Ενδιαφέρουν Νέα

“ΙΧΝΗ ΚΑΙ ΕΡΕΙΠΙΑ”: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

Το περιεχόμενο θα επικεντρωθεί στη φωτογράφιση ερειπίων και αρχαιολογικών χώρων.

Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Κύκλο, οργανώνει στους Δελφούς από την Παρασκευή 20 έως και τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 σεμινάριο με θέμα “Ίχνη και Ερείπια”. Θα διδάξει ο Πλάτων Ριβέλλης και θα έχει συνολική διάρκεια 12 ώρες, 17.00-20.00 καθημερινά.

Το περιεχόμενο του σεμιναρίου θα επικεντρωθεί στη φωτογράφιση ερειπίων και αρχαιολογικών χώρων, μέσω της οποίας θα επιχειρηθεί η επισήμανση της σχέσης της φωτογραφίας με την έννοια του ίχνους, τη διάσταση της μνήμης, με τα θραύσματα του χώρου και του χρόνου, τις αισθήσεις και τη φαντασία.

Φωτό: Πλάτων Ριβέλης - Σικελία

Φωτό: Πλάτων Ριβέλης – Σικελία

Έκθεση Φωτογραφίας

Κατά το τετραήμερο του σεμιναρίου (20-23/05/2016) οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα, τις πρωινές ώρες, να φωτογραφίζουν τις αρχαιότητες και να υποβάλουν τις φωτογραφίες τους για κριτική κατά τις ώρες του σεμιναρίου. Μπορούν επίσης να προσκομίσουν για συζήτηση και προηγούμενη φωτογραφική δουλειά τους με παρόμοια θεματολογία (φωτογραφίες αρχαιολογικών χώρων, ερειπίων γενικώς, μουσείων, αγαλμάτων κλπ.).
Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, όσοι συμμετείχαν σε αυτό μπορούν να συνεχίσουν την αποστολή σχετικών φωτογραφιών με στόχο τη συγκέντρωση υλικού για τη διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας με θέμα τη φωτογράφιση αρχαιοτήτων και ερειπίων.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στους Δελφούς και θα μεταφερθεί στη συνέχεια στην Αθήνα (οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν αργότερα). Την επιμέλεια της έκθεσης θα έχει ο Πλάτων Ριβέλλης.

Κόστος και διαμονή

Το ποσό εγγραφής για την παρακολούθηση του τετραήμερου σεμιναρίου ορίζεται στο ποσό των 80€. Παρέχεται η δυνατότητα καταβολής του ημίσεως του ανωτέρω ποσού (δηλ. 40€) σε όσους εκ των ενδιαφερομένων δηλώσουν εκ των προτέρων ότι θα παρακολουθήσουν μόνο το διήμερο Σαββάτου 21 και Κυριακής 22 Μαΐου.

Φωτό: Πλάτων Ριβέλης - Σικελία

Φωτό: Πλάτων Ριβέλης – Σικελία

Διαμονή στους Δελφούς

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο (καθώς και τυχόν συνοδοί τους) μπορούν, εάν το επιθυμούν, να διαμείνουν στον Ξενώνα του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Το κόστος διαμονής με ημιδιατροφή (τέσσερις διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό και τέσσερα συνολικά γεύματα) είναι 120€. Όποιος παρακολουθήσει μόνον το διήμερο Σαββάτου και Κυριακής θα καταβάλει το ήμισυ του ανωτέρω ποσού (60€).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας τόσο για τη συμμετοχή όσο και τη διαμονή. Σε περίπτωση κάλυψης των θέσεων θα προτιμηθούν οι δηλώσεις συμμετοχής που θα αφορούν στο σύνολο του προγράμματος των τεσσάρων ημερών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν έως τις 22 Απριλίου εάν η αίτησή τους έγινε αποδεκτή και θα κληθούν να καταθέσουν προκαταβολή 40€ για εγγραφή στο πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου (ή 20€ για παρακολούθηση μόνο το Σαββατοκύριακο) σε τραπεζικό λογαριασμό του Κέντρου Δελφών που θα τους υποδειχθεί. Σε περίπτωση ακύρωσης η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Για τους όρους συμμετοχής, το ποσό έγγραφής, την αίτηση, καθώς και για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, στείλτε email στο conferences2@eccd.gr (ή εναλλακτικά fax στο 210-3312786) με θέμα “ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ”.

  • ΕΓΓΡΑΦΕΣ: έως τις 10 Απριλίου 2016 με αποστολή συμπληρωμένης αίτησης εγγραφής
Φωτό: Πλάτων Ριβέλης - Συρία

Φωτό: Πλάτων Ριβέλης – Συρία