Νέα μοντέλα

SIGMA 16MM F/1.4 DC DN CONTEMPORARY

Ο ευρυγώνιος φακός τον οποίο περίμεναν οι κάτοχοι mirrorless μηχανών!

H Sigma παρουσίασε ένα νέο υπερευρυγώνιο φακό υψηλής απόδοσης, τον 16mm f/1.4 DC DN. Είναι ο πρώτος φακός παγκόσμια για mirrorless μηχανές, με άρμοση Sony E, και αισθητήρες APS-C που προσφέρει εστιακό μήκος 24mm και μέγιστο διάφραγμα  f/1.4.

Υπάρχει ακόμα έκδοση για αισθητήρες 4/3, που προσφέρει εστιακό μήκος αντίστοιχο με 32mm, με το ίδιο διάφραγμα f/1.4. Είναι ο ευρυγώνιος φακός τον οποίο περίμεναν οι κάτοχοι mirrorless μηχανών. Ο νέος φακός συνεχίζει την επιτυχία του Sigma 30mm f/1.4 DC DN, που παρουσιάστηκε το 2016. Ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες της Sigma και διαθέτει κρύσταλλα υψηλής ποιότητας που σε συνδυασμό με τις ψηφιακές διορθώσεις της μηχανής ελαχιστοποιούν τις εκτροπές. Το βηματικό μοτέρ εστίασης παρέχει γρήγορη και αθόρυβη εστίαση, κάτι σημαντικό στη λήψη βίντεο. Η άρμοση του φακού διαθέτει στεγανότητα ενάντια σε υγρασία και σκόνη. Αποτελείται από 16 στοιχεία διατεταγμένα σε 13 ομάδες, τρία από τα οποία είναι κρύσταλλα FLD, δύο είναι κρύσταλλα SLD και δύο είναι ασφαιρικά.

Η οπτική του σχεδίαση ελαχιστοποιεί τις εκτροπές και προσφέρει υψηλή ανάλυση και ευκρίνεια, ακόμα και σε ανοικτά διαφράγματα. Τα δύο ασφαιρικά κρύσταλλα έχουν υποστεί επεξεργασία υψηλής πιστότητας και οι επιφάνειές τους έχουν υποστεί επεξεργασία, με ακρίβεια της τάξεως των 10 nanometers. Έτσι προσφέρουν υψηλή ευκρίνεια σε όλο το καρέ, από το κέντρο μέχρι τα άκρα. Οι επιστρώσεις Super Multi-Layer της Sigma μειώνουν τις αντανακλάσεις και τις θαμβώσεις σε λήψεις με πλάγιο ή κόντρα φωτισμό . Η Sigma είναι μια από τις ελάχιστες εταιρίες η οποία, με ελάχιστες εξαιρέσεις, κατασκευάζει όλα τα μέρη του φακού στην Ιαπωνία και φυσικά συναρμολογεί το φακό στην ίδια χώρα.

Η τιμή και η ημερομηνία έναρξης διάθεσης του φακού στην αγορά θα ανακοινωθούν προσεχώς.