Νέα μοντέλα

SAMYANG AF 24-70mm F2.8 FE

Από ευρυγώνιος έως μικρός τηλεφακός σχεδιασμένος για E-mount mirrorless cameras!

Η Samyang, αφού διεύρυνε την γκάμα της για να συμπεριλάβει μοντέλα αυτόματης εστίασης κατά τη διάρκεια του 2016 (ενώ γιόρταζε την 45η επέτειό της) έρχεται σήμερα, μετά από 5 χρόνια εμπεριστατωμένης έρευνας και επικοινωνίας με τους πελάτες της, να κάνει ένα βήμα πιο κοντά στη μαζική αγορά και να καλύψει περισσότερες ανάγκες των φωτογράφων, με την κυκλοφορία ενός allinone zoom φακού!

Τα πρότυπα φακών αλλάζουν συνεχώς και η Samyang λανσάρει τον AF 24-70mm F2.8 FE ως τον “πιο ευέλικτο και καθολικό φακό όλων των εποχών”. Κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν ότι η αγορά είναι ήδη γεμάτη με παρόμοια εστιακά μήκη, ωστόσο η Samyang έχει λάβει πρόσθετα μέτρα για να καινοτομήσει!

Έχει αναπτύξει έναν φακό zoom allinone, κατάλληλο για λήψη εξαιρετικών εικόνων και βίντεο, πρόσθετοντας πολλές βελτιστοποιημένες δυνατότητες κατά τη λήψη βίντεο, σε έναν φωτογραφικό φακό zoom. Αυτό αποτυπώνει αποτελεσματικά την αλλαγή τάσης των χρηστών που χρειάζονται την ευελιξία όχι μόνο στην φωτογραφία αλλά και κατά τη λήψη βίντεο.

Εκτός από έναν φακό zoom που καλύπτει τις ανάγκες του κοινού για λήψη βίντεο με εξειδικευμένες λειτουργίες, τα αποκλειστικά αξεσουάρ Samyang επιτρέπουν στους χρήστες να απολαμβάνουν περαιτέρω τις λειτουργίες που είναι διαθέσιμες στους υπάρχοντες επαγγελματικούς φακούς Cine με αυτόν τον νέο φακό zoom Samyang.

Bελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά για λήψη βίντεο

1) ParFocal: Αυτή η λειτουργία διατηρεί την εστίαση στο θέμα όταν κάνετε zoom in – zoom out. Είναι μια λειτουργία βελτιστοποιημένη για λήψη βίντεο που συνήθως υπάρχει σε πολύ ακριβούς κινηματογραφικούς φακούς zoom.

2) Cinematic Video AF: Καθώς η ταχύτητα AF ελέγχεται προσεκτικά κατά τη διάρκεια της εγγραφής βίντεο, η ταλάντωση της εστίασης μειώνεται, έτσι γίνεται ακόμη μεγαλύτερη η σταθερότητα κατά την εγγραφή βίντεο.

3) Γραμμικός έλεγχος εστίασης MF: Παρέχει ευκολία στους βιντεογράφους ταιριάζοντας τη ροπή του δακτυλίου εστίασης όσο το δυνατόν πιο κοντά με αυτήν ενός φακού χειροκίνητης εστίασης κατά τη λήψη βίντεο σε χειροκίνητη λειτουργία.

4) Cine Kit: Ένα SamyangCine Kit” (διατίθεται ξεχωριστά), που αποτελείται από γρανάζια εστίασης, follow focus και βάση τρίποδου. Αυτό επιτρέπει την ανταλλαγή συστήματος ταυτόχρονα με την αλλαγή φακού (με μικρή διαμόρφωση), έτσι η ευελιξία είναι μεγαλύτερη. Επιπλέον, παρέχεται ένα mount kit follow focus, επιτρέποντας ταυτόχρονα βασικά στοιχεία λήψης βίντεο.

