Νέα μοντέλα

SIGMA 105MM F/1.4 DG HSM ART

Είναι διαθέσιμος με άρμοση για Canon, Nikon, Sigma, Sony.

O νέος Sigma είναι ο ένατος φακός της σειράς f/1.4. Η σειρά αυτή ξεκίνησε το 2012 με τον Sigma 35mm και με την εισαγωγή του νέου φακού διαθέτει πλέον 6 φακούς full frame και 3 για αισθητήρες APS.

Ο νέος φακός είναι σχεδιασμένος για μηχανές full frame και η κατασκευή του περιλαμβάνει 17 στοιχεία, διατεταγμένα σε 12 ομάδες. Τρια από τα στοιχεία αυτά είναι FLD, δύο είναι SLD και ένα είναι ασφαιρικό.

Ο φακός υπόσχεται ελάχιστες οπτικές εκτροπές, κορυφαία ανάλυση και κοντράστ καθώς και όμορφο bokeh, στοιχεία που τον κάνουν ιδανικό για φωτογραφία πορτρέτου. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να εξασφαλίζει ένας φακός καλή συγκέντρωση φωτός στην περιφέρεια, είναι η μεγάλη διάμετρος του εμπρός στοιχείου.

Ο Sigma 105mm διαθέτει εμπρός στοιχείο με διάμετρο 105mm, δεδομένο που του δίνει πλεονέκτημα σε σχέση με άλλους φακούς. Η κατασκευή του είναι στεγανοποιημένη ενάντια σε υγρασία και σκόνη, κάτι που τον κάνει κατάλληλο για δύσκολες καιρικές συνθήκες. Το αλεξήλιο του φακού είναι κατασκευασμένο από πλαστικό CFRP, ένα υλικό που χρησιμοποιείται και στην αεροπορική βιομηχανία.

Το μπράτσο για το τρίποδο είναι αφαιρούμενο και είναι συμβατό με πλακάκια Arca-Swiss. Φυσικά είναι συμβατός με το Sigma USB Dock που επιτρέπει τη ρύθμιση και αναβάθμιση του φακού.

Sigma firmware V 2.00

H Sigma ανακοίνωσε επίσης ένα λογισμικό για τους φακούς της με άρμοση Canon, το οποίο προσφέρει δυνατότητες διόρθωσης. Υπάρχουν 3 δυνατότητες διόρθωσης για περιφερειακή φωτεινότητα, χρωματικές εκτροπές και παραμόρφωση. Ετσι οι κάτοχοι συμβατών φακών Sigma μπορούν να αναβαθμίσουν το λογισμικό του φακού τους και να επιτύχουν διόρθωση των παραπάνω εκτροπών πριν την λήψη της εικόνας.

  • Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη λίστα φακών και μηχανών, ο συνδυασμός των οποίων καλύπτεται από το πρόγραμμα αυτό, εδώ.