Νέα μοντέλα

SIGMA 14mm f/1.4 DG DN ART

O υπερευρυγώνιος φακός με το πιο ανοικτό διάφραγμα στον κόσμο!

Ο 14mm f/1.4 DG DN ART έχει σχεδιαστεί ειδικά για αστροφωτογραφία και προορίζεται για fullframe mirrorless μηχανές με μοντούρα Sony E και Leica L.

Η ποιότητα εικόνας που υπόσχεται να προσφέρει είναι κορυφαία, όπως επίσης και η ποιότητα κατασκευής, κάτι που υποδηλώνεται και από τη σειρά Art που ανήκει ο φακός. Οι τελευταίες τεχνολογίες της Sigma επιτυγχάνουν αποτελεσματική διόρθωση της εκτροπής sagittal coma flare, η οποία παραμορφώνει το σχήμα των αστεριών.

Οι θαμβώσεις και αντανακλάσεις ελέγχονται και αυτές πολύ καλά. Έτσι ακόμα και σε ανοικτό διάφραγμα f/1.4 o φακός δίνει κορυφαία ποιότητα εικόνας σε όλο το καρέ. Το γραμμικό μοτέρ εστίασης HLA (Highresponse Linear Actuator) προσφέρει υψηλής ταχύτητας εστίαση. Η κατασκευή του φακού αποτελείται από 19 στοιχεία διατεταγμένα σε 15 ομάδες, τα οποία περιλαμβάνουν 1 στοιχείο SLD, 3 στοιχεία FLD και 4 ασφαιρικά.

Το κολάρο για το τρίποδο είναι αφαιρούμενο και είναι συμβατό με πλακάκια ArcaSwiss. O διακόπτης MFL (Manual Focus Lock) σας επιτρέπει να κλειδώσετε την εστίαση όπου εσείς θέλετε. Ο φακός διαθέτει υποδοχή φίλτρων ζελατίνας στο πίσω μέρος, ενώ υπάρχει και μηχανισμός που εμποδίζει το φίλτρο να πέσει έξω.

Το σώμα του φακού διαθέτει στεγανότητα ενάντια σε υγρασία και σκόνη και επίσης το εμπρός κρύσταλλο διαθέτει επιστρώσεις που απομακρύνουν σταγονίδια και σκόνη. Για την κατασκευή του φακού έχουν χρησιμοποιηθεί ελαφριά και ανθεκτικά υλικά, όπως polycarbonate TSC και μαγνήσιο.

Η διάθεση του φακού θα αρχίσει στο τέλος του Ιουνίου, με τιμή ∼1480€.

 






Aρθρογράφος

Γιώργος Ατσαμετάκης

Freelance φωτογράφος, που ασχολείται με το μέσο πάνω από σαράντα χρόνια. Τα πιο αγαπημένα του θέματα είναι οι άνθρωποι, τα σπορ και η φύση. Εικόνες του έχουν διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχουν δημοσιευτεί τόσο σε διεθνή μέσα, μέσω πρακτορείων, όσο και σε πληθώρα ελληνικών περιοδικών. Έχει διατελέσει επί μακρά σειρά ετών Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων για το περιοδικό Photonet.