Ανάλυση σε όλους τους τομείς της εικόνας

Αυτός ο φακός zoom προσφέρει γωνία θέασης 24-70mm (wideangle to shorttelephoto) και μέγιστο φωτεινό διάφραγμα F2.8 σε όλο το εύρος zoom, όπως προτιμούν οι χρήστες κάμερας Full Frame. Ειδικότερα, η βέλτιστη ανάλυση επιτυγχάνεται μέσω του οπτικού σχεδιασμού 17 στοιχείων σε 14 ομάδες (2 ASP, 1 HASP, 3 HR και 3 ED). Σε συνδυασμό με τον αισθητήρα εικόνας Full Frame της Sony, αυτός ο φακός zoom προσφέρει ανώτερη ευκρίνεια και αντίθεση σε όλους τους τομείς της εικόνας.

Θόλωμα φόντου και bokeh με φωτεινό διάφραγμα F2.8

Ο AF 24-70mm F2.8 FE χρησιμοποιεί διάφραγμα μεγάλης διαμέτρου για ομαλή θόλωση του φόντου. Διαχωρίζει αποτελεσματικά το θέμα από το φόντο, χρησιμοποιώντας ένα μικρό βάθος πεδίου για να τραβήξει μια μοναδική εικόνα ευρείας γωνίας στην οποία μικραίνει το φόντο. Οι 9 λεπίδες διαφράγματος δημιουργούν ομαλό και φυσικό bokeh με διαχωρισμό φωτός.Χρηστικότητα 

Υπάρχει ένας προσαρμοσμένος διακόπτης στο φακό, ο οποίος επιτρέπει τη ρύθμιση του διαφράγματος περιστρέφοντας το δακτύλιο εστίασης. Χρησιμοποιώντας προαιρετικά το Lens Station, μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία που ταιριάζει στις δικές σας προτιμήσεις.

Γρήγορη και αθόρυβη απόδοση AF

Παρακολουθώντας το θέμα με ακρίβεια και ταχύτητα, το AF λειτουργεί αθόρυβα και ομαλά κατά τη λήψη βίντεο. Το Linear STM (Stepping Motor) της Samyang ικανοποιεί τόσο τους φωτογράφους όσο και τους βιντεογράφους με μειωμένο θόρυβο και ακριβή έλεγχο των μεγαλύτερων και βαρύτερων ομάδων φακών εστίασης που εμφανίζονται στους φακούς zoom.

Ελάχιστη εστιακή απόσταση

Η ελάχιστη εστιακή απόσταση είναι μόλις 35 εκατοστά, οπότε υπάρχει η ευελιξία και δυνατότητα να δημιουργηθεί μια μοναδική προοπτική κοντά στο θέμα. Διευκολύνει τη λήψη πορτρέτων με έντονα χαρακτηριστικά όπως φαγητό στα τραπέζια και εσωτερικές λήψεις σε στενού χώρους.

Στεγανοποιηση καιρού

Ο φακός AF 24-70mm F2.8 FE έχει αναπτυχθεί και ενισχυθεί, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τον σχεδιασμό αλλά και το περιβάλλον λήψης του χρήστη. Διαθέτει δακτύλιο εστίασης από καουτσούκ με μικρό μοτίβο δίνοντας υπέροχη αίσθηση κατά τη λειτουργία, σύμφωνα με την εταιρία. Παράλληλα, η στεγανοποίηση καιρού προστατεύει επίσης το φακό από ελαφριά βροχή, χιόνι και σκόνη.


Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Γιώργος Ατσαμετάκης

Freelance φωτογράφος, που ασχολείται με το μέσο πάνω από σαράντα χρόνια. Τα πιο αγαπημένα του θέματα είναι οι άνθρωποι, τα σπορ και η φύση. Εικόνες του έχουν διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχουν δημοσιευτεί τόσο σε διεθνή μέσα, μέσω πρακτορείων, όσο και σε πληθώρα ελληνικών περιοδικών. Έχει διατελέσει επί μακρά σειρά ετών Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων για το περιοδικό Photonet.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;