Χορηγίες Επικοινωνίας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: “ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ”

Μπορείς να μοιραστείς με το ευρύ κοινό μια ιστορία αγάπης για τον τόπο σου; Έχεις μια μεγάλη ευκαιρία να το αποδείξεις! Διάβασε όλες τις σχετικές πληροφορίες του διαγωνισμού εδώ!

Εάν πιστεύετε ότι μπορείτε με τρεις φωτογραφίες, ακόμα και του κινητού σας, να πείσετε μια επιτροπή δημιουργών ότι η δική σας αγάπη προβάλλει πειστικότερα, καλύτερα και εντυπωσιακότερα τον τόπο σας, τότε έχετε πολλές πιθανότητες να είστε εκείνος ή εκείνη που θα κληθεί να δημιουργήσει (δηλαδή να γράψει το πλήρες σενάριο και να σκηνοθετήσει) ένα promo (διαφημιστικό τρίλεπτης διάρκειας) σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, με τίτλο ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ ώστε να αναδειχθεί η ιδιαιτερότητα του τόπου σας και η μεγάλη αγάπη σας γι’ αυτόν. Το Photonet είναι Χορηγός Επικοινωνίας του διαγωνισμού!

Στόχος σας πρέπει να είναι να κινήσετε το ενδιαφέρον τόσο των συμπατριωτών μας, όσο και των αλλοδαπών ώστε να επισκεφθούν τον τόπο σας ή να θελήσουν να μάθουν την ιστορία του.

Εάν λοιπόν πιστεύετε ότι μπορείτε να προβάλλετε την αγάπη σας για τον τόπο σας σε ένα φιλμάκι διάρκειας 3’, τότε κακώς δεν έχετε ήδη βγει στους δρόμους και τις πλατείες, στα βουνά και τα λαγκάδια, στη θάλασσα και τα ποτάμια να γυρέψετε τα ιδιαίτερα εκείνα στιγμιότυπα, τις υπέροχες εκείνες εικόνες που κατά τη γνώμη σας τον καθιστούν μοναδικό.

Οι διοργανωτές αναμένουν θέματα πρωτότυπα και ιδιαίτερα, που θα παρουσιάσετε ως ιστορία (από 1 έως 3 σελίδες το πολύ) και θα συνοδεύετε με τρεις, το πολύ, όμορφες και ξεχωριστές φωτογραφίες του τόπου σας (της προσωπικότητας ή της ιστορίας του). Φυσικά θα αναφέρετε το όνομα του τόπου σας, καθώς και την χρονολογία λήψης των φωτογραφιών σας, εφόσον αυτές δεν είναι σύγχρονες. Μπορείτε να επιλέξετε τον τόπο που γεννηθήκατε και περάσατε τα παιδικά σας ή εφηβικά σας χρόνια, τον τόπο όπου ζείτε σήμερα και έχετε δημιουργήσει την οικογένειά σας, ή τον τόπο των προγόνων σας.

Η πρότασή σας θα εξεταστεί από διαφορετικές επιτροπές: μία θα κρίνει την ιστορία σας και μια άλλη θα κρίνει το περιεχόμενο των φωτογραφιών σας (προσοχή στην εικαστική και αισθητική προσέγγισή σας, θα επηρεάσει τις αποφάσεις).

ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ

  1. Ο ίδιος ο τόπος, δηλαδή οι φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του, τα λαογραφικά του στοιχεία, οτιδήποτε θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον ενός απλού ανθρώπου και θα τον παρακινούσε να επιλέξει το συγκεκριμένο προορισμό ως τόπο διακοπών ή έστω για μια απλή εκδρομή.

  2. Κάποια προσωπικότητα του τόπου, γνωστή ή άγνωστη στο ευρύ κοινό, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του, η οποία θα προκαλούσε δέος και θαυμασμό σε οποιονδήποτε και θα τον έφερνε στον τόπο προκειμένου να γνωρίσει την προσωπικότητα που προβάλλεται ή (εάν δεν ευρίσκεται πλέον ανάμεσά μας) να πληροφορηθεί την ιστορία της.

  3. Μία ιστορία που βασίζεται στην παράδοση του τόπου ή σε κάποιο συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός, μια ιστορία που θα αφύπνιζε συναισθήματα τόσο σε έναν Έλληνα, αλλά και σε έναν ξένο και θα τον προέτρεπε να επισκεφθεί τον τόπο της ιστορίας.

Περιττό να ειπωθεί ότι ένας επιτυχημένος συνδυασμός των τριών τρόπων προσέγγισης μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του ενδιαφέροντος του θεατή και να καταστήσει πιο ενδιαφέρουσα και δελεαστική την προβολή του τόπου σας!

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Η (ανώνυμη) συμμετοχή στο διαγωνισμό διασφαλίζεται με τον κωδικό συμμετοχής που λαμβάνει ο (η) κάθε μετέχων (-ουσα) μετά την υποβολή του έργου, εντός του τρέχοντος έτους, στην ειδική εφαρμογή του διαγωνισμού (βλ. βήμα 2 ανωτέρω), στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει.

Στην ειδική περίπτωση που η πληρωμή της κατοχύρωσης (25€ +Φ.Π.Α. 24% = 31€) δεν μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα μπορεί να γίνει με κατάθεση στην Τράπεζα Πειραιώς, αριθ. λογ. IBAN GR5701718390006839133385616. Σχετικά με αυτή τη διαδικασία, αλλά και για οποιεσδήποτε περαιτέρω απορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην ηλ. διεύθυνση info@senariografoi.gr.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  1. Τρεις φωτογραφίες του τόπου, της προσωπικότητας ή της ιστορίας (βιβλίο, άγαλμα κ.λπ) – έως 500KB η κάθε μία.

  2. Έως τρεις σελίδες περιγραφή ενός ή και των τριών βασικών στοιχείων, φυσικού κάλλους, προσωπικότητας, ιστορικού γεγονότος ή μύθου. Οι τρεις φωτογραφίες πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο αρχείο της περιγραφής.

Λόγω της ιδιαιτερότητας κάθε τόπου θα εξεταστούν όλες οι προτάσεις και θα επιλεγεί το 20% το οποίο θα κριθεί από μια επιτροπή στην οποία θα μετέχει, πέραν των δύο δημιουργών μελών της Ε.Σ.Ε.: φωτογράφος/διευθυντής φωτογραφίας, επαγγελματίας του τουρισμού, ιστορικός/ιστοριοδίφης ή υπάλληλος του Film Commission ή υπεύθυνος προβολής του Δήμου/Περιφέρειας, ή όποιος άλλος κριθεί ικανός και κατάλληλος από την  οργανωτική επιτροπή/Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.

Από το 20% των προκριθέντων στην ημιτελική φάση θα επιλεγούν έως 12 προτάσεις που θα μετάσχουν στον τελικό και θα διαγωνισθούν για τα εξής βραβεία:

  • 1ο βραβείο: Με παραγωγό την Ε.Σ.Ε. θα παραχθεί το promo των 3 (ή περισσοτέρων λεπτών) και θα λάβει 250€ και μετάλλιο
  • Το 2ο και 3ο βραβείο  θα λάβουν από 250€ και μετάλλιο, έκαστο

Τα τρία βραβεία και τους επαίνους θα λάβουν όσοι (-ες) συμμετέχουσες συνδυαστικά μπορέσουν να παρουσιάσουν τη λατρεία για τον τόπο τους καλύτερα, κατά την κρίση της επιτροπής, από τους λοιπούς διαγωνιζόμενους.

Οι έπαινοι δικαιούνται να μετάσχουν σε έναν, οιονδήποτε, επόμενο διαγωνισμό της Ε.Σ.Ε. άνευ καταβολής  του αντίστοιχου αντιτίμου κατοχύρωσης.

Επιπλέον: ένα βραβείο για κάθε ιδιαίτερη κατηγορία (τρείς τρόποι) θα λάβει 250€ και μετάλλιο.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για οιονδήποτε, ανεξαρτήτως ηλικίας ή εθνικότητας, αλλά αφορά μόνον τόπους της Ελλάδας, καθώς σκοπός είναι η προβολή και προώθηση όλης της χώρας με στόχο την προσέλκυση τουριστών, περιηγητών και επισκεπτών/εκδρομέων. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνιστά και άδεια να χρησιμοποιούνται τα ονόματα των νικητών και οι φωτογραφίες τους για λόγους δημοσιότητας και προώθησης. Επισημαίνεται ότι τα μέλη της Ε.Σ.Ε. δεν επιτρέπεται να μετάσχουν στο διαγωνισμό.

Είναι αποδεκτές προτάσεις από περισσότερους από έναν δημιουργούς αλλά πρέπει να ενημερώνεται η νομική υπηρεσία της Ε.Σ.Ε. στο info@senariografoi.gr ώστε η κατοχύρωση να γίνεται και στα δύο ή περισσότερα ονόματα συνδημιουργών. Εφόσον η πρόταση κερδίσει βραβείο, το βραβείο θα διαμοιραστεί, εξίσου, μεταξύ των δημιουργών. Η πρόταση πρέπει να είναι πρωτότυπη εργασία των δημιουργών, όχι αντιγραφή από βιβλίο, site, κ.ο.κ.. Σε καμιά περίπτωση δεν γίνονται δεκτές νέες εκδοχές ή διορθωμένες σελίδες της πρότασης. Η πρόταση θα πρέπει να είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα, με στοιχεία των 12.

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στο διαγωνισμό οι προτάσεις να μην έχουν γυρισθεί και να μην έχουν διακριθεί σε άλλους διαγωνισμούς.

Τα ονόματα των μελών των επιτροπών δεν είναι ανακοινώσιμα προ της ανακοινώσεως των νικητών του διαγωνισμού. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής πλην των προερχομένων από την επαρχία ή το εξωτερικό που θα προσκαλούνται εγκαίρως ώστε να μπορούν να παραστούν στην τελετή απονομής των βραβείων.

Τέλος, σε περίπτωση που τα σενάρια δεν υπερβαίνουν τα είκοσι η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού έχει δικαίωμα είτε να κηρύξει το διαγωνισμό άγονο, ή να απονείμει λιγότερα βραβεία.Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Ρούλα Χαρίτου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται από το 2008 στη Nexus Publications, στον τομέα της Διαφήμισης και των Δημοσίων Σχέσεων. H επικοινωνία για εκείνη είναι τρόπος ζωής και γι' αυτό και ασχολείται επαγγελματικά με αυτήν. Αγαπάει επίσης το χορό και τη μουσική.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;