Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΥΔΟΥΝΙΟΥ

Εγκαίνια την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017, στις 20.00, στο Αλατζά Ιμαρέτ.

Μία έκθεση φωτογραφίας, στο πλαίσιο του 4ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας 2017 «ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΟΥΔΟΥΝΙΟΥ».

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας τις προσπάθειές του για την πέραν της «καταγραφής» φωτογραφία, συμμετέχει και εφέτος με μία σειρά φωτογραφικών δράσεων και εκθέσεων στο «4ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας», και σας προσκαλεί την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017, στις 20.00 στο Αλατζά Ιμαρέτ για τα εγκαίνια της ομαδικής θεματικής έκθεσης φωτογραφίας,  με τίτλο: “ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΥΔΟΥΝΙΟΥ”.

Στην έκθεση συμμετέχουν: Μανώλης Βάρνας, Δημήτρης Δεσποινούδης, Δημήτρης Δικμάνης, Τάνια Ζώτου, Τριάδα Μαραγκόζη, Νάνσυ Ντόκα, Παύλος Παπαδόπουλος, Καίτη Παπαναούμ, Σούλα Παλέτζα, Άγγελος Σοφιανίδης, Έλσα Τζιάνα, Αλέκα Τσιρώνη, Σταύρος Ξηρός, Αλεξάνδρα Φωτιάδου.

Την έκθεση συνοδεύουν προβολές video για την κωδωνοφορία και εγκατάσταση/έκθεση μάσκας από τον γλύπτη Γιώργο Μαυρίκο. Ο Μαυρίκος (εμπνευσμένος από το «έθιμο») με οστά ζώων και φυσικά υλικά δημιουργεί μάσκες οι οποίες μεταδίδουν το βίαιο, ζωώδες, απειλητικό στοιχείο των βασικών ενστίκτων, ιδιαίτερα όταν τις χρησιμοποιεί στις performances του, δείχνοντας με πρωτόγονα άμεσο τρόπο, το πιο σκοτεινό ανθρώπινο ψυχικό υλικό.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί, τέλος, πως αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου (8μμ) θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη τα εγκαίνια της έκθεσης Κωδωνοφορίες II στο Αίθριο της ΧΑΝΘ, καθώς και τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης φωτογραφίας Κουδουνοφόροι του Τηλέμαχου Γαροφαλλίδη στο Καφέ Νίκης 35.

  • Xώρος: Αλατζά Ιμαρέτ, Κασσάνδρου 91-93, τηλ.: 2310 278587
  • Διάρκεια: 9 – 26 Φεβρουαρίου 2017
  • Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή: 11.00 – 18.00, Δευτέρα κλειστά
  • Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες: www.fkth.gr