Εκθέσεις φωτογραφίας

ΔΑΝΑΗ ΣΙΜΟΥ: «ROMANCE» ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Διάρκεια: ως 4/10/2019

H Δανάη Σίμου στο πλαίσιο της πρώτης ατομικής της έκθεσης αποκαλύπτει 40 φωτογραφίες μιας σχέσης.

Πρόκειται για μια σχέση που δεν υπάρχει πια και που κυριολεκτικά επιβιώνει μέσω μαύρων και λευκών ιχνών σε χαρτί, τα οποία την αναπαράγουν απεριόριστα, ενσωματώνοντάς το τέλος της σε έναν ιδιότυπο κύκλο. Η σχέση αυτή καταλαμβάνει τους τοίχους του υπογείου του SOUTH space, αλλάζοντας συχνά την θέση και την τάξη των γεγονότων που την συγκροτούν, επιδεικνύοντας μια παράλληλη, παράξενη συμπεριφορά σαν εκείνη που συναντάμε στα όνειρα.

Σταδιακά, οι φωτογραφίες του «Romance» μοιάζουν σα αβίαστα να εκκρεμούν μεταξύ μιας τυφλής ευχής και της συγκοπτόμενης φωνής μιας επιθυμίας.

Το έργο συνοδεύεται από 2 βιβλία, ένα photozine και ένα special edition artist book διαθέσιμο έπειτα από παραγγελία.

Η Δανάη Σίμου εργάζεται με διαφορετικά μέσα, όπως ήχο, video, φωτογραφία και ποίηση. Τα στρωματοποιημένα, σχολαστικά κατασκευασμένα έργα της εντοπίζουν και παρουσιάζουν υποσχέσεις προσωπικών σχέσεων και εξουσίας μέσα από ακαριαίες εικόνες.

  • Xώρος: SOUTH space for photography, Tζανακάκη 17, Χανιά
  • Διάρκεια: 21 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου 2019
  • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο 10.00 – 14.00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18.30 – 21.00
  • Είσοδος ελεύθερη

 


Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.