Ενδιαφέρουν Νέα

ΕΝΑΣ ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

Αξιοζήλευτες λήψεις, που απαιτούν όρεξη, χρόνο και δουλειά για να επιτευχθούν!

Πρόκειται για τον Γερμανό Tobias Gawrisch, γνωστό και με το παρατσούκλι «Xplor Creativity».

Το πάθος του είναι η αρχιτεκτονική φωτογραφία και σκοπός του είναι οι λήψεις του να αποτυπώνουν από τη μία το όραμα του αρχιτέκτονα κι από την άλλη να είναι από μόνες τους, ως λήψεις, ένα έργο τέχνης.

«Μπορώ να περάσω ατέλειωτες ώρες σε φωτογραφικές κοινότητες, αρχιτεκτονικά φόρουμ ή ακόμη και στο Google Maps, ψάχνοντας για κάποιο καινούριο απίστευτο κτήριο που θα ήθελα να φωτογραφήσω  – και δε με πειράζει αν χρειάζεται να ταξιδέψω και σε άλλη χώρα για να το κάνω!» παραδέχεται ο ίδιος ο Tobias.

Μόλις βρει το σημείο που τον ενδιαφέρει, απαιτούνται αρκετές ώρες για να ολοκληρώσει τη λήψη που έχει στο μυαλό του. Οι περισσότερες από αυτές είναι μακράς έκθεσης, με ταχύτητα διαφράγματος μεγαλύτερη των 8 λεπτών, και οι περισσότερες είναι σύνθεση πολλών λήψεων που έχουν ενωθεί στο Photoshop, μία διαδικασία που επίσης απαιτεί αρκετό χρόνο: σχεδόν 6 ώρες, για να είναι όλα τέλεια!

Σχετικά με το συντάκτη

Δημήτρης Βακρινός

Δημήτρης Βακρινός

Επαγγελματίας γραφίστας και φωτογράφος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πορτραίτα. Συν-δημιουργός του www.photocontest.gr μέσα από το οποίο επιθυμεί να δώσει ένα κίνητρο σε κάθε άτομο να ασχοληθεί με τον κόσμο της φωτογραφίας.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;