Ενδιαφέρουν Νέα

KΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Μια γνήσια φωτογραφική συγκέντρωση.

Στις 22 Φεβρουαρίου τα μέλη του Συνδέσμου υποδέχθηκαν τη νέα χρονιά. Το παρόν έδωσε ο Σπύρος Διαμαντόπουλος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων, όπως και ο επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Αχιλλέας Νομικός.

Η κοπή πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Καλλιτεχνών Φωτογράφων Πειραιά κ. Αλέκο Κρίκο. Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη συνάντηση:

Σύνδεσμος Καλλιτεχνών Φωτογράφων Πειραιά

Σύνδεσμος Καλλιτεχνών Φωτογράφων Πειραιά

Σύνδεσμος Καλλιτεχνών Φωτογράφων Πειραιά

Σύνδεσμος Καλλιτεχνών Φωτογράφων Πειραιά

Σύντομη ιστορία
Ο Σύνδεσμος Καλλιτεχνών Φωτογράφων Πειραιά ιδρύθηκε ως αυτοτελές σωματείο το 1944, ενώ τα προηγούμενα μέχρι τότε χρόνια, και συγκεκριμένα από το 1916, οι φωτογράφοι του Πειραιά συμμετείχαν στον Σ.Ε.Φ. (Σύνδεσμο Ελλήνων Φωτογράφων). Οι ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες της εποχής ίδρυσης του Συνδέσμου καθόρισαν σ’ ένα μεγάλο βαθμό και τις δραστηριότητες του σωματείου, που εκφράστηκαν, μεταξύ άλλων, με τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης (π.χ. διανομές συσσιτίου κ.λπ.) προς τα μέλη και τις οικογένειες τους. Το 1952 έγινε μια Επαγγελματική σύμπραξη (κοινοπραξία) σ’ αγορές φωτογραφικού υλικού, με στόχο την εξασφάλιση καλύτερων και οικονομικότερων όρων και τιμών αγοράς.
Το 1979 ο Σύνδεσμος συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων (Π.Ο.Φ.) με στόχο το συντονισμό της συνδικαλιστικής δράσης πανελλαδικά.
Το 1982 ιδρύθηκε το Ταμείο Αλληλοβοήθειας των φωτογράφων του Πειραιά, το μεγαλύτερο ίσως επίτευγμα του Συνδέσμου, με σκοπό την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών του και των οικογενειών τους, μέσω αρωγών, επιδομάτων και αποταμιευτικών οικονομικών ωφελημάτων. Σήμερα, ο Σύνδεσμος διατηρεί ιδιόκτητα και προσφάτως εξ ολοκλήρου ανακαινισμένα γραφεία επί της οδού Κολοκοτρώνη 135 (1ος όροφος) στον Πειραιά. Στο χώρο των γραφείων υπάρχει φωτογραφική βιβλιοθήκη, μόνιμη έκθεση παλαιών φωτογραφικών μηχανών καθώς και μόνιμη έκθεση χαρακτηριστικών φωτογραφιών των Πειραιωτών φωτογράφων.

Φωτό στην κορυφή της σελίδες: Ιστορικό στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραία, που φιλοξενείται στο blog του Συνδέσμου. Περισσότερες λήψεις από το παρελθόν της πόλης εδώ.