Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί

“SAND”: ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ!

Kαλό μήνα! Το γεγονός ότι μπήκε ο Σεπτέμβρης, δεν σημαίνει επ’ ουδενί ότι έφυγε το καλοκαίρι – τουλάχιστον όχι, αν κάποιος ζει στην Ελλάδα…

Το συγκεκριμένο θέμα έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να απολαύσουν αλλά και να αναδείξουν τις τρυφές της καλύτερης εποχής του χρόνου.

1ος νικητής – Δημήτρης Τσαρμπόπουλος

Δημητρης Τσαρμποπουλος

Μία ενδιαφέρουσα εναέρια λήψη, με τον φωτογράφο να έχει καδράρει πάνω στη χρυσή τομή της εικόνας, το σημείο όπου αρχίζει η θάλασσα. Η φωτογραφία μοιάζει σα να χωρίζεται σε 3 κάθετες λωρίδες και η πινελιά σε αυτό είναι η τοποθέτηση των δύο ανθρώπων αριστερά της μεσαίας οριζοντίου, σπάζοντας έτσι, διακριτικά και έξυπνα, τη μονοτονία εκείνου του σημείου.

2ος νικητής – Νίκος Υφαντής

Νίκος Υφαντής

Καταπληκτικός δραματικός φωτισμός, συνδυασμός θερμών και ψυχρών χρωμάτων, ερημική τοποθεσία και μια φιγούρα με μαύρα στη μέση, είναι τα στοιχεία που έκαναν αυτή τη φωτογραφία να ξεχωρίσει από την πρώτη στιγμή και να θυμίζει σκηνικό από ταινία. Τα μαλλιά που βρίσκονται στον αέρα, υπονοούν την ύπαρξη ισχυρού ανέμου, που έρχεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το όλο «κινηματογραφικό» ύφος της εικόνας.

3ος νικητής – Irene

6th July (Irene)

Απλή κι ωραία λήψη, με τη φωτογράφο να εκμεταλλεύεται τα σχήματα και τον φωτισμό πάνω στην άμμο, προκειμένου να σχηματίσει ένα μοτίβο. Ωραίο κάδρο, με στοιχεία επαναληπτικότητας και σωστό βάθος πεδίου.

The best of the rest!

  • Oι νικητές του διαγωνισμού έχουν ανακοινωθεί στο τ. 196 του Photonet.