρησιμοποιώντας την υποβρύχια θήκη (πωλείται χωριστά), ο χρήστης μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο 360 μοιρών σε βάθος μέχρι και 30 μέτρα.