Νέα μοντέλα

SIGMA 18-50mm F/2.8 DC DN / CONTEMPORARY

H Sigma ανακοίνωσε ένα νέο φακό με άρμοση Canon RF: πρόκειται για τον μικρότερο και ελαφρύτερο standard zoom φακό για mirrorless μηχανές με αισθητήρα APS!

Είναι επίσης ο πρώτος φακός που παρουσιάζει η Sigma με άρμοση Canon RF και το εστιακό του μήκος αντιστοιχεί σε 28.8-80mm σε αισθητήρα fullframe. Ο φακός διατίθεται ήδη με άρμοση για μηχανές Sony E, Lmount, Fujifilm X. Υπάρχει ακόμα δυνατότητα αλλαγής κάποιας άλλης μοντούρας αυτού του φακού, από τη Sigma, σε Canon RF.

O φακός διαθέτει την τελευταία τεχνολογία οπτικής σχεδίασης που δίνει εξαιρετική ευκρίνεια σε όλη την γκάμα εστιακών αποστάσεων. O αλγόριθμος εστίασης και επικοινωνίας με τη μηχανή έχει βελτιστοποιηθεί για μηχανές Canon RF.

Εκτός από εστίαση υψηλής ταχύτητας, ο φακός υποστηρίζει και αυτόματη διόρθωση εκτροπών, με συγκεκριμένα μοντέλα μηχανών.

Η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι 12.2cm στην ευρυγώνια θέση, απόσταση που προσφέρει μέγιστη μεγέθυνση 1:2.8. Στη θέση τηλεφακού η ελάχιστη απόσταση εστίασης γίνεται 30cm.

Οι διαστάσεις του είναι 69.2X74.5mm και το βάρος μόλις 300g, χαρακτηριστικά που τον κάνουν κατάλληλο για μηχανές APS που έχουν μικρό όγκο.

Η κατασκευή του αποτελείται από 13 στοιχεία διατεταγμένα σε 10 ομάδες, τα οποία περιλαμβάνουν 1 στοιχείο SLD καθώς και 3 αφαιρικά. Ο μηχανισμός διαφράγματος διαθέτει 7 λεπίδες. O φακός δέχεται φίλτρα διαμέτρου 55mm.

Η διάθεση του στην αγορά αναμένεται μέσα Ιουλίου 2024 με τιμή γύρω στα 560€